Aerteknika

Imobiliarium: circa 60% din imobilele achizitionate se afla in faza de constructie si 20% in faza de plan

Imobiliarum
vizualizari

Casele, pe locul al doilea în topul opțiunilor imobiliare ale românilor

Conform reprezentanților Imobiliarium, expoziția imobiliară cu cel mai mare număr de dezvoltatori – expozanți, un procent de circa 80% dintre imobilele aflate în ofertele dezvoltatorilor se vând în faza de plan sau construcție. Pe de altă parte, una dintre tendințele anului 2018 este creșterea cererii de case, ce a urcat pe locul al doilea în topul alegerilor imobiliare ale românilor.

În acest context, se observă o revenire a tendinței de achiziție a imobilelor aflate încă în faza de construcție sau plan, motiv pentru care foarte puține locuințe sunt deja finalizate. Astfel, un procent de circa 60% dintre acestea sunt în construcție, 20% se află în faza de plan și doar 20% sunt finalizate. Totuși, diferența față de anii 2007-2008 constă în faptul că cele mai multe imobile care se vând acum în plan sau în construcție se află la o fază ulterioară a dezvoltării.

„În prezent, cumpărătorul acordă mai multă încredere constructorului, mizând pe experiența acestuia, precum și pe părerile locatarilor din spațiile anterior construite. Pe de altă parte, foarte puțini clienți sunt dispuși să investească într-o locuință finalizată pe termen mediu sau lung, drept pentru care timpul până la finalizarea construcției este mult mai mic, comparativ cu intervalul temporar menționat anterior”, a declarat Adrian Stănescu, project manager Imobiliarium.

Potrivit unui studiu realizat de Storia.ro*, printre cele mai importante criterii de alegere a locuinței se află zona/cartierul (53,3%), numărul de camere (38,8%) și suprafața utilă (38,3%). Totodată, alte elemente pe care clienții le iau în considerare sunt facilitățile situate în preajma locuinței -transport, educație, cumpărături etc. (23,6%) și anul de construcție al imobilului (17,9%).

imobiliarum

De asemenea, un procent de 40,9 % vor să își schimbe locuința în următoarele 6-12 luni, dintre care 55,2% vor să-și cumpere o locuință, 21, 8% să închirieze una, iar 23% nu au stabilit încă ce variantă vor alege. Pe de altă parte, 60,9% sunt interesați de un apartament într-un bloc, pe când 33% de achiziția unei case. Totodată, 98,8% dintre respondenți vor să se mute tot în București.

Casele au urcat în topul preferințelor imobiliare ale românilor

În ceea ce ține de alegerile imobiliare, una dintre principalele schimbări constă în creșterea cererii de case, anul trecut pe locul al treilea în opțiunile clienților. Astfel, apartamentele cu două camere au rămas și anul acesta în topul preferințelor românilor, urmate de case, indiferent de forma lor- pasive, active, tradiționale- și apartamentele cu 3 camere.

* Research Storia.ro - realizat de D&D Research, pe 486 respondenți, din București

Totodată, a crescut și bugetul pentru achiziția unui imobil, ce s-a adaptat mișcării ascendente a prețurilor de pe piața imobiliară. Astfel, comparativ cu anul anterior, un apartament cu 3 camere este mai scump, în medie, cu 8000-9000 de euro. Raportat la zonele cele mai căutate, acestea au rămas, în ordine, sectoarele 1, 2 și 3, împrejurimile din Nord, în special, dar și sectorul 6.

Peste 20,000 de imobile vor fi prezente la ediția a treia a Imobiliarium

A treia ediție a târgului de locuințe Imobiliarium, ce va avea loc între 11-13 mai 2018, la Băneasa Shopping City, va prezenta un număr de peste 20,000 de imobile, din portofoliul a 84 de ansambluri.

90% dintre locuințele scoase la vânzare se încadrează în categoria construcțiilor noi, tradiționale, unele beneficiind de dotări tehnologice precum automatizarea ferestrelor, a centralelor, luminilor etc., elemente destinate sporirii confortului utilizatorului. Alături de acestea, se vor regăsi un procent de circa 7% imobile ce se încadrează în categoria pasivă – cu pierdere minimă de energie, 2% active – care produc și utilizează energie în regim propriu, și un procent de 1%, reprezentat de alte tipuri de construcții.

imobiliarum

Elementul de noutate la această ediție sunt casele „din cânepă”, care utilizează în procesul de construcție și izolație acest material natural, cu scopul de a conferi cumpărătorului un confort sporit, provenit din resurse bio. Pe de altă parte, anul acesta se observă o creștere în volum a apartamentelor și caselor green, ce vin în întâmpinarea unei nevoi a clientului final. Topul continuă cu locuințele de la mare și munte, segment ale cărui creșteri provin din cererea mare înregistrată în anii anteriori, care se materializează și în oferta actuală. La o scară mai mică, clienții vor regăsi la ediția următoare a Imobiliarium și câteva imobile construite în vecinătatea unor rezervații naturale.

Intrarea la eveniment este gratuită pentru persoanele care se înregistrează pe www.imobiliarium.ro până joi, 10 mai, inclusiv. În perioada evenimentului - 11-13 mai - vizitatorii care nu dețin codul primit din aceasta înregistrare vor plăti o taxă de 10 lei, 1% din valoarea biletelor vândute reprezentând o donație către Asocaiția MaiMultVerde.

„Am ales să direcționăm 1% din veniturile realizate din vânzarea biletelor pentru replantarea copacilor, de aici și vizualul campaniei noastre. Noi asociem copacul cu trecerea anilor, inelele din interior reprezentând momente marcante din viață unui om, în timp ce inelul sub forma unei case reprezintă momentul special în care cineva își achiziționează propria locuință”, a încheiat Adrian Stănescu.

Imobiliarium este un eveniment marca Universum Events.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romtherm 2019

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare