23 de tendințe de design interior 2023

1189 vizualizari
design interior 2023
Distribuie pe

Anul viitor promite accente dramatice și piese confortabile. Indiferent de stilul tău, tendințele în materie de decorațiuni pentru casă vor face cu siguranță ca interioarele să fie și mai confortabile în 2023.
Ceea ce este în vogă nu se referă doar la sensibilitatea noastră estetică, ci și la modul în care dorim să trăim. Tendințele indică adesea o schimbare constantă către un nou mod de viață. 

Este important de știut că tendințele în materie de design interior 2023 vin în mai multe stiluri diferite.

1. Concentrează-te pe wellness
Îngrijirea de sine este una dintre cheile pentru îmbunătățirea stării de bine. De fapt, designul wellness poate da tonul pentru relaxare și meditație. Așadar, vei vedea inovații care să favorizeze astfel de spații în perioada următoare. 

2. Stilul Art Deco revine
Asistăm la un interes reînnoit pentru stiluri mai decorative, precum este stilul Art Deco. Utilizarea detaliilor ornamentale este în creștere. Se preconizează ca modelele geometrice, culorile mai luminoase și simetria Art Deco din trecut, să preia tendințele de design interior.

3. Loc de muncă cu stil 
Locul de muncă, fie că este acasă sau la birou, a fost redefinit. Biroul poate include elemente care să facă munca mai confortabilă. De la designul mobilierului, la amenajare și până la folosirea unui gazon sintetic de interior, spațiul de lucru se transforma. Asta înseamnă configurarea interiorului în funcție de nevoile tale precise. 

4. Multifuncționalitate mărită pentru acasă 
Interioarele personalizate vor răspunde atât activităților de zi cu zi, cât și divertismentului și exercițiilor fizice. Acestea vor acoperi decalajul creat de izolarea situațională. Drept urmare, va crește numărul camerelor de film și de jocuri, al sălilor de gimnastică și al saunelor.

5. Baie de designer
Designerii și constructorii dau o atenție sporită pentru a crea case care să servească locuitorilor. Camerele de baie vor fi în atenția designerilor. Ca urmare, casele vor avea același stil peste tot, de la intrare până la cele mai utilitare spații. 

6. Maximizați lumina naturală 
Există un nou val care pune accent pe maximizarea luminii naturale cu ferestre mari și descoperite, pereți albi și suprafețe reflectorizante. Lumina naturală ne poate îmbunătăți somnul, concentrarea și starea de spirit. În plus, ne ajută să producem vitamina D! 

7. Întoarcerea la negru
Designul gotic, cu perdele ample, oglinzi arcuite, sculpturi și candelabre somptuoase este una dintre propunerile anului 2023. Incontestabil dramatic, dar și fascinant. Cu un accent contemporan, astfel de interioare nu vor trece neobservate.

8. Influențe nostalgia 
Designul interior poate evoca un sentiment de nostalgie iar tendințele din 2023 se vor juca pe nostalgie pentru a evoca un aer plăcut, pitoresc. Modelele pastorale și operele de artă bucolice vor adăuga cu siguranță o notă poetică interioarelor.

9. Formele curbe
Arcurile și formele rotunjite și-au făcut loc în interioare de ceva vreme. Canapelele semilună, covoarele circulare au ajuns în centrul atenției. Oglinzile alungite, detaliile arhitecturale și iluminatul de tip ciupercă, dulapurile, comodele și noptierele vor avea, toate, o notă mai curbată în viitorul apropiat.

10. Nișe și alcovuri
Încă din Renaștere, nișele și alcovurile erau excelente pentru a pune în evidență operele de artă, în special sculpturile. Cu toate acestea, aceste spații s-au transformat în colectoare de praf odată cu trecerea secolelor. 
Alcovurile și nișele pot face mai mult decât să pună în valoare un obiect decorativ frumos. Ele pot economisi spațiu, pot pune un accent vizual sau pot crea un colțișor zen.

11. Candelabre supradimensionate
Jocul dintre dimensiune, scară și proporții poate aduce cele mai atractive rezultate. Candelabrele de dimensiuni îndrăznețe atrag atenția oricui și arată rafinat într-un cadru cu proporții similare.

