Coldea Constructii anunta extinderea operatiunilor la nivel national si se concentreaza pe inovatie si digitalizare

181 vizualizari
coldea constructii
Distribuie pe

După peste 10 ani de dezvoltare continuă, una dintre cele mai dinamice companii din industria construcțiilor din Transilvania are deja primele proiecte în capitală în regim de antrepriză generală și management informatizat al construcției.

coldea cluj

Înființată în 2007 la Cluj-Napoca, Coldea Construcții are la activ peste 120.000 mp construiți, predați către investitori, incluzând aici atât elementele de rezistență și lucrări de fundații speciale, cât și săpături până la cota -18 m, foraje cu adâncime de peste 22 m, structuri cu înălțimea de peste 55 m, lucrări de instalații, finisaje și amenajări exterioare.

Compania a fost înființată de Gabriel Mihai Coldea în clasa a XII- a, acesta fiind motivat de pasiunea pentru construcții descoperită în timp ce a lucrat sezonier timp de doi ani, pe timpul verii, pe câteva șantiere din Cluj. Cu un capital social de 200 de RON. compania a cunoscut o dezvoltare remarcabilă în ultimul deceniu, ajungând la o cifră de afaceri estimată de peste 20.000.000 de RON pentru 2018. Printre proiectele-fanion se numără Studium Green Campus, primul ansamblu rezidențial verde din România și primul proiect de locuințe colective certificate BREEAM din Cluj-Napoca în 2011; Europa Business Center/NTT Tower, cea mai înaltă clădire din Cluj-Napoca, la momentul construcției în 2015.

coldea infiintata de Gabriel Mihai

„Ritmul rapid de dezvoltare și confirmările pe care le-am primit din partea clienților ne-au convins că e momentul să trecem de la activitatea regională la una națională ” spune Mihai Coldea, CEO Coldea Construcții. „Deja avem primul proiect în capitală, o serie de proiecte rezidențiale private în țară. Un proiect imobiliar major este Da Vinci Residence, pentru care asigurăm servicii de antrepriză generală ș management integrat BIM prin utilizarea platformei viewpoint. Am preluat, în acest proiect, ca antreprenor general, executarea tuturor lucrărilor, de la lucrări de săpătura și fundații speciale până la lucrări de rezistență, arhitectură, instalații și amenajare exterioară.”

Extinderea nu e prima schimbare de focus pentru Coldea Construcții. În 2016 compania a efectuat tranziția de la antrepriză și construcții la un model digitalizat de antrepriză și management al proiectului și construcțiilor, implementând un sistem BIM (Building Information Modeling – Modelarea Informatizată a Clădirilor prin utilizarea platformei Viewpoint.
coldea

BIM funcționează ca o reprezentare digitală a caracteristicilor fizice și funcționale ale unei construcții – și este o resursă folosită în comun de toți cei implicați în dezvoltarea și construirea proiectului. Setul de date și facilitățile oferite de această platformă BIM este o bază sigură pentru deciziile luate nu numai în timpul construcției, dar și pe toată durata de viață a proiectului, atât din faza de design cât și în perioada de exploatare a construcției.

„Sistemul BIM încă este întâlnit rar în piața construcțiilor din România, din păcate, iar implementările existente (de obicei în marile proiecte) rareori folosesc întregul potențial al platformei” a declarat Mihai Coldea, CEO Coldea Construcții. „Noutatea cu care venim e o integrare verticală completă a platformei digitale de management pe întreg procesul de construcție și exploatare a proiectului, indiferent de dimensiunea lui, lucru ce va deveni cu atât mai important cu cât casele și clădirile inteligente ajung să fie norma, mai degrabă decât excepția.”

COLDEA CONSTRUCȚII poate fi cel mai bine descrisă ca o afacere de familie clădită cu grijă și pricepere de către generații succesive de pasionați ai construcțiilor, care a devenit în timp un adevărat pilon pentru industria construcțiilor locale. coldea building

Compania este specializată în managementul construcțiilor rezidențiale și nerezidențiale, execuție, producție, servicii de arhitectură și proiectare, efectuate de o echipă bine pregătită formată din designeri, arhitecți, proiectanți și ingineri în instalații, împreună cu parteneri de renume.

Prin calitatea serviciilor oferite, promptitudine, siguranță, inovație, tehnologie și atenția la detaliu, reușim să surprindem viziunea arhitecturală și să o valorificăm pentru a oferi experiențe unice și să depășim orice provocare, indiferent de complexitatea proiectului.

COLDEA CONSTRUCȚII a dovedit în cei peste 10 ani de activitate că este un partener solid și de încredere atât pentru arhitecți și ingineri, dar mai ales pentru beneficiarii finali.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 5.512.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.750 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.980.429 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.020 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video