Construction21.eu - Prima platforma trans-europeana de informare si comunicare pentru Constructiile Sustenabile

54 vizualizari
construction21.eu
Distribuie pe

Un proiect ambitios avand drept scop excelenta in constructii

august 2013 - Pentru a atinge obiectivele stabilite la nivel european in ceea ce priveste eficienta energetica si emisiile de CO2, este nevoie de o schimbare radicala a practicilor din domeniul constructiilor.
Construction21 a luat nastere cu scopul de a ajuta specialistii din domeniu sa dezvolte modalitati noi de constructie in intreaga Europa. Prezentul proiect, puternic sustinut de catre Uniunea Europeana prin intermediul programului Intelligent Energy Europe, va promova cele mai bune exemple de constructii din Europa.
 

Primul pas in anul 2012: 6 tari europene
Pentru inceput, Construction21 va deschide 6 platforme nationale ce vor fi la dispozitia specialistilor din industria constructiilor in 6 tari din Europa: Franta, Germania, Italia, Lituania, Romania si Spania. Prima platforma va urma prototipul anterior din Franta care a functionat inca din 2009.
Obiectivul? Sustinerea practicantilor din acest domeniu pentru a organiza comunitati on-line si off-line care sa cuprinda toate problemele din domeniul constructiilor sustenabile.
Acest proiect se derlueaza in co-proprietate cu institutii de renume din fiecare tara pentru a asigura independenta si adaptarea la cerintele fiecarei piete nationala in parte.
Construction21 este in acelasi timp o platforma globala in limba engleza legata de BUILD-UP, portalul european pentru eficienta energetica in domeniul constructiilor. Prin intermediul acestei platforme se va amplifica viziunea pietei asupra sustenabilitatii si va ajuta la raspandirea exemplelor de bune practici.

Asteptari in decursul a 5 ani: 27 de tari europene
O data cu anul 2013, Construction21 isi va extinde aria de actiune in intreaga Europa si va deveni prima unealta utilizata la comun in domeniul constructiilor sustenabile, in cadrul a 27 de tari din Europa.

Alatura-te comunitatii formate din specialisti in domeniu si accelereaza procesul de tranzitie catre constructii verzi
Ai vrea sa faci parte in mod activ in procesul de tranzitie al pietei spre un viitor mai bun si mai verde?
Construction21 este o platforma deschisa si cu acces gratuit in cadrul careia poti sa impartasesti si sa inveti lucruri noi din domeniul constructiilor sustenabile. Acesta este instrumentul ideal pentru a-ti imbunatati practicile personale si a-ti face realizarile cunoscute la o scara internationala.

Competenta
Fi unul dintre cei mai buni membri participanti la tranzitia catre domeniul verde al constructiilor. Prin inscrierea in cadrul Cinstruction21, vei avea acces la un centru unic de informatii care abordeaza problemele cheie ale tranzitiei pietei spre sustenabilitate si performanta energetica inalta.
Totodata iti vei putea dezvolta viziunea personala ca expert in acest domeniu si vei putea face parte dintr-o comunitate avansata din punct de vedere al sustenabilitatii.

Transparenta
Vrei sa facilitezi aparitia pe piata a celor mai bune solutii? In cadrul Construction21 ve gasi o comparatie de necontestat intre costurile reale si reusitele technice si de mediu; un real ajutor adresat tuturor competitorilor din domeniul constructiilor pentru a le imbunatati metodele, materialele si componentele folosite.

Promovare
Construction21 va scoate in evidenta cele mai bune proiecte si va pune la dispozitie o clasificare online a tuturor competitorilor din acest domeniu, fiind un adevarat sustinator al cursei pentru excelenta in domeniul constructiilor verzi.

Un loc de intalnire pentru cel mai inovatori practicanti
In domeniul constructiilor durabile, practicantii au nevoie de informatii de calitate si de necontestat. Exista foarte multe subiecte de dezbatut in timp ce informatiile valoroase sunt foarte rare. Acesta este motivul pentru care organizatiile nationale experte in domeniu sunt chemate sa isi uneasca fortele, cu scopul de a face acest centru de resurse din indistria constructiilor sa devina o realitate. In acest fel ei vor imparti conducerea si dreptul de proprietate asupra Construction21.

Simpli practicanti sau experti: o retea condusa de insasi membrii ei
Construction21 este o retea de colaborare dedicata tutror practicantilor in constructii: ingineri, arhitecti, proprietari, dezvoltatori, manageri de facilitati sau active, avocati, ...
Expertii, proveniti din cadrul unor jucatori cheie pe piata, asociatii de cladiri verzi sau organizatii academice, joaca un rol specific.
Ei introduc in dezbatere subiectele relevante si asigura transparenta informatiei si increderea, fiind cei care administreaza tot continutul.

Stiri
Construction21 este un centru de informare de referinta. Practicantii vor gasi acolo agenda evenimentelor si fluxul de informatii legat de problemele cladirilor verzi, venite de la website-urile partenere si de la intreaga comunitate Construction21.

