novapex

 

Etanșarea ignifugă a cablurilor și conductelor

”Partiții antifoc, Compartimentare, Rezistență la foc”
vizualizari

Dacă nu sunt protejate în mod adecvat prin etanșare ignifugă, cablurile și conductele pot fi componente importante prin care se răspândesc fumul și flacăra.

Asigurarea integrității unui compartiment utilizând etanșare rezistentă la foc

Atunci când cantitatea de material combustibil este o problemă, o bună strategie de protecție împotriva incendiilor este împărțirea compartimentului în spații mai mici, astfel încât un incendiu într-unul dintre ele să nu se poată răspândi la altele, reducând riscul de a înghiți întregul stoc.

În acest scenariu, este relativ ușor să construiți ziduri de beton cu rezistență adecvată la foc, dar este, de asemenea, obișnuit ca acești pereți să fie încrucișați cu cabluri de alimentare și date, conducte de gaz, oxigen sau apă etc. În multe cazuri, găurile pe care acele pasaje le necesită sunt secțiuni potențiale prin care fumurile și focul se mișcă. Pentru a asigura rezistența la foc prescrisă, acestea trebuie umplute cu materiale specifice rezistente la foc. De fapt, astfel de găuri constituie un mod preferențial de răspândire a fumului, căldurii și flăcării, modificând substanțial integritatea compartimentării și punând în pericol strategia de incendiu. Chiar dacă este instalata corect, etanșarea ignifugă poate fi îndepărtată ulterior datorită procedurilor de întreținere greșite în timpul cărora materialul rezistent la foc este îndepărtat înainte de lucrările de întreținere, dar nu este înlocuit după finalizare. De asemenea, este foarte frecvent ca echipajul de întreținere să nu fie familiarizat cu sistemele de protecție împotriva incendiilor și să înlocuiască etanșarea originală ignifugă cu alte materiale combustibile mai ieftine. În astfel de cazuri, este important să se stabilească proceduri scrise și cerințe pentru lucrările de întreținere."

Alegerea metodei corecte de etanșare depinde de tipul de sistem utilizat. Atunci când se utilizează cabluri combustibile, este necesar să se sigileze trecerea lor folosind materiale care se extind cu temperaturile. De fapt, în timpul incendiului, materialul plastic din jurul conductorului electric arde producând fum și chiar flăcări, prin urmare materialul de protecție ar trebui să se extindă pentru a umple întregul spațiu rămas gol în jurul secțiunii conductorului. Pentru aceste aplicații, se adoptă acoperire ignifuga și etanșata care au o rezistență la foc de până la 180 de minute.

O soluție alternativă sunt pernele de foc: sunt pungi umplute cu materiale inerte și intumescente care sunt plasate în interiorul tăvii pentru cabluri deasupra cablurilor electrice. Odată cu creșterea temperaturilor, materialul din interiorul sacului se extinde și umple toate încăperile din jurul cablurilor. Acest sistem este ușor detașabil și foarte flexibil pentru adaptarea cablurilor.

””

Atunci când o conductă combustibilă traversează peretele, ar trebui să se utilizeze în schimb un guler de rezistență la foc; acest guler special este compus dintr-un cadru metalic rotund care conține o bandă de material intumescent.

””

La temperaturi mai ridicate, materialul intumescent se extinde și umple întreg spațiul lăsat gol de țeava arsă.

””

 

Cere oferta pentru acest produs!

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019