Prima clădire din România ce îndeplinește și standardul nZEB

166 vizualizari
green homes
Distribuie pe

Forty Management a obținut certificarea Green Homes din partea Consiliului pentru Clădiri Verzi din România pentru un nou ansamblu rezidențial mixt

Central District Viitorului 134, cu o valoare brută de dezvoltare de 12,4 milioane euro, este prima clădire din România ce îndeplinește și standardul nZEB

Forty Management, dezvoltatorul de proiecte imobiliare cu destinație mixtă și de reconversie urbană, a anunțat că ansamblul mixt Central District Viitorului 134 (https://centraldistrict.ro/viitorului134/) a obținut certificarea Green Homes din partea Consiliului pentru Clădiri Verzi din România (RoGBC), care se acordă unui proiect imobiliar finalizat.

Central District Viitorului134 fost finalizat în primul trimestru al acestui an și a avut o valoare brută de dezvoltare de 12,4 milioane EUR. Vândut integral înainte de încheierea lucrărilor, ansamblul a trecut cu succes printr-o serie de verificări și a obținut certificarea prin îndeplinirea criteriilor și obiectivelor de performanță energetică și responsabilitate față de mediu.

Dezvoltarea mixtă include 40 de apartamente cu design modern și finisaje premium, dispuse în două clădiri, alături o clădire de birouri de tip boutique. Ansamblul din centrul capitalei beneficiază de o parcare subterană, un spațiu comercial la parterul clădirii A, apartamente cu grădină la parterul clădirii B și de tip penthouse la etajele superioare.

Certificarea Green Homes a fost acordată în baza aplicării criteriilor de sustenabilitate îndeplinite de dezvoltator, printre care: performanța energetică ridicată conform principiilor nZEB (near zero energy), nivelul ridicat de confort datorat spațiilor verzi, materiale și finisaje care oferă o calitate superioară a mediului interior și un impact pozitiv asupra sănătății locuitorilor. Apartamentele din Viitorului134 beneficiază, de asemenea, de grupuri sanitare cu consum redus de apă, irigații eficiente și spații verzi. De asemenea, Central District Viitorului134 este primul proiect din București care îndeplinește standardul verde nZEB.

"În contextul în care UE tocmai a adoptat norme mai stricte pentru a spori eficiența energetică, certificarea Green Homes obținută de Central District Viitorului134 este încă un pas făcut de Forty Management pentru atingerea obiectivului său de a dezvolta doar proiecte sustenabile în România și în regiune. Mai mult, suntem printre primii dezvoltatori locali care au implementat strategii privind eficiența energetică și amprenta de carbon chiar înaintea cerințelor legislației naționale", a declarat Lucian Azoiței, Fondator și CEO al Forty Management.

Lucian Azoitei

"Toate aceste măsuri de eficiență energetică asigură atât un spațiu de locuit sănătos, cu un impact minim asupra mediului, cât și reducerea costurilor lunare printr-o economie semnificativă de energie și apă, dar și accesul la creditele cu dobândă specială pentru imobile verzi", a completat Ana Ciobanu, Director Executiv al Forty Management.

Ana Ciobanu

Green Homes este un sistem internațional de certificare, conceput special pentru a îmbunătăți sectorul rezidențial. Acesta încurajează construcția de locuințe de mai bună calitate, mai sănătoase, cu beneficii financiare pentru rezidenți. Green Homes este liderul sistemelor de certificare a clădirilor, măsurând performanța acestora din punct de vedere al sustenabilității, sistemul fiind recunoscut la nivel internațional și apreciat de Comisia Europeană drept un model de bune practici.

Valorificând know-how-ul și experiența în materie de sustenabilitate, Forty Management a demarat lucrările pentru cea mai mare reconversie urbană verde din România: Central District Lagoon City, ce implică o investiție de peste 120 milioane de euro. Proiectul va implementa pentru prima dată în Europa Centrală și de Est o lagună artificială de mari dimensiuni, de peste 10.000 mp, alături de peste 5.000 mp de plaje cu nisip alb, ce practic aduce marea în oraș. Lagoon City înseamnă și un hotel de 5* cu 323 de camere, 401 apartamente pentru închiriat, spații comerciale și de birouri, restaurante și nenumărate facilități. Central District Lagoon City va fi primul proiect mixt de reconversie urbană ce-și va produce toate utilitățile in-house și va  fi scalat și la Budapesta, Varșovia și Praga.

Despre Forty Management

Forty Management este un dezvoltator român de imobile premium cu destinație mixtă și reconversie urbană verde, create sub brandul Central District. Fondată în 2015 de doi antreprenori experimentați în domeniul imobiliarelor, Lucian Azoiței și Tudor Bădițescu, Forty Management s-a remarcat pe piața internațională prin inovația și abordarea centrată pe sustenabilitate ale conceptelor rezidențiale cu destinație mixtă. Lucian Azoiței, actualul CEO al Forty Management, este un jucător activ în domeniu, a cărui experiență și abilități incontestabile contribuie constant la maturizarea și dinamica acestui sector în regiune.

Sustenabilitatea și eficiența energetică se află în centrul tuturor dezvoltărilor companiei. Toate clădirile dezvoltate sub brandul Central District au certificări superioare în acest sens, iar Forty Management a primit numeroase premii la competiții și conferințe în domeniu, atât la nivel internațional, cât și local. Compania este membră a Consiliului pentru Clădiri Verzi din România (RoGBC), o organizație care promovează responsabilitatea față de mediu și eficiența energetică. Toate ansamblurile rezidențiale ale Central District sunt certificate "Green Homes" de către RoGBC.

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video