12. Imperfecțiuni perfecte  
Organic, handmade și produse din piața locală sunt unele dintre tendințele anului 2023. Este vorba despre o estetică cu multe piese unice și inimitabile. Calitatea brută, dar rafinată, este ceea ce ne rezervă viitorul decorului. Meșteșugul și viziunea rafinată vor face ca decorul și mobilierul să se distingă.

13. Accente de auriu
Auriul cald, dar fin, va aduce o versiune mai organică a metalelor strălucitoare, în casa ta. În plus, seamănă cu peisajele frumoase ale unui deșert la apus. Ca atare, se va potrivi cu orice estetică modernă. Va fi, de asemenea, o alternativă și o completare binevenită la culorile neutre tradiționale.

14. Inspirație din mediul înconjurător
Pe măsură ce designul ecologic crește în popularitate, interioarele se îndepărtează de culorile care pot părea artificiale. Nuanțele devin mai blânde pentru ochi. Vom vedea cu siguranță mult mai multe îmbinări între exterior și interior. 

15. Culori inspirație malul mării
Albastrul își va face loc în interioare printr-o nuanță asemănătoare cu turcoazul și tranquil blues-ul (un albastru moale, pur, cu o nuanță de glicină). Birourile de acasă, dormitorul sau camera de copiilor vor fi cu siguranță potrivite pentru această culoare.

16. Hibrid albastru-verde 
Verdigris sau tonul albastru-verde, nuanța Pantone, asemănătoare cu verdele, e o propunere de culoare pentru interioare în următorii ani. Numele provine de la pigmenții care formează patina pe cupru. Este o ușoară schimbare față de verdele bogat și adevărat, precum smaraldul și busuiocul.  Perfect pentru birou, living și camera de baie.

17. Lavanda digitală
Culoarea anului de la Pantone, Digital Lavender/ Lavanda digitală este un pastel blând de culoare violet care se evidențiază în orice interior. Nuanțele pot fi versatile și în plus, această culoare poate fi o folosită într-un dressing sau ca lenjerie de pat.

18. Monocromie în trepte
Mobilierului și decorul păstrate în tonuri discrete, monocrome, va defini spațiile. Un interior monocromatic poate fi în orice nuanță. Se pot obține nuanțe ușor diferite ale unei culori principale, aplicate pe anumite texturi și forme, care mai apoi pot crea un spațiu interesant din punct de vedere vizual. Monocromia în trepte poate crea o atmosferă liniștită și constantă.

19. Din exterior în interior
Locația unei clădiri, fie ea montană sau aridă, are un impact asupra mobilierului din interiorul acesteia. Lâna, pielea de oaie și lemnul sunt ușor de găsit într-o zonă montană. Multe materiale, de la piatră la țesături, sunt, de asemenea, în mod natural mai disponibile într-o zonă decât în alta. Prin urmare, atunci când oamenii se aprovizionează din piața locală și respectă mediul natural al locuinței, se va vedea în interior.

20. Fluxul de prosperitate
Feng shui, wabi-sabi, ikigai și estetica japandi au un impact mare asupra designului interior. În plus, practicile ecologice au, de asemenea, rădăcini în Asia. 
Libertatea de mișcare dintr-o locuință este esențială pentru a crea o ambianță benefică. O distanță mai mare între zonele din casă și un flux de circulație îmbunătățit vor obține efectul dorit.

21. Grădini în casă
Pe măsură ce designul interior-exterior câștigă teren, granițele dintre cele două se estompează și mai mult. Acest lucru poate însemna plante de interior mai sălbatice și mai mari, precum și pietre sau cristale sau grădini încorporate în structura unei clădiri. Spațiile de birouri se vor bucura cu siguranță și ele de această tendință.

22. Accente pe materiale
În fiecare an, tot mai mulți proprietari învață despre practicile sustenabile și despre ce să opteze atunci când vine vorba de sănătatea planetei.
Interioarele arată și se simt diferit față de cele din trecut. Vom vedea o creștere a materialelor ecologice și a suprafețelor organice în viitoarele modele, de la cele rezidențiale la cele comerciale.

23. Puritate în designul interior 
Liniile naturale și curate vor avea prioritate față de tot ce pare mai complicat. Există cu siguranță un echilibru în tendințele de design interior din 2023, deoarece unele se înclină spre ornamente, în timp ce altele spre o estetică curată. 
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video