Comunitati tematice pentru o retea de multispecialisti
Nimeni nu e familiar cu toate subiectele legate de domeniul cladirilor durabile. Pentru a-si imbunatati practicile, specialisti din fiecare domeniu impartasesc rezultatele cercetarilor si experientele pe care le-au avut in cadrul propriei comunitati, fiind condusi de un expert in acel sector. Grosimea stratului de aer, managementul performantei energetice, analiza ciclului de viata, urbanism sustenabil...: Construction21 acopera toate domeniile, tehnice la modul general sau pe cele manageriale. Mai mult de-atat, comunitatile pot organiza evenimente in „viata reala” precum targurile, conferinte sau vizite, sau le pot da acestora o mai mare vizibilitate.

Studii de caz pentru o referinta a celor mai bune proiecte Europene
Nucleul Construction21 este o baza de date cu studii de caz, prezentand cele mai inovatoare proiect in Europa.
Cladiri comerciale sau rezidentiale, scoli sau spitale, constructie sau renovare...
Pentru fiecare tip de constructie, Construction21 ofera o referinta on-line a celor mai inovatoare proiecte, la o scara internationala. 20 de criterii obligatorii + 60 optionale sau unele calculate descriu proiectele, solutiile de construire si performantele asociate lor.
Structure unica permite compararea de necontestat intre toate tarile. O atentie speciala este acordata datelor economice: costuri si performante reale sunt cerute pentru a asigura compatibilitatea cu constrangerile pietei.

De ce sa te alaturi echipei Construction21?
Contribui la actiunile Construction21 pentru a grabi tranzitia inspre practicile verzi in constructii pentru interesul general. Iti ofera de asemenea beneficii in mod direct activitatii tale, oricare ar fi pozitia ocupata de tine.

Practicanti si experti in constructii
Esti implicat in tranzitia inspre cladiri verzi in constructii. Construction21 iti ofera informatii sigure si operationale in legatura cu noile solutii. Tu apartii de asemenea unei retele verzi de oameni orientati spre acelasi rezultat si intalnesti alti profesionisti cu preocupari similare cu ale tale insa in alte regiuni sau alte tari.
Expert in domeniul tau ? Tu iti dezvolti audienta si poti fi chemat pentru intalniri fata in fata. Iti poti crea si organiza o comunitate specifica pentru subiectul tau si poti sa gasesti acolo informatii utile pentru aria ta de activitate.
Arata-ti priceperile prin intermediul studiilor de caz, este o ocazie reala pentru a deveni renumit la nivel international.

Industrie
Evidentiaza cele mai inovative solutii ale tale si fa-le cunoscute peste tot in Europa. Grupeaza-ti realizarile postand studii de caz.
O sa iti dezvolti propria notorietate a brandului tau si o sa il asociezi inovatiei si domeniului verde. Un aspect decisiv pentru a castiga cursa verde!

Proprietari publici si privati
Vrei sa sti cat departe sa poti sa mergi in alegerea de solutii verzi? Cu Construction21, ai acces la proiecte din toata Europa si obtii informatii precise, legate de costurile si performantele din domeniul constructiilor precum si din cel al renovarilor.

Organizatii verzi sau organizatii din domeniul constructiilor
Alatura-te si ofera-ne experienta ta! Vei fi propus pentru conducere si co-proprietate a primului centru de resurse trans European in constructii durabile. Ofera contributiei tale o audienta internationala si o vizibilitate automata in BUILD-UP, website-ul European despre eficienta energetica in constructii.
Construieste-ti propria comunitate web in cadrul Construction21 drept un suport pentru activitatile din „viata reala” ale organizatiei tale si dezvolta legaturi cu altii din alte regiuni sau alte tari.

Academic
Ofera o audienta internationala cercetarilor tale si extinde-ti reteaua in cadrul comunitatii verzi. Construction21 reprezinta oportunitatea de a obtine feedback operational pentru programele tale de cercetare.
Studiile de caz ofera de asemenea continut inovativ si sigur pentru profesori precum si pentru studenti.

Autoritatile locale si asociatiile guvernamentale
Sustine-ti dezvoltarea economica regionala prin crearea de valori verzi si de locuri de munca in acest domeniu.
Construction21 te poate ajuta de asemenea sa iti indeplinesti angajamentele climatice: reducerea CO2, eficienta energetica si utilizarea de energii regenerabile.

Partenerii Construction21
Organizatii din cele sase tari fondatoare, Franta, Italia, Germania, Lituania, Romania si Spania, au aderat unui Consortiu pentru a crea Construction21.

Implementeaza in tara ta
Tara ta nu este inca reprezentata? Construction21 se va extinde curand pentru a acoperi cele 27 tari Europene si consortiul va selecta operatori nationali care sa dezvolte platforma in tara lor.
Sunteti o organizatie nationala cu un rol activ in dezvoltarea durabila sau aveti de-a face cu profesionisti cu un puternic angajament pentru „verde”?

www.construction21.eu

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video