Rolul cuprului in tranzitia catre o economie cu emisii reduse de carbon

120 vizualizari
rolul_cuprului
Distribuie pe

Cuprul joacă un rol central în tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon. Colaborând cu diverși parteneri - ca inițiativa DecarbEurope - Alianța Cuprului promovează modalități rentabile de decarbonizare a Europei, de peste un deceniu. Companiile noastre membre s-au aflat în fruntea implementării soluțiilor energetice, cu emisii reduse de carbon. Compania Aurubis are o poveste convingătoare -în premieră- despre cum poate fi alimentat un întreg cartier din Germania, cu energie termică industrială reziduală.

Asigurarea căldurii în zonele urbane: captarea energiei termice industriale reziduale, reduce emisiile CO2 și oferă încălzire eficientă energetic 
 
Provocarea
Ca parte a proiectului "Energie termică reziduală pentru eficiență energetică", Agenția Germană pentru Energie a selectat pentru acest proiect-pilot Aurubis și enercity, unii dintre cei mai mari furnizori de servicii energetice municipale din Germania, furnizor, care prezintă modul în care un întreg cartier ar putea fi – pentru prima oară - aproape complet alimentat, cu energie termică industrială reziduală.

Soluția
Partenerii s-au angajat să utilizeze energia termică industrială reziduală din uzina Hamburg Aurubis, pentru a furniza încălzire centrală eficientă energetic la Hafencity East. În scopul realizării, vor extrage energia termică generată atunci, când gazul de dioxid de sulf este transformat în acid sulfuric, în timpul topirii cuprului. Deoarece această energie termică nu generează dioxid de carbon (CO2), utilizarea ei va elimina emiterea a 20.000 de tone de CO2 anual, atât prin utilizarea la Hafencity East, cât și la uzină, prin înlocuirea gazului natural, utilizat în prezent pentru producerea de abur. Numai în Hafencity East, se va elimina emiterea de aproximativ 4.500 de tone de CO2 anual până în 2029.

Fabrica Hamburg Aurubis are trei linii de producție, fiecare dintre acestea putând furniza anual 160 milioane kilowați (kWh). Momentan, o singură linie este de ajuns pentru a aproviziona Hafencity East, dar există speranța că și celelalte două linii vor fi transformate în viitor, odată ce se vor stabili cerințele tehnice, financiare și contractuale.

Se așteaptă ca extragerea energiei termice să înceapă în aprilie 2018. Aurubis investește 17 milioane euro în transformarea instalației, incluzând mutarea conductei de căldură lângă fabrică. Treizeci la sută din acest cost va fi finanțat de Ministerul Federal al Economiei și Energiei din Germania, ca parte al proiectului "Energie termică reziduală pentru eficiență energetică".

enercity Contracting Nord GmbH - o companie 100% al enercity holding din Hamburg - va colecta energia termică, o va asigura și o va transporta pentru utilizare. Compania va construi o nouă conductă pentru transportarea energiei, precum și o centrală termică cu capacitate de stocare, ca să echilibreze fluctuațiile de volum al  energiei termice industriale, investind în jur de 16 milioane de euro, aproximativ 30% fiind oferit de Fondul European de Dezvoltare Regională.

Rezultatul
Datorită acestui proiect, Hamburg va deveni primul district care va fi aproape complet alimentat cu energie termică industrială reziduală. Cu toate cele trei linii date în folosință, ar putea furniza aproape 500 de milioane de kWh de energie termică și ar putea elimina emiterea a 140.000 de tone de CO2 în fiecare an.

Alianța Cuprului este o rețea al centrelor regionale și al membrilor lider al industriei. Alianța se ocupă de politică și strategie orientativă și cu finanțarea inițiativelor internaționale și al activităților de promovare. Cu sediul în New York, organizația are birouri în patru regiuni de bază: Europa și Africa, Asia, America Latină și America de Nord. Programele și inițiativele Alianței Cuprului se desfășoară în peste 60 de țări, prin intermediul birourilor regionale și centrelor naționale de promovare al cuprului.
Aurubis AG este lider mondial în furnizarea metalelor neferoase. Compania Aurubis are mai mult de 6.400 de angajați, puncte de producție în Europa și SUA și un sistem extins de servicii și vânzări pentru produse din cupru în Europa, Asia și America de Nord. Domeniul principal de activitate este prelucrarea și utilizarea optimă a concentratelor cu calități complexe. Prin urmare, are un portofoliu larg de produse. Portofoliul include metale prețioase, seleniu, plumb și o serie de alte produse, ca acidul sulfuric și silicatul de fier. În plus, Aurubis este cel mai mare reciclator de cupru din lume.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video