Aerteknika

Arhitectura Hafele prezenta in Youth Hostel Bayreuth, proiectul pilot al unei generatii noi de hosteluri

Youth Hostel Bayreuth
vizualizari

Häfele, compania lider în feronerie și sisteme electronice de control al accesului, alături de German Youth Hostel Association (DJH) lansează proiectul Youth Hostel Bayreuth și duce la un alt nivel noțiunea de hostel. Inspirat din conceptul „Youth Lab”, marca Häfele, DJH și-a extins misiunea inovatoare și a transformat prima construcție a Asociației Bavareze de Stat, ce încă din anul 1970 se dorea a fi un simbol pentru o nouă generație de hosteluri. Încă o dată, Häfele a fost un partener competent în procesul de consultanță și planificare, o funcție centrală de pe urma căreia construcția a beneficiat.

German Youth Hostel

Conceptul „Youth Lab”, expus de Häfele în anul 2013 în cadrul târgului BAU, a reprezentat o cameră a viitorului în regim hostel ce a câștigat nenumărate premii. La acea vreme, provocarea pentru Häfele (în colaborare cu studenții și Prof. Ruth Berktold, YES Architecture, Munchen) a fost de a proiecta o cameră multifuncțională și confortabilă cu șase paturi, ce se poate transforma într-o cameră destinată familiei cu doar câteva mișcări.  

Naveta viitorului a aterizat

Portofoliul Häfele este destinat tuturor celor care caută soluții noi în domeniul arhitecturii, de la proiectarea unor concepte de mobilier ce poate fi transformat în diferite moduri, până la produse inovatoare dezvoltate pentru construcții durabile.  

Youth Hostel Bayreuth

„Arhitectura Häfele este precum 007. O vizită la showroom-ul din Nagold dezvăluie posibilitățile infinite de funcționalitate pe care Häfele le oferă, dar este și o inspirație pentru cei din domeniul construcțiilor. În mod inevitabil, ajungi să pleci cu idei complet noi și nebunești”, afirmă Ralf Weixler, Manager al Departamentului de Construcții și Imobiliare din cadrul DJH State Association Bavaria.  De fapt, Youth Hostel Bayreuth, cu forma sa unică de stea cu trei colțuri, arată ca o navă spațială care a aterizat între Universitate și parcul acvatic Kreuzsteinbad. Cele trei aripi cu dimensiuni diferite ale clădirii sunt legate de fațadă, pentru a forma o înfățișare organică și omogenă. În interior, pereții din beton se armonizează creativ cu structura acoperișului de lemn, iar finisajele din pin ale anexelor sunt în contrast cu culorile luminoase și vesele ale mobilei. Tronsoanele în formă de tribună conectează ambele etaje ale clădirii, atât în ​​interior, cât și în exterior, iar terasele creează o legătură cu spațiul sportiv și zona de agrement din jur.

Youth Hostel Bayreuth

Dialock: În viitor, nu există loc pentru suportul de chei

Foaierul mare, care este deschis peste ambele etaje, este situat unde se întâlnesc cele trei aripi ale clădirii. Această intrare centrală cu scări și lift este inima comunicativă a clădirii, dar și locul unde se găsește recepția - cu camerele de administrare în partea din spate și o sală generoasă de mese, inundată constant de lumină naturală. Forma futuristă a recepției semnalează că acela este „centrul de comandă”, unde oaspeții își fac check-in-ul, iar în loc de cheile tradiționale, aceștia primesc carduri moderne de identificare și acces controlat Häfele Dialock. Cu o tehnologie pasivă a transponderului, ele comunică cu terminalul Dialock DT 700 și permit deschiderea și închiderea camerelor de oaspeți.Youth Hostel Bayreuth

„Dialock oferă numeroase beneficii în operațiunea de cazare a tinerilor. Cu numărul mare de oaspeți, pierderea cheilor este relativ comună, însă cu Dialock aceasta nu mai reprezintă o problemă: nu este necesară schimbarea încuietorii, iar în cazul în care cardul cheie este pierdut, acesta este dezactivat și înlocuit la un cost redus. În plus, sistemul poate fi adaptat oricând la cerințele noi din prezent, făcându-l mai fiabil pentru administrarea extensibilă, dar și mai sigur pentru operarea activităților dintr-un hotel sau hostel. Pot fi configurate diferite cerințe suplimentare - de la controlul barierei de la parcare sau a liftului, până la operarea aparatului de cafea și integrarea sistemelor de plată fără numerar”, spune Ralf Weixler cu încredere.

