Aerteknika

Piata globala a centralelor termice ia amploare

boiler
vizualizari

Marea Britanie nu mai reprezintă cea mai mare piață a centralelor termice

Datorită adoptării politicii de mediu și creșterii gazificării în Asia, piața centralor termice a crescut în 2016 la 12,7 milioane de unități, China înregistrând cea mai dinamică piață. Potrivit celui mai recent studiu oferit de Building Services Research & Information Association (BSRIA), China și Coreea de Sud înregistrează cea mai dinamică creștere a pieței, fapt care poziționează Marea Britanie pe locul trei în topul celor mai mari piețe de centrale de uz casnic.

Piața chineză condusă de lansarea politicii “cărbune-gaz” este acum cea mai mare piață globală, având peste 1,77 milioane de unități vândute în 2016, iar pe termen lung se așteaptă o creștere dinamică până în 2021. În prezent, predomină vânzarea centralelor murale convenționale pe gaz (fără condensare), acestea reprezentând 87% din piață în 2016.

Pe lângă creșterea dinamică a pieței în China, Coreea de Sud a înregistrat o creștere rapidă în 2016, devenind a doua cea mai mare piață cu peste 1,75 milioane de centrale vândute și având perspective pozitive până în 2021. Cu o cotă de 76%, centralele murale instalate au reprezentat și în acest caz majoritatea pieței. Cota unițăților fără condensare este mai mică decât în China, tehnologia de condensare continuând să avanseze.

Marea Britanie a obțiunut un record de vânzări, înregistrând 1,7 milioane de unități în 2016 și plasându-se pe a treia poziție din clasamentul celor mai mari piețe în 2016. Cu peste 26 milioane de centrale instalate, există și o piață de înlocuire a centralelor, unde aproape 100% dintre unitățile vândute sunt cele cu condensare, alimentate cu gaz.

În 2016, Turcia și Rusia au reprezentat celelalte țări unde recordul pe piață a fost de peste un milion de unități de apă caldă menajeră vândute. Nordul Americii reprezintă un consumator scăzut de cazane de uz casnic, având doar 400.000 de unități vândute anual.

Pe piața cazanelor cu destinație comercială, din nou China se află din nou prima în clasament, având vânzări de peste 92.500 unități în 2016. Piața Americii de Nord se poziționează a doua, iar Turcia se află pe locul trei. Deși în China se așteaptă o creștere de peste 2% ale vânzărilor în următorii ani, cea mai mare creștere, 6,6%, este prevăzută în Rusia. În Europa piața se află sub presiune din cauza unităților montate pe podea, care creează anumite dificultăți.

*În iunie 2017 a fost publicat cel mai recent studiu al BSRIA - The Building Services and Information Association, care acoperă cele mai importante piețe europene și mondiale și analizează cele cinci domenii-cheie ale cazanelor de uz casnic, cele industriale, încălzitoare de apă, radiatoare și încălzire în pardoseală.

Pentru mai multe informații, accesați: www.bsria.co.uk

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

Romtherm 2019