Consultare publica privind masurile de garantare a securitatii aprovizionarii cu gaz natural

61 vizualizari
consultare
Distribuie pe

Termen-limita: 8 aprilie 2015

Grup tinta: cetatenii (din interiorul si afara Uniunii), autoritatile publice, organizatiile private, asociatiile industriale, IMM-urile, agentiile de consultanta si alte parti interesate

Scopul consultarii publice referitoare la normele UE de garantare a securitatii aprovizionarii cu gaze este de a identifica domeniile in care este necesara imbunatatirea cadrului de reglementare, precum si a diferitelor optiuni de imbunatatire si a impactului acestora.

Anul trecut, in octombrie, CE a efectuat "teste de stres", cu scopul de a identifica efectele unei posibile intreruperi partiale sau totale a livrarilor de gaze de catre Rusia. Una din principalele concluzii ale testelor a fost ca mai buna cooperare si coordonare intre statele membre pot diminua in mod substantial impactul unor astfel de intreruperi. Astfel, statele UE sunt acum mai bine pregatite sa faca fata unor crize de aprovizionare prin coordonarea eforturilor si sunt mai bine protejate datorita conductelor transfrontaliere de gaze cu flux bilateral.
Totodata, testele de stres au relevat faptul ca exista zone de colaborare ce pot fi imbunatatite, reducand astfel si mai mult vulnerabilitatea statelor membre la o reducere a livrarilor de gaze.

Puteti trimite contributia dumneavoastra la urmatoarea adresa de e-mail:
ENER-SOS-REVISION@ec.europa.eu.
Contributiile primite vor fi publicate pe internet. Este important sa consultati declaratia privind protectia datelor personale inainte de a transmite contributia dvs.

Pagini Utile
• Informatii suplimentare
Consultare publica
Cadrul normativ pentru testele de stres
Regulament UE/944/2010 privind masurile de garantare a aprovizionarii cu gaze naturale si de abrogare a Directivei 2004/67/CE

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video