CEECAT Capital vinde Brikston Construction Solutions catre Grupul Leier

154 vizualizari
fabrica caramizi iasi
Distribuie pe

După ce în iulie 2014 a preluat controlul Brikston și ulterior a sporit de peste două ori profitul operațional al acesteia, CEECAT Capital vinde compania către grupul austriac Leier, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din Europa Centrală și de Est.

brikstonLeier

CEECAT Capital, unul dintre fondurile importante de investiții care se concentrează pe piețele emergente din Europa si Asia Centrala, a achiziționat 85% din acțiunile Brikston Construction Solutions SA (Brikston) în iulie 2014 iar acum își vinde participația curentă de 98,3% către grupul austriac de firme Leier. CEECAT Capital a investit în Brikston prin cel mai important fond pe  care îl administrează, și anume CEECAT Recovery Fund (ridicat în 2011).

Florian Huth, partener în CEECAT Capital, a declarat:

“Aceasta tranzacție marchează o etapă importantă în dezvoltarea afacerilor fondului CEECAT Capital în zona emergentă a Europei, demonstrând capacitatea noastră de a face investiții de succes și de a obține o rentabilitate sănătoasă în urma vinderii participațiilor noastre din regiunea Balcanilor, lăsând în urma noastră companii mai puternice și mai sănătoase. Credem cu tărie ca Grupul Leier, sub conducerea domnului Michael Leier, va contribui la următoarea etapă de dezvoltare a Brikston în consolidarea succesului său pe piața din România”.

Fondata în 1967 ca o companie de stat și privatizată în 1994, Brikston este unul dintre cei mai importanți producători de cărămizi și blocuri ceramice din România. Compania furnizează pieței de materiale de construcții din România o gama largă de blocuri ceramice, cărămizi, placaje și alte produse decorative pentru amenajări interioare și exterioare cu o varietate mare de nuanțe și culori. Compania ieșeană a depășit 20 de milioane de euro cifra de afaceri având la baza un sistem eficient de distribuție in Romania și o dezvoltare rapidă a exporturilor în Republica Moldova și Ucraina.

paleti Brikston

Beneficiind de experiența în domeniul producerii de materiale de zidărie (atât cărămidă cât și BCA), CEECAT Capital a ajutat Brikston să se transforme astfel (i) migrarea producției dinspre blocuri ceramice către cărămizi cu valoare adăugată mare, (ii) dezvoltarea exporturilor în Republica Moldova și Ucraina, (iii) extinderea ofertei de produse prin lansarea gamei pentru amenajări și fațade și (iv) implementarea unor programe variate de eficientizare a producției. Acțiunile inițiate de CEECAT Capital au dus la îmbunătățirea continuă a rezultatelor financiare și operaționale, inclusiv la îmbunătățirea semnificativa a cash flow-ului, culminând in 2018 cu cele mai bune rezultate atinse vreodată. Datorită performanței foarte bune din ultimii 4 ani, CEECAT Capital și-a mărit participația în Brikston prin delistarea companiei de pe fosta piață de capital Rasdaq, ajungând să dețină peste 98% din acțiuni.

Cu ajutorul unei echipe de management puternice și a celor peste 210 angajați orientați spre performanță, Brikston a înregistrat în mod constant, an după an, creșteri ale cifrei de afaceri și profitabilității. Ca urmare a investițiilor constante în liniile de producție, marketing și R&D, Brikston produce cărămizi și blocuri ceramice de cea mai înaltă calitate, multe dintre ele depășind standardele industriei. Cu un grad de utilizare a capacitații de producție de peste 90%, Brikston produce aproximativ 350.000 metri cubi de cărămizi și blocuri ceramice pe an.Iulian Mangalagiu

“Cu sprijinul CEECAT Capital, Brikston s-a dezvoltat prin extinderea ariei de distribuție cât și prin dezvoltarea gamei de cărămizi; în fabrica din Iași producem mai mult de 45 de tipuri de cărămizi și blocuri ceramice, mult peste practica din industrie. Aceste rezultate excelente au fost posibile grație accentului pe care l-am pus pe nevoile partenerilor noștri și a investițiilor în oferirea unor servicii cât mai performante și complexe. Produsele Brikston sunt distribuite în punctele de vânzare a peste 250 de distribuitori din întreaga țară precum şi în marile retele DIY. Una din prioritățile companiei din ultimii 4 ani a fost dezvoltarea exporturilor in Republica Moldova și Ucraina, unde am reușit să creștem vânzările cu peste 50% în fiecare an.”

– a spus Iulian Mangalagiu, CEO al Brikston Construction Solutions.

Odata cu intrarea grupului Leier ca acționar majoritar, Brikston are șansa unei foarte bune poziționări pentru un nou ciclu de dezvoltare, în care va beneficia de experiența de peste 50 ani a acestui mare jucător european. Grupul de firme Leier, cu o cifră de afaceri de peste 200 milioane de euro, deține 40 de unități de producție situate în șapte țări: Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina.

Grupul Leier este activ în domeniul producției de materiale de construcții, cel imobiliar, al construcțiilor utilajelor și matrițelor, respectiv în domeniul distribuției de automobile. Grupul este unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru construcții din centrul și estul Europei. Chiar si înainte de anul 1989, Leier era un nume consacrat pe piețele din Ungaria și Polonia, unde vindea o largă varietate de produse, ceea ce face ca in prezent sa dispună de o experiență de peste 35 ani pe piața țărilor din blocul post-sovietic.

Grupul austriac produce o gama extinsă de materiale de construcții ce cuprinde elemente din beton pentru zidărie, învelitori și pavele din beton, prefabricate pentru sisteme de canalizări și peisagistică, o gamă largă de elemente structurale prefabricate (planșee, pereți si scări). Grupul are o largă experiență în piața de cărămizi și blocuri ceramice, având mai multe unități de producție în Europa de Est. De asemenea, compania Leier este renumitul producător al DURISOL, un material de construcție din beton cu așchii de lemn, utilizat la fabricarea elementelor fonoizolante pentru construcții ecologice sustenabile.   

„Ne dorim de mult timp să ne dezvoltăm în România și să creștem prezența noastră în această țară. Brikston, prin performanța pe care a dovedit-o până acum, ne va permite să oferim clienților noștri o gamă mai largă de produse și să menținem standardele înalte de calitate cu care i-am obișnuit până acum. Urmărim să dezvoltăm prezența Leier în România prin investiții permanente, prin care să putem acoperi potențialul de dezvoltare din această țară.”  - a declarat Michael Leier CEO Leier.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video