Robotul pentru gazon Indego de la Bosch tunde iarba singur si inteligent

465 vizualizari
bosch_indego
Distribuie pe

Bosch lanseaza pe piata de scule electrice din Romania un produs inovator – robotul de tuns gazonul Indego. Printre caracteristicile noului produs se numara faptul ca tunde gazonul singur si profesionist, dupa o programare simpla, care se face doar o singura data, la prima utilizare. Indego este cel mai rapid robot pentru gazon din clasa lui care este comercializat in Romania, fiind dotat cu un sistem inteligent de navigare care calculeaza ruta cea mai scurta. Noul robot se duce singur la statia de baza pentru a se reincarca, iar dupa aceea se intoarce in gradina pentru a continua sa tunda gazonul de unde a ramas. Indego poate lucra pe aproape orice fel de vreme si poate fi folosit pe un teren cu o panta de pana la 35 la suta. In plus, Indego este ecologic, deoarece nu emite gaze de esapament, transforma iarba in compost, pe care il imprastie pe gazon si are un consum minim de energie.

Tehnologia „Logicut” – taiere rapida, precisa, rand cu rand
Datorita sistemului inteligent de navigare „Logicut”, Indego masoara automat gradina si isi croieste singur calea, calculand autonom cea mai scurta ruta posibila. Dupa stabilirea traseului, robotul se deplaseaza usor, rand dupa rand, tunzand iarba sistematic, rapid, precis si ordonat, pe randuri paralele, fara a trece prin acelasi loc de mai multe ori. Este delicat cu gazonul, realizand o importanta economie de energie si de timp. Indego are nevoie de doar o treime din timpul necesar cosirii aceleiasi suprafete de catre un robot pentru gazon care utilizeaza directiile aleatorii. Daca intalneste un obstacol in calea sa, precum o creanga sau un copac, Indego tunde automat in jurul acestora, fiind suficient de inteligent incat sa lucreze fara a fi necesara supravegherea lui, pe un gazon de pana la 1.000 de m2.

Confortabil si usor de instalat
Cateva operatiuni simple de instalare si programare sunt suficiente pentru activarea robotului. Astfel, se pozitioneaza statia de andocare, se intinde cablul perimetral in jurul gradinii, definind suprafata pe care trebuie tunsa iarba, apoi se seteaza timpii de tundere a gazonului si zilele saptamanii, dupa care se apasa butonul de pornire. Pot fi memorate pana la 5 astfel de programari, iar inaltimea taierii poate fi ajustata in 10 trepte, de la 20 la maximum 60 de mm.

Practic si autonom
Ploaia nu reprezinta o problema pentru acest robot, Indego putand fi utilizat pe aproape orice fel de vreme. Mai mult, noul robot de tuns gazonul de la Bosch functioneaza chiar si pe pante cu o inclinare de pana la 35 la suta. Printre calitatile lui se numara si faptul ca este silentios si ca nu emite gaze de esapament. Mai mult decat atat, daca se tunde doar putin din iarba, dar cu regularitate, iarba taiata este folosita pe post de compost pentru gazon, fara sa mai fie necesara greblarea.
In plus, Indego lucreaza autonom si isi incarca singur acumulatorul Li-Ion de la propriul incarcator. Sistemul automat de incarcare ii permite sa se intoarca la statia de baza atunci cand bateria este descarcata, iar de indata ce s-a incarcat se va intoarce in gradina, continuand lucrul de unde ramasese, autoincarcarea inteligenta fiind extrem de confortabila si de sigura.

Siguranta sporita
Indego utilizeaza un senzor de evitare a impactului pentru a detecta obstacolele de pe gazon si pentru a le ocoli, fie ca este vorba de un copac, o creanga cazuta, o jucarie uitata, continuandu-si treaba. In cazul in care este ridicat, cutitele lui se opresc imediat. De asemenea, poate fi oprit oricand, prin apasarea butonului de siguranta. Ca protectie impotriva furtului, robotul de tuns gazonul are functii de siguranta pe toata suprafata acestuia, precum si un PIN si un sistem de alarma.

Specificatii tehnice Robot pentru gazon - Indego
Tensiune acumulator/capacitate: 32V Li-Ion/ 3 Ah
Timp mediu de functionare: 50 de min
Suprafata cosita per incarcare acumulator: ≤250 de m2
Timp incarcare acumulator: 50 de minute
Suprafata recomandata: ≤1.000 de m2
Inclinare maxima teren: 20° (35%)
Latime de taiere: 26 cm
Setari inaltime de taiere: 10 trepte de reglare, de la 20 la 60 de mm
Inaltime gazon recomandata pentru taiere: maximum 10 cm
Alte functii: 5 programari pentru cosire, incarcare automata, sistem antifurt (semnal sonor si cod de siguranta)
Greutate incluzand acumulatorul: 11,1 kg
 

Robotul de tuns gazonul Indego - Intrebari frecvente

- Pentru ce tip de gradina este recomandat Indego?
Robotul de tuns gazonul Indego se recomanda a fi utilizat in gradini de pana la 1.000 de m², ceea ce echivaleaza cu aproximativ 4 terenuri de tenis. Indego poate, de asemenea, sa lucreze pe o panta cu inclinare de pana la 20° [35%], prin urmare se poate ocupa de majoritatea tipurilor de gradini.
- Cum taie Indego iarba?
Spre deosebire de alti roboti de tundere a gazonului, Indego schiteaza forma gradinii si apoi taie iarba in randuri paralele, pe de o parte evitand taierea de doua ori a aceleasi suprafete, iar pe de alta parte reducand numarul suprafetelor netunse. Cand Indego trebuie reincarcat, se intoarce singur la statia de baza, iar de indata ce este reincarcat se intoarce singur in gradina reluand lucrul din punctul in care s-a oprit.
- Functioneaza masina pe vreme ploioasa?
Da, insa se recomanda sa puneti masina la adapost cand este furtuna si pe timp de iarna.
- Cat de inalta poate fi iarba pentru a fi tunsa cu ajutorul robotului?
Inaltimea de taiere pentru Indego poate fi reglata intre 20 mm si 60 mm. Se recomanda ca inal¬timea maxima a ierbii pentru Indego sa nu depaseasca 100 mm.
- Cum setez programul de tundere?
Indego poate fi setat sa functioneze in anumite zile ale saptamanii si la ore prestabilite. Se pot seta pana la cinci programe, permitandu-se un program pentru diferite anotimpuri.
- Ce se intampla daca robotul este ridicat?
Robotul de tuns gazonul Indego este dotat cu senzori pentru a detecta daca este ridicat de pe pamant sau daca trece peste un obiect de dimensiuni mari pe pamant – sistemul de taiere se opreste automat cand detecteaza ca este ridicat.
- Ce se intampla daca a ramas un obiect in gradina?
In acest caz, Indego recunoaste ca s-a ciocnit de un obiect, se intoarce si se deplaseaza in jurul lui, iar apoi continua modelul de taiere.
- Ce se intampla daca robotul de tuns gazonul se rastoarna?
Robotul de tuns gazonul Indego este dotat cu senzori pentru a detecta daca se rastoarna – sistemul de taiere se opreste automat.

Pentru mai multe informatii puteti accesa pagina de internet http://www.bosch-indego.com/ro/ro/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video