Primul hostel integrat din Bavaria

Hostelul din Bayreuth este primul hostel integrat din Bavaria care nu numai că răspunde cu succes persoanelor cu mobilitate redusă, dar conceptul său se aliniază cu profilul angajaților. Cu o abordare holistică, DJH ridică motto-ul „Împărtășește experiența“, la un nivel cu totul nou și contemporan, în prezent, opt dintre cei 21 de angajați având handicap.

Dintre cele 45 de camere cu un total de 180 paturi, 13 sunt accesibile, iar una este complet accesibilă și conectată non-stop la o linie de urgență. „Implementarea respectului și egalității în construcție și proiectarea a fost unul dintre cele mai mari obiective. Niciun oaspete nu are un statut special în hostelul Bayreuth și de aceea, am proiectat toate camerele cu „design universal”, foarte flexibil. Camerele accesibile diferă de celelalte camere de oaspeți, în principal prin integrarea toaletelor în băi, bazinele fiind adaptate scaunelor cu rotile, dușurile sunt la nivelul solului, iar raza generală de mișcare este mai mare. Persoanele cu handicap nu au nevoie de un tratament special, ci doar de un anumit standard care să îi ajute să se descurce singure. Aceasta a fost abordarea noastră în întreaga clădire”, spune Julian Fahrenkamp, arhitectul proiectului, alături de Prof. Tobias Wallisser din cadrul LAVA, fost responsabil pentru planificare.

În spatele ușilor, Häfele deschide orizonturi noi

Adesea subestimate, soluțiile inteligente pentru uși de la  Häfele sunt de fapt, una dintre competențele principale ale companiei. Cadrele, foile de ușă, finisajele și sistemele electronice de control al accesului se combină într-un întreg individual și modular. Folosite în hostelul din Bayreuth, acestea se evidențiază prin culoare, dar și prin mânerele Startec. În spatele acestor uși, indiferent de modul în care a fost proiectată camera, design-ul este întotdeauna același: pereți despărțitori din lemn, izolați fonic, în formă de Z, acoperiți cu placaj luminos din pin. Pereții obișnuiți cu paturile supraetajate din față se pot îndepărta în favoarea unui “perete cu caracter de salon”, cu nișe de birou într-un verde Formica și spații deschise pentru garderobă. Paturile mobile cu rotile pot fi împinse pentru a crea paturi duble pentru familii, iar dulapurile cunoscute sunt înlocuite cu sertare robuste, ce pot adăposti cu ușurință valizele mari. Astfel, chiar și o cameră cu șase paturi poate fi curățată în cel mai scurt timp. De altfel, glisierele Accuride și încuietorile Symo fac parte din gama variată  Häfele, care, alături de alte produse, fac posibilă multifuncționalitatea și economia de spațiu în încăperi.

Youth Hostel Bayreuth

Youth Hostel Bayreuth

Youth Hostel Bayreuth

Multifuncțional cu peretele Slido: Trei devin cinci

Ceea ce diferențiază hostelurile din Germania de alte hoteluri și hosteluri este misiunea educațională de peste 100 de ani ca partener al școlilor naționale și internaționale. De aceea, hostelul din Bayreuth include, de asemenea, o zonă vastă destinată seminariilor. La etaj, există două săli de seminarii mai mici și o sală mai generoasă, lângă o cameră multifuncțională. Sala mare poate fi împărțită în două sau trei zone de training separate, accesibile din coridor, folosind sistemele despărțitoare Slido Wall de la Häfele. Acest lucru creează nu numai o separare vizuală, dar și una acustică. Instalațiile de izolare fonică din panourile ce ating podeaua și tavanul oferă valori de reducere a sunetului de până la 57 dB. Atunci când camera este utilizată ca o singură zonă, elementele pot fi ușor deplasate în câțiva pași și strânse într-un pachet de-a lungul peretelui pentru a economisi spațiu.

Youth Hostel Bayreuth

Atât oaspeții, cât și personalul apreciază flexibilitatea implementată în întreaga clădire, datorită arhitecturii creative și produselor inovatoare. „Youth Lab a fost un proiect extraordinar care a creat și clădit încrederea în Häfele. Prin urmare, suntem foarte fericiți că în cadrul proiectului Bayreuth am cooperat cu Häfele și am putut implementa o gamă largă de produse orientate spre viitor”, susține Ralf Weixler.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

Romtherm 2019