Building X - Soluție bazată pe INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ pentru clădiri neutre din punct de vedere climatic

19 vizualizari
Building X Siemens
Distribuie pe
  • Building X este prima ofertă de ultimă generație dezvoltată ca parte a Siemens Xcelerator
  • O soluție modulară, scalabilă și deschisă pentru clădiri inteligente, care integrează perfect sistemele de construcții pentru a elimina complexitatea și a permite construirea de clădiri neutre din punct de vedere climatic
  • Facilitează colaborarea cu partenerii pentru a dezvolta soluții pentru a aborda mai rapid provocările digitalizării

Siemens Smart Infrastructure prezintă Building X, o nouă soluție pentru clădiri inteligente, deschisă, interoperabilă și bazată în totalitate pe cloud. Este prima ofertă de ultimă generație construită pe principiile de proiectare ale Siemens Xcelerator, platforma digitală deschisă de afaceri prezentată astăzi pentru a accelera transformarea digitală și crearea de valoare în industrie, transporturi, rețele și clădiri.

Building X abordează provocările diferitelor părți interesate din ciclul de viață al clădirilor, inclusiv ocupanții clădirilor, investitorii, companiile imobiliare și managerii de instalații, și acționează ca o "sursă unică de informație" care elimină complexitatea și sprijină obiectivele de decarbonizare. Părțile interesate pot acum să colecteze și să utilizeze în mod digital datele despre clădiri din diferite surse, meserii și sisteme pe o singură platformă, Building X. Conectivitatea agnostică față de furnizori și interfețele deschise de programare a aplicațiilor (API) permit o experiență de utilizare facilă și integrarea software-ului și a ecosistemelor existente, inclusiv a aplicațiilor de la terți. Soluția oferă aplicații modulare, bazate pe AI (inteligență artificială) și securitate cibernetică integrată. Datorită arhitecturii sale deschise și tehnologiei cloud, facilitează, de asemenea, dezvoltarea în comun a soluțiilor cu clienții și partenerii pentru a răspunde mai bine provocărilor acestora. Acest lucru face ca transformarea digitală să fie mai ușoară, mai rapidă și mai scalabilă.

"Building X pune capăt barierelor. Acum putem combina toate datele generate de sistemele din clădirile inteligente într-un singur fond de date. Acest lucru ne permite să realizăm mai repede clădiri inteligente și ne aduce mai aproape de viziunea noastră privind clădirile autonome și neutre din punct de vedere climatic. Clădirea X creează rezultate măsurabile bazate pe date în ceea ce privește eficiența, performanța și experiența utilizatorilor. În acest fel, Building X îmbunătățește modul în care lucrăm și trăim în clădiri", spune Matthias Rebellius, membru al Consiliului de Administrație al Siemens AG și CEO al Smart Infrastructure. "Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu clienții și partenerii noștri pentru a dezvolta aplicații bazate pe Building X pentru a accelera inovația și sustenabilitatea în industrie."

Building X Suite cuprinde în prezent o serie de aplicații și servicii digitale adaptate diferitelor părți interesate și conectate prin intermediul unei platforme bazate pe inteligență artificială. Building X deschide noi oportunități de digitalizare, gestionare și optimizare a operațiunilor din clădiri, adăugând valoare atât clădirilor existente, cât și celor noi. Aplicațiile acoperă domeniile cheie de gestionare a clădirilor, inclusiv energia, securitatea și exploatarea clădirilor, și sunt susținute de analize puternice. Toate aplicațiile oferă utilizatorilor o experiență unică, reunind în mod inteligent datele relevante pentru a crea valoare pentru client.

Un adevărat geamăn digital al operațiunilor din clădire

Building X combină date din diferite surse într-un geamăn digital al operațiunilor din clădiri, făcând legătura între lumea reală și cea digitală a clădirilor. Datorită reprezentării virtuale a unei clădiri, operatorii pot remedia problemele mai rapid. Utilizatorii beneficiază de transparența creată de Building X pentru a face clădirile mai durabile, pentru a îmbunătăți performanța acestora și pentru a optimiza experiența utilizatorilor. Acest lucru ajută la obținerea unor rezultate mai bune în afaceri.

Număr în creștere de aplicații 

Aplicațiile Building-X sunt modulare și se bazează pe nevoile diferitelor grupuri de utilizatori pentru a se asigura că datele corecte sunt disponibile pentru persoanele potrivite. Pe lângă opțiunea de a crea aplicații împreună, sunt disponibile o serie de aplicații direct utilizabile. Rezultă astfel un concept orientat către utilizator și flux de lucru dintr-o singură interfață ("single pane of glass"), prin care tablourile de bord predefinite și vizualizarea datelor pot fi adaptate la nevoile utilizatorilor. În prezent, oferta include patru aplicații, urmând ca în timp să fie adăugate și altele:

  • Energy Manager urmărește consumul de energie, costurile și emisiile de CO2 ale uneia sau mai multor clădiri și permite luarea unor măsuri corective timpurii, dacă este necesar. Acesta creează previziuni privind consumul de energie pe baza datelor istorice și sprijină utilizatorii în atingerea obiectivelor lor de sustenabilitate, astfel încât să poată realiza clădiri neutre din punct de vedere climatic.
  • Operations Manager permite operarea și monitorizarea în timp real a sistemelor și aplicațiilor din clădiri. Acesta poate monitoriza numeroase site-uri dintr-o singură locație și asigură un răspuns rapid la probleme, reducând în același timp timpul de inactivitate. Astfel, utilizatorii beneficiază de o mai mare continuitate a activității și de timpi de răspuns mai scurți.
  • Security Manager permite operarea și gestionarea sistemelor de securitate prin intermediul unor fluxuri de lucru coerente și automatizate. În acest fel, sarcinile și incidentele de securitate zilnice pot fi gestionate la nivel central și între sisteme.
  • Vizualizatorul 360° reprezintă un amplasament ca un mediu virtual 3D și oferă navigație în interior care permite cunoașterea topologiei și a instalațiilor.

SaaS și îmbunătățirea rezultatelor prin construirea de servicii

Building X este livrat ca o ofertă SaaS (Software-as-a-Service) pe bază de abonament. Datorită modelului SaaS, părțile interesate pot accesa software-ul în orice moment și au acces automat la cele mai recente caracteristici. În acest fel, cerințele în schimbare pot fi satisfăcute pe parcursul întregului ciclu de viață al unei clădiri.

În plus față de modelul SaaS, clienții pot opta și pentru Siemens Xcelerator Building Services, un program complet construit pe baza Building X, în care Siemens își asumă responsabilitatea pentru atingerea obiectivelor clienților. Acest model combină tehnologia Siemens cu expertiza experților săi în construcții digitale. Programul este adaptat în mod individual la nevoile clientului pentru a atinge obiective predefinite, cum ar fi reducerea costurilor operaționale și energetice, optimizarea disponibilității și productivității activelor, respectarea cerințelor de reglementare sau îmbunătățirea experienței utilizatorului.

Siemens Xcelerator este o platformă de afaceri deschisă și digitală pentru accelerarea transformării digitale, constând într-un portofoliu personalizat de hardware și software cu IoT, un ecosistem în creștere de parteneri și o piață în continuă evoluție.

 

Informații suplimentare despre Siemens Smart Infrastructure pot fi găsite la www.siemens.de/smart-infrastructure. 

Informații suplimentare pe tema clădirii X pot fi găsite la www.siemens.com/buildingx.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video