Prima centrală termică din lume alimentată cu 100% hidrogen încă funcționează perfect

756 vizualizari
Prima centrală termică din lume alimentată cu 100% hidrogen
Distribuie pe

La mai bine de 3 ani de la punerea în funcțiune a primei centrale termice din lume alimentate cu 100% hidrogen, aceasta încă funcționează perfect

În data de 25 iunie 2019 a fost pusă în funcțiune prima centrală termică din lume alimentată cu hidrogen care funcționează în condiții reale de exploatare, într-un proiect pilot din Rozenburg, Olanda. Centrala a fost dezvoltată de Grupul BDR Thermea, a cărui misiune este de a dezvolta și produce soluții inteligente de încălzire și apă caldă, practic fără emisii de dioxid de carbon (CO2). Această centrală arde hidrogen pur, care este produs în mod sustenabil, utilizând energie eoliană sau solară, fără a produce CO2 în timpul producției. Hidrogenul este produs și livrat de furnizorul de gaze naturale Stedin, care a inițiat acest proiect.

Această centrală termică inovatoare arde hidrogen verde pur pentru a încălzi apa și casele fără a elibera CO2. În cadrul acestui proiect pilot, o conductă de gaz natural modificată transportă hidrogenul verde produs la fața locului în camera cazanelor din clădirea de apartamente.

O verificare tehnică de întreținere programată recent a constatat că centrala termică alimentată cu 100% hidrogen este încă în stare excelentă, funcționând continuu și fără probleme sau pierderi de capacitate de la instalare.

"Suntem extrem de mândri că centrala noastră pe hidrogen este într-o stare atât de bună, funcționând exact ca atunci când a fost pusă în funcțiune. Este rezultatul perfect pentru noi", afirmă Andrea Manini, Head of Hydrogen and Fuel Cell Program al BDR Thermea Group.

Cazanul cu hidrogen pur a fost dezvoltat și testat pe larg la centrul de cercetare și dezvoltare al BDR Thermea Group din Italia. Și faptul că funcționează atât de bine într-un cadru real confirmă descoperirile de laborator ale echipei de cercetare și dezvoltare privind arderea hidrogenului în centralele termice. Una dintre acestea este că camera de ardere este foarte curată datorită vaporilor de apă produși în timpul arderii hidrogenului.

Prima centrală termică din lume alimentată cu 100% hidrogen

"Rezultatele testelor de pe teren validează alegerile tehnice pe care le-am făcut în laboratorul nostru și ne oferă și mai multă încredere pentru a extinde testele la scenarii din viața reală", adaugă Andrea Manini.

"Noi cei de la BDR Thermea Group, avem un rol de lider în decarbonizarea sectorului de încălzire, fapt care a dus la crearea cererii de încălzire cu hidrogen. Tot mai multe companii din sectorul nostru ne urmează exemplul.”, a adăugat acesta.

Grupul BDR Thermea derulează proiecte pilot cu centrale termice alimentate cu 100% hidrogen în Olanda, Marea Britanie, Franța și Germania din 2019. În ianuarie 2023 a demarat în Germania un proiect pilot de încălzire cu hidrogen pentru clădiri comerciale. Tot în cursul anului 2023, un proiect pilot la scară mai mare va rula în Lochem, un oraș din estul Olandei, unde aproximativ 15 case locuite vor fi încălzite cu hidrogen prin conducte de gaz.

Centrala termică alimentată 100% cu hidrogen este una dintre soluțiile Grupului BDR Thermea pentru decarbonizarea sectorului de încălzire, alături de alte soluții hibride și pompe de căldură. Soluțiile hibride sunt cheia pentru obținerea rapidă a reducerii emisiilor de carbon în clădirile existente mai puțin izolate. Acestea pot reduce consumul de gaz cu până la 70%. În timp, restul de 30% poate fi redus prin utilizarea energiilor regenerabile și gazelor curate, precum hidrogenul și biometanul.

 

Mai multe despre proiectul pilot privind prima centrală termică din lume alimentată cu hidrogen puteți citi în articolul publicat de noi în 2019: 
Grupul BDR Thermea a pus în funcțiune prima centrală termică din lume alimentată cu hidrogen

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 5.512.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.750 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.980.429 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.020 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video