Resideo: Urmează o perioadă de transformări pe piața soluțiilor de încălzire și răcire

81 vizualizari
Honeywell Home HCC100
Distribuie pe

Resideo: Urmează o perioadă de transformări pe piața soluțiilor de încălzire și răcire, pe fondul nevoii de eficiență energetică și de reducere a costurilor

Furnizorul global de soluții de confort și securitate pentru locuințe Resideo Technologies Inc. (NYSE: REZI) estimează că piața soluțiilor de încălzire și răcire pentru spațiul rezidențial și clădirile de birouri va continua să se transforme, pe fondul nevoii de eficientizare a consumului și de reducere a costului cu utilitățile. Astfel, crește numărul de proprietari care aleg echipamente care nu mai funcționează pe gaz. De asemenea, în multe cazuri radiatoarele sunt înlocuite cu sisteme mai moderne de încălzire și răcire în pardoseală, mai eficiente.

„Pe măsură ce costurile energiei continuă să ocupe prima pagină a ziarelor, în paralel cu înăsprirea standardelor de eficiență, observăm o transformare a industriei soluțiilor de încălzire. Această trecere de la centralele pe gaz la pompe de căldură sau de la încălzirea cu radiatoare la cea în pardoseală prezintă o provocare pentru toată lumea - inclusiv pentru instalatori”, a declarat Gelu Olteanu, Country Sales Leader Resideo România.

Un studiu Resideo1 realizat la finalul anului trecut arăta că și românii se declară îngrijorați de evoluția prețurilor utilităților. În acest sens, aproape un sfert (24%) dintre respondenții românii declarau că intenționează să reducă temperatura medie la interior. Românii caută modalități de reducere a valorii facturilor la energie, inclusiv prin dispozitive de reglare a temperaturii. Circa 60% dintre respondenți s-au declarat deschiși la ideea de a achiziționa dispozitive moderne de control al temperaturii.

Pentru costuri mai mici cu energia, experții Resideo recomandă diminuarea temperaturii medii și folosirea unor aplicații care să permită zonarea inteligentă, respectiv încălzirea la temperaturi specifice fiecărei zone din casă. Modernizarea echipamentelor pentru controlul încălzirii din clădiri poate genera economii anuale de până la 30%2. O modernizare integrală a sistemului de control al încălzirii implică montarea robineților termostatici pe radiatoare, înlocuirea termostatului clasic cu unul cu algoritm TPI sau cu protocol OpenTherm, cu control inteligent.

Pentru a veni în sprijinul instalatorilor implicați în proiecte cu soluții moderne de încălzire precum instalațiile în pardoseală, Resideo anunță lansarea unui nou controler multizonal, cu conectare Bluetooth®, care simplifică instalarea echipamentelor specifice. Controlerul Honeywell Home HCC100 poate gestiona individual până la opt zone/camere dintr-o locuință sau spațiu de birouri, fiind proiectat și fabricat în Europa. Produsul oferă instalatorilor un instrument flexibil, ușor de integrat în instalații noi sau cele existente, completat de aplicația Resideo Pro, pentru instalare și configurări rapide și simple.

Honeywell Home HCC100

„Noul controler Honeywell Home HCC100 propune o soluție fiabilă de control multizonal în pardoseală, atât pentru încălzirea cu cazane, cât și cu pompe de căldură. Caracteristicile inovatoare alături de aplicația Resideo Pro - care ghidează instalatorii în procesul de configurare și punere în funcțiune - fac din acest sistem o alegere potrivită pentru instalatorii profesioniști, care doresc să ofere clienților servicii corecte și de primă clasă”, arată Gelu Olteanu, Country Sales Leader Resideo România.

Caracteristicile cheie care recomandă produsul pentru instalatorii aflați în căutarea unui controler profesionist pentru confortul locuințelor cu sisteme de încălzire și răcire în pardoseală sunt:

  • Gestionarea eficientă a temperaturii din diverse zone din locuință, cu funcție integrată de control al încălzirii și răcirii.
  • Conectare Bluetooth® pentru setare și configurare rapidă, cu ajutorul aplicației Resideo Pro.
  • Control integrat al zonelor, cu fir și wireless.
  • Optimizarea controlului cererii în funcție de tipul de echipament-sursă (cazan, pompă de căldură, etc.).
  • Proiectat pentru a funcționa impecabil alături de controlerul inteligent de zonare evohome® și complet compatibil cu alte termostate Honeywell Home care permit economisirea energiei, inclusiv cu DT4.

Pentru mai multe informații despre cum ajută controlerul HCC100 instalatorii profesioniști să controleze încălzirea și răcirea în pardoseală, vizitați link.

[1]Cercetare comandată de Resideo și realizată de SW Research în intervalul 27 septembrie 2022 – 10 octombrie 2022. Sondajul a vizat peste 1.000 de proprietari de locuințe din: Polonia, Republica Cehă, România Slovacia și Ungaria.
[2] Cercetare realizată de BEAMA, Asociația Britanică a Producătorilor și Furnizorilor de Tehnologii și Sisteme pentru Infrastructura Energetică, în 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video