Cum ne putem menține starea de bine prin controlul eficient al luminii naturale din casă

18 vizualizari
controlul eficient al luminii
Distribuie pe

Potrivit VELUX, unul dintre principalii producători de ferestre de mansardă, ce comercializează produse și soluții pentru case inteligente, echiparea ferestrelor cu rulouri reprezintă o modalitate excelentă de a satisface nevoia de ceva nou, și în același timp ajută ritmul circadian prin controlul luminii. 

Conform specialiștilor, febra de primăvară este un fenomen cât se poate de real: apare atunci când se schimbă anotimpurile și este strâns legată de lumina soarelui. Aceasta stimulează starea de spirit, ne energizează și chiar ne poate face să ne simțim neliniștiți. Este și motivul pentru care suntem mai creativi și mai deschiși la schimbare. De aceea, folosirea luminii soarelui de primăvară poate fi benefică, însă trebuie să acordăm atenție unui aspect, și anume acela că prea multă lumină poate deregla ritmul circadian.

Rulourile VELUX sunt personalizate special pentru ferestrele de mansardă și ajută la controlul eficient al luminii care intră în încăpere. În plus, oferta variată de culori disponibile oferă posibilitatea de a alege nuanța perfectă, care să se potrivească cu designul și ambianța fiecărei camere, fiind în același timp opace și semi-transparente. 

În continuare, VELUX prezintă principalele beneficii ale rulourilor și roletelor exterioare pentru ferestrele de mansardă:

Controlează lumina care pătrunde în încăpere  

Lumina naturală poate stimula starea de spirit și ne poate ajuta să ne simțim mai plini de energie. De asemenea, aceasta crește capacitatea de învățare a copiilor cu până la 15% și ne ajută să rămânem mai concentrați în timp ce lucrăm. Reflexia de pe ecranele calculatoarelor sau lumina puternică din timpul zilei poate fi controlată cu ușurință la interior cu ajutorul rulourilor, oferind posibilitatea de a profita la maximum de ferestrele de mansardă. 

Fie că vorbim despre o întâlnire online cu colegii de la birou sau despre vizionarea unui film cu familia, controlul luminii care intră în încăpere în timpul zilei este esențial pentru a te bucura din plin de spațiul personal. Rulourile VELUX sunt special concepute pentru ferestrele de mansardă și reprezintă o soluție comodă, rapidă și ușoară de a controla lumina din interior. Ușor de montat, se potrivesc perfect, fără măsurare sau tăiere, putând fi montate în doar 15 minute. Mai mult, acestea sunt extrem de ușor de înlocuit atunci când este nevoie. Rulourile VELUX trec printr-un proces de testare riguros, fiind deschise și închise de mii de ori și expuse la condiții meteorologice extreme, pentru a asigura durata lungă de viață a produselor. Pachetele de rulouri au un design eficient, fără șnururi pentru siguranța copiilor și sunt certificate OEKO-TEX® neavând în compoziție substanțe periculoase.

Lasă lumina naturală să intre în casa ta sau blocheaz-o în funcție de nevoi

Accesul la lumină naturală din unghiuri diferite și la ore diferite contribuie la un echilibru sănătos și menținerea unei stări de bine. De asemenea, studiile arată că lumina naturală are efect asupra ritmului circadian, aflat în strânsă legătură cu metabolismul și sănătatea. De exemplu, tulburarea afectivă sezonieră este un tip de depresie declanșată de schimbările de anotimp și de lipsa luminii naturale sau, din contră, de expunerea la prea multă lumină puternică. Prin urmare, controlul asupra luminii naturale din casă aduce multiple beneficii stării de spirit și sănătății. Gestionarea luminii care intră în încăpere permite crearea unei atmosfere în funcție de nevoi, fie că vorbim despre un efect de întunecare  pentru un somn odihnitor sau de lumină difuză pentru o după-amiază de film în familie. 

Rulourile opace VELUX blochează 99% din orice lumină care pătrunde în cameră, indiferent de culoarea aleasă, făcându-le astfel o alegere ideală pentru dormitoare și camere pentru copii, unde este nevoie de întuneric pentru un somn bun. Alte tipuri de camere, cum ar fi camerele de zi, locurile dedicate birourilor de acasă sau pentru relaxare, se pretează cel mai bine unei lumini difuze, pentru care rulourile semi-transparente sunt o alegere perfectă, deoarece permit pătrunderea luminii reduse în cameră, prevenind în același timp strălucirea. 

Acționează rulourile de la distanță

Lumina naturală poate fi diminuată și ajustată atunci când devine deranjantă cu ajutorul rulourilor și roletele exterioare VELUX. Toate produsele VELUX sunt disponibile în versiune cu acționare electrică și pot fi controlate cu ușurință de la distanță prin telecomandă, aplicație mobilă sau chiar automat, cu ajutorul senzorilor. Astfel, ajustarea luminii este extrem de simplă chiar și pentru ferestrele de mansardă amplasate în locuri mai puțin accesibile. Lumina puternică este perfectă pentru un boost de energie, în timp ce lumina difuză oferă cea mai bună relaxare, în special în zilele în care soarele strălucește cu putere, iar fără rulouri aceasta poate deveni uneori supărătoare. 

Decorează mansarda cu nuanța preferată

Și culorile contribuie la creșterea energiei și au efect asupra stării de spirit. De exemplu, albastrul și verdele sunt recomandate pentru camera destinată biroului de acasă, pentru că au un efect calmant, la fel ca nuanțele neutre. Casa este spațiul destinat pentru desfășurarea multor activități, precum petrecerea timpului cu familia, relaxare, muncă. De aceea, un spațiu confortabil ne ajută să ne simțim bine, iar ferestrele și lumina naturală sunt o parte esențială a oricărui interior, la fel ca materialele și culorile care ne înconjoară.

Adăugarea unui strop de culoare sau alegerea unor țesături în nuanța preferată pot transforma mansarda dintr-un loc plăcut într-un spațiu precum cel din revistele de design. Colecția VELUX Colour by You pune la dispoziție mii de culori, pentru a crea rulouri potrivite cu interiorul oricărei case, fiind în același timp un accesoriu perfect pentru controlul luminii, dar și o piesă de decor unică. 
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video