Piatra naturală în amenajarea locuinței

62 vizualizari
””
Distribuie pe

Piatra naturală începe să fie din ce în ce mai folosită în amenajarea locuinței din mai multe motive: este durabilă în timp și nu își pierde aspectul inițial, este versatilă și poate fi folosită în multe proiecte de design interior sau exterior și este o opțiune sigură pentru persoanele care suferă de alergii.

Ce avantaje îți aduce piata naturală în amenajarea locuinței?

Când vorbim de piatră naturală, ne referim la marmură, granit, travertin sau ardezie, fiecare opțiune având propriile avantaje și dezavantaje. Indiferent de opțiunea pe care o alegi pentru proiectul tău de amenajare interioară sau exterioară, poți fi sigur că piatra naturală îți va aduce următoarele avantaje:

  • Durabilitate mare în timp – piatra naturală poate rezista o viață întreagă, urmele de uzură fiind minime
  • Întreținerea facilă – piatra naturală este rezistență la zgârieturi și la acumulările de praf și murdărie, iar întreținerea se rezumă de cele mai multe ori la curățarea cu o cârpă moale și cu soluții potrivite pentru materiale naturale
  • Versatilitatea – piatra naturală se regăsește sub diverse forme, modele și dimensiuni și poate fi integrată cu succes în orice proiect de amenajare interioară
  • Termoconductibilitatea – piatra naturală îți va oferi confortul dorit pe toată durata anului, vara te vei bucura de răcoare la interior, iar iarna de facturi mai mici cu încălzirea locuinței pentru că acest material are capacitatea de a menține căldura
  • Siguranță – după cum am menționat deja, piatra naturală este materialul ideal pentru persoanele care suferă de alergii

Cum folosești piatra naturală în amenajarea locuinței?

Marmura este admirată pentru eleganța și strălucirea, și oriunde este folosită, aduce un aer de lux și opulență. De cele mai multe ori este folosită pentru realizarea blaturilor de bucătărie sau baie sau pentru pardoseală. Un designer de interior va ști cum să folosească marmura astfel încât să o valorifice la capacitatea sa maximă și să obțină un spațiu spectaculos din punct de vedere vizual.

Granitul este o opțiune bună pentru blaturile de bucătărie folosite intens. Are o rezistență și o durabilitate incredibilă – este aproape imposibil să zgârii granitul sau să îi strici aspectul în vreun fel. Poți să toci direct legumele pe blat, să verși cafea sau băuturi acide și granitul își va păstra aspectul ca nou.

Travertinul este folosit mai des în amenajările exterioare, având o culoare caldă și o rezistență crescută la trafic. Ca să îți dai seama cât de durabil în timp este acest material, este de ajuns să te uiți la Colossum – o clădire construită din travertin și care rezistă traficului intens zilnic.

Ardezia începe să câștige din ce în ce mai mult în popularitate, fiind un material folosit în special pentru pardoseli, atât la interior, cât și la exterior, în amenajarea teraselor. Ardezia are un preț mai mare, însă ține cont de faptul că adaugă valoare locuinței tale pentru o perioadă lungă de timp (o poți considera o investiție pe viață).

Dacă îți dorești un design modern și inedit, rezistență și durabilitate, alege piatra naturală pentru amenajarea locuinței tale. Există atât de multe modalități creative în care poate fi folosită încât nu ai cum să nu obții un rezultat spectaculos.

Sorry…This form is closed to new submissions.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video