Studiu de Caz Schwank: Un concept inteligent pentru spatii logistice – la baza sta economia de combustibil

252 vizualizari
Schwank
Distribuie pe


“Un confort maxim al angajatilor si costurile de operare mici sunt pentru noi cele mai importante cerinte”

Dirk Wolf, Industrial Engineer, Amazon

Locatia
Amazon.com, fondata in 1994 in Statele Unite este unul dintre cei mai mari retaileri din lume cu produse comandate pe Internet. Initial a inceput ca un mare distribuitor de carti, astazi, Amazon livreaza aproape orice si oriunde in lume.
In ultimii ani, cerintele de produse Amazon in Europa au crescut semnificativ si a devenit necesara deschiderea unui nou centru de distributie. Datorita pozitiei centrale si a accesului facil, orasul Leipzig a fost ales ca locatie pentru noul centru logistic. Noul centru de distributie stocheaza echipamente voluminoase ca electronice, furnituri, electrocasnice, calculatoare
si echipament sportiv.
Locatia din Leipzig are 400 de lucratori care opereaza in 2 schimburi, dar inainte de Craciun programul de lucru creste la 3 schimburi. Cu o suprafata 70 000 m2, noul centru logistic Amazon este mai mare decat 11 terenuri de fotbal cumulate.

Cerinte
Ca majoritatea altor produse depozitate in zona de stocare este necesara o temperatura anti-inghet, iar in zona de descarcare-incarcare precum si in zona de impachetare este necesara o temperatura de confort. Incalzirea este esentiala si pentru cele 48 de usi de acces. O temperatura de confort de 20°C este solicitata in zona de impachetare fiind necesara incalzirea si in celalalte zone de lucru.

Datorita cerintelor specifice ale firmei Amazon, aceasta companie a cautat o solutie de incalzire care sa asigure un nivel constant de confort in diferite zone ce necesita incalzire. Mai mult de atat au cautat si o solutie eficienta de incalzire, care sa mentina costurile de operare scazute.

Implementarea
Sistemul de incalzire a fost conceput impreuna cu firma Schwank care a oferit solutia de incalzire conform cu proiectele anterior realizate in astfel de centre logistice In zona de incarcare/ descarcare, incalzirea radianta (cu tuburi radiante infrarosu pe gaz) actioneaza ca un scut de protectie, ferind lucratorii de aerul rece patruns din exterior si oferind o temperatura constanta si un mediu confortabil, astfel atunci cand usile de incarcare/descarcare raman deschise, zona de confort ramane incalzita. Suplimentar, sistemul de incalzire este monitorizat prin intermediul termocontrolului Plus. Acesta permite setarea unui program de lucru si temperaturi diferite pentru cele 15 zone necesare a fi incalzite.
Datorita optimizarii, a arderii ecologice, sistemul de incalzire cu tuburi radiante infrarosu pe gaz Schwank, asigura un inalt factor radiant si o caldura radianta durabila.

Rezultate
Conceputul unic Schwank pentru incalzirea Centrelor Logistice se bazeaza pe cercetari stiintifice si experimente in peste cele 8 milioane de mp de spatii logistice/an pentru care Schwank a asigurat incalzirea. In colaborare cu o universitate din Germania, rezultatele cercetarii facute de Schwank au ajutat la optimizarea distributia caldurii in aceste centre logistice.
Rezultatul a fost pentru Amazon un sistem de incalzire eficient, care asigura o distributie uniforma a caldurii, cu costuri de instalare si exploatere economice. Controlul inteligent permite sistemului sa asigure incalzirea completa a spatiului si flexibilitate in zona de impachetare atunci cand este necesar.
Amazon s-a convins de eficienta sistemului de incalzire cu tuburi radiante Schwank si a acordat firmei Schwank ale 2 proiecte de incalzire pentru noile centre logistcie Amazon din Marea Britanie si Germania (Bad Hersfeld).

Romania
Schwank GmbH
Bd. 9 Mai nr. 21, Bl. B11/43-44 RO - 610127 Piatra Neamt
Tel.: +40 – 233 – 22 69 66
Fax: +40 – 233 – 23 24 22

E-mail: schwank@schwank.ro
Internet: www.schwank.ro


Schwank Case Study: An intelligent concept for logistics – Energy savings as a key foundation

In previous years, the demand for Amazon products increased so dramatically in Europe, that it became necessary to open a new distribution centre. Because of its central location and easy accessibility, Leipzig was selected as the location for the new logistics centre.
Although the majority of products stored required only frost protection, the inbound and outbound loading areas, and the assembly area required comfort heating. Heating was essential at the 48 loading docks. A comfort temperature of 20°C was desired in the stock room and picking areas. Spot heating was needed for selected work stations. Because of Amazon´s specific requirements, the company needed a custom made heating solution, one that provides constant comfort to the different areas. Furthermore, the focus was also in finding a cost-efficient solution, one that contributes to keep operations costs under control.
The heating system was developed in cooperation with Schwank who developed a tailored solution based on its proprietary logistics heating concept.
Schwank´s unique logistics heating concept is based on the latest scientific research and the experience that comes from heating well over 8 mio. m2 logistics facilities every year. In collaboration with a German university, Schwank researched and optimised heat distribution in logistics facilities. The result for Amazon, was an efficient system, that ensured uniform heat distribution, and was economical to install, maintain, and operate. Intelligent controls allow the system to provide complete heat coverage to the warehouse area, and flexible heating to the picking area when required.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video