Majoritatea cererilor pentru solutiile de incalzire ELCO provin din zona de cladiri comerciale

112 vizualizari
Elco
Distribuie pe

Potrivit reprezentanților ELCO, brandul german de cazane industriale aflat în portofoliul Ariston Thermo Group, peste 50% din business-ul înregistrat anul anterior a fost generat de proiectele desfășurate în zonele office și industrială. Conform segmentării pe regiuni a cererii, cele mai multe echipamente livrate s-au înregistrat în București și sudul țării, urmate de regiunile Banat și Transilvania.

Majoritatea cererilor pentru soluțiile de încălzire ELCO provin din zona de clădiri comerciale, respectiv imobile de birouri, centre comerciale și spații logistice. Totodată, analizele companiei arată o creștere a investițiilor pe aceste segmente, determinate de intrarea pe piața locală a numeroase companii internaționale. Așadar, reprezentanții companiei mizează  în continuare pe o dezvoltare organică a cererii, determinată de cerințele pieței și, odată cu diversificarea acesteia, pe extinderea portofoliului de produse.   

Principalele segmente de business pentru brandul german ELCO sunt atât construcțiile office noi, cât și proiectele de reabilitare. Astfel, unul dintre cele mai importante proiecte desfășurate anul trecut de ELCO a fost înlocuirea echipamentelor de încălzire pentru una dintre cele mai mari bănci din România, ce a presupus schimbarea sistemelor de încălzire a 250 de filiale și înlocuirea acestora cu echipamente cu eficiență energetică ridicată.
 

„Acest proiect a reprezentat o mare provocare pentru noi, întrucât a implicat eforturi susținute, pe o perioadă mai mare de timp și la nivel național, unde ELCO si partenerii săi s-au implicat pe tot parcursul procesului, de la proiectare, la instalare și service. Am reușit, așadar, să finalizăm cu succes înlocuirea unor echipamente de încălzire uzate, de mari dimensiuni, ce se aflau în clădiri vechi, cu noi cazane de ultimă generație. Printre avantajele noastre în acest sens s-au regăsit modularitatea cazanelor și amprenta mică la sol, ce au facilitat întregul proces de execuție”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Anul 2018 a însemnat, de asemenea, și continuarea unor proiecte începute în 2017, precum The Bridge – Clădirea 2, cu echipamente de încălzire ce însumează peste 800 kW sau Global Worth  - Campus 2, unde cazanele Elco produc peste 1.000 kW.

„Continuarea parteneriatelor cu dezvoltatorii unora dintre cele mai mari construcții de tip office din România, The Bridge Clădirea 1 și 2 sau Campus 1 și 2,  ne confirmă că soluțiile de încălzire ale brandului german ELCO întrunesc cele mai importante așteptări ale clienților noștri. Astfel, la mai puțin de 2 ani de la lansarea pe piața din România, ELCO deține în portofoliu unele dintre proiectele de referință din zona de clădiri noi, iar planurile noastre pe anul în curs vizează proiecte de aceeași amploare ”, a adăugat Cătălin Drăguleanu.

Alte proiecte reprezentative pentru companie în 2018 sunt Day Tower, cu o suprafață de 12.000 mp și un necesar de 1100 kW,  depozitul logistic Altex, din Dragomirești Vale, cu o suprafață de cca. 90.000 mp și un necesar de 1700 kW sau hala de producție SuinProd din Iași, cu un total de 2.200 kW. Cel mai solicitat model de cazan în condensare ELCO în 2018 a fost Trigon XL, care beneficiază de construcție modulară, greutate și dimensiuni reduse, făcând din acest echipament un cazan potrivit pentru toate aplicațiile comerciale.  

Zona de sud, cele mai numeroase cereri pe segmentul de clădiri office

Potrivit segmentării pe regiuni a cererii, zona de sud, în special Capitala, a generat cel mai mare număr de proiecte ELCO în anul trecut, înregistrând un procent de 42% din total, majoritar pe zona office. Regiunile Transilvania și Banat, unde s-au realizat atât proiecte noi, cât și reabilitări/modernizări ale vechilor cazane, înregistrează 39%. Totodată, regiunea Moldova se remarcă printr-o cerere crescută pe segmentul industrial, unde ELCO a livrat 19% din totalul proiectelor, în intervalul menționat.

Potrivit reprezentanților ELCO, piața cazanelor comerciale se află într-o continuă creștere în ultimii ani, datorită cererii construcțiilor noi, dar și înlocuirilor de cazane de generație mai veche. Conform estimărilor, cererea de aplicații comerciale a înregistrat anul trecut o evoluție de circa 20%, iar tendința de creștere se va păstra și în 2019. Totodată, în contextul în care piața locală de construcții noi comerciale este formată integral din sisteme proprii de încălzire, eficiența echipamentelor utilizate va face diferența între producători, completează specialiștii ELCO.

În plus, printre tendințele pieței de profil, care se vor remarca în acest an, se numără automatizarea și controlul tot mai ridicat al soluțiilor de încălzire comerciale, posibil datorită tehnologiilor din ce în ce mai avansate de care dispun acestea, precum și integrarea acestora cu restul echipamentelor din clădire. Totodată, se remarcă interesul crescut pentru „clădirile verzi”, respectiv dobândirea certificatelor de evaluare a performanțelor energetice (ex. BREEAM), categorie în care cazanele în condensare ELCO se integrează datorită nivelului ridicat de eficiență energetică.
                                                                 
ELCO, subsidiară a Ariston Thermo Group începând cu anul 2001, a fost fondată în 1928 şi reprezintă una dintre principalele mărci germane pentru soluţii de încălzire colective şi comerciale. Compania oferă soluţii de încălzire excelente pentru renovare, modernizare şi clădiri noi, cu aplicaţii ce variază de la apartamente, la complexe comerciale şi fabrici industriale mari, având peste 1,7 milioane de sisteme de încălzire instalate în Europa.
Printre proiectele de referință din întreaga lume în care se regăsesc soluțiie Elco se numără: Satul Olimpic din Soci, Perfect Administration Residence din Beijing, Primăria și Opera din Lyon, Satul Olimpic din Beijing, Stadionul Parkstad-Limburg din Kerkrade, Spitalul Sf. Maria din Ludwigshafen, EuroAirport din Basel și multe altele.
ELCO este prezentă pe piața din România din mai 2017 unde furnizează sisteme destinate aplicațiilor comerciale, industriale sau rezidențiale mari.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video