EVOLOR este noua denumire a companiei Sarcom, unul dintre cei mai mari jucători din industria de producție de vopsele și lacuri

23 vizualizari
Sarcom devine Evolor
Distribuie pe

Sarcom, unul dintre cei mai mari jucători locali pe segmentul producției de lacuri și vopsele, se relansează sub denumirea de EVOLOR și raportează un volum de business de 17,6 milioane RON în primele 3 luni ale anului 2023, în creștere cu 46% față de primul trimestru al anului trecut. EVOLOR, care face parte din holdingul de materiale de construcții ROCA Industry, listat pe piața AeRo a BVB, vizează extinderea accelerată a vânzărilor în cadrul rețelei de distribuitori tradiționali la nivel național, dar și pe segmentul de retail internațional.

Ca parte a unei ample strategii de transformare operațională, comercială și organizațională, dar și de repoziționare pe piața națională și de extindere pe piețele regionale, compania a încheiat recent procesul de rebranding și, respectiv, de înregistrare a noii denumiri comerciale EVOLOR. Cu rezultate foarte bune înregistrate atât în 2022 cât și în primul trimestru al anului, EVOLOR țintește un volum de business de 98 Mil. RON până la finalul lui 2023.

În primele luni ale anului, EVOLOR a atins un nivel al EBITDA de 2,2 milioane RON, cu 171% peste nivelul înregistrat în aceeași perioadă a anului 2022, iar marja EBITDA s-a situat la 13% din cifra de afaceri, față de 7% în primul trimestru al anului trecut. În 2022, EVOLOR s-a situat în top 5 în industria producătoare de vopsele și lacuri, din punct de vedere al profitabilității.

"Rezultatele obținute până în prezent confirmă strategia de dezvoltare a acestui brand 100% românesc și de transformare a sa într-un campion industrial regional. Potențialul de producție și de desfacere pentru produsele din portofoliul EVOLOR este uriaș, iar repoziționarea companiei reprezintă un pas strategic în miza noastră de a transforma compania într-un jucător cu prezență națională semnificativă și înalt competitiv pe piețele europene", declară Bogdan Pârvu, CEO EVOLOR.

EVOLOR continuă dezvoltarea accelerată în 2023 la nivel național, în segmentul de retail tradițional. Până în prezent, produsele EVOLOR au ajuns pe rafturile celor mai mari magazine de tip DIY precum Dedeman sau Leroy Merlin, iar de curând compania a semnat un acord comercial și cu BricoDepot.

Mai mult, compania urmărește obiective de eficientizae operațională, atât prin extinderea capacității de stocare, într-o facilitate suplimentară amplasată în proximitatea fostei platforme industriale Oltchim, cât și prin implementarea unui proiect care vizează construirea unui parc fotovoltaic, pentru a reduce dependența energetică.

EVOLOR a marcat în luna mai un nou prag în strategia de extindere pe piețele externe, semnând un prim export către Republica Moldova, o piață în plină dezvoltare.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video