Aerteknika

10 sfaturi practice despre cum sa scapati de condens

sfaturi prevenirea condensului
vizualizari

Atat geamurile termopan cat si sistemul de izolate a casei pot contribui la problema formarii condensului in casa, iar acesta va va da batai de cap – la propriu si la figurat!

Din nefericire, condensul aduce dupa sine o serie de consecinte neplacute, atat legate de sanatatea dumneavoastra fizica, dar si de starea generala a casei: peeling-ul vopselei, putrezirea lemnului, mucegaiul sunt doar cateva dintre neplacerile ce survin aparitiei condensului intr-o locuinta. 

In cele ce urmeaza, va vom dezvalui 10 metode practice si simple prin care sa scapati de condens:

1. Inamicul numarul 1 al condensului este ventilatia, asa ca asigurati-va ca aveti pus la punct un sistem de recirculare a aerului in casa pentru a permite aerului incarcat cu umiditate din baie sau bucatarie sa fie eliminate. 

2. Ferestrele dumneavoastra ar trebui sa fie prevazute cu orificii de aerisire. Verificati sa nu fie acoperite de praf sau murdarie. Incercati, pe cat posibil, sa nu blocati ferestrele cu draperii grele sau cu mobilier. 

3. Folositi un dezumidificator sau macar un ventilator in incaperile in care se produce multa umiditate (uscator, boxe, baie, bucatarie etc.)

4. Inainte de culcare, deschideti geamul in camerele de socializate (living, dining, bucatarie, sufragerie)

5. Reglati termostatul la o temperatura mai mica de 25 de grade Celsius si incalziti in mod egal toate incaperile casei. 

fereastra condens

6. Utilizati hota aragazului atunci cand gatiti si incercati, daca este posibil, sa puneti capacul peste vasele de gatit atunci cand preparati mancarea pentru a minimiza producerea de aburi in bucatarie. 

7. Scurtati pe cat posibil timpul petrecut sub dus. Inchideti usa si lasati geamul din baie deschis timp de 15 minute dup ace ati facut dus. In cazul in care baia nu este prevazuta cu geam, utilizati un ventilator pentru aceeasi perioada de timp. 

8. Pastrati-va sistemul HVAC in stare buna de functionare. Controlati periodic gurile de aerisire pentru a va asigura ca nu sunt blocate si verificati daca sistemul de incalzire centrala functioneaza eficient. Acest lucru este deosebit de important in cazul centralelor pe gaz. 

9. Dezactivati functia de umidificare din sistemul HVAC  in timpul sezonului rece. Umiditatea din interior ar trebui sa se situeze in jurul valorii de 40% (iarna chiar la 25-30%)

10. Achizitionati un dezumidificator  in cazul in care problema condensului nu poate fi eliminate urmand pasii de mai sus.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romtherm 2019

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare