Afriso

 

Sika lanseaza o noua gama de produse speciale pentru protectia lemnului

Aurelian Pascale
vizualizari

30% din vanzarile noii game vor fi generate de constructiile rezidentiale

Tinand cont de folosirea tot mai frecventa a lemnului in proiectele de constructii, mai ales in cele rezidentiale, Sika Romania, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de materiale chimice pentru constructii, isi extinde portfoliul de produse cu o gama noua, speciala pentru protectia structurilor de lemn impotriva focului.

„In ultimii ani am observat o majorare a numarului de proiecte de constructii in care lemnul joaca un rol esential si, astfel, si o crestere a cererii pentru produse speciale pentru protectia acestuia impotriva celui mai intalnit inamic – focul. Astfel, am decis sa lansam pe plan local Sika Pyroplast, o gama ce contine produse speciale pentru protectia la foc a structurilor din lemn”, a declarat Aurelian Pascale, Manager al diviziei Flooring si Coating Sika Romania.
Potrivit afirmatiilor sale, noua gama se adreseaza cu precadere proiectelor rezidentiale, mai ales caselor in stil rustic care folosesc ca si material principal lemnul, dar si proiectelor industriale si comerciale.

Foto: Aurelian Pascale, Manager al diviziei Flooring si Coating Sika Romania

Dincolo de protectia reala la foc adusa lemnului prin cele 3 produse de acoperire transparente - Sika® Pyroplast® Wood T Primer, Sika® Pyroplast® Wood T, Sika® Pyroplast® Wood Top T - gama Sika Pyroplast Wood T permite posibilitatea de a valorifica la maxim aspectul si frumusetea naturala a suprafetelor din lemn utilizate in interiorul constructiilor, fie ca sunt elementele structurale sau elemente decorative ori de mobilier.

Gama Sika Pyroplast cuprinde si solutii destinate protectiei la foc a structurilor din otel. Desi lemnul si metalul au un comportament total diferit prin expunerea la flacara si temperaturile inalte generate de incendii, produsele Sika Pyroplast Wood si Pyroplast ST (ST -“Stall”) au la baza o tehnologie similara - un strat de acoperire termospumant care, prin carbonizare, impiedica raspandirea flacarilor si intarzie arderea lemnului natural si a produselor derivate din acesta sau, in cazul otelului, mentine un timp bine determinat cat mai scazuta temperatura la care elementul protejat isi schimba proprietatile fizice si isi pierde practic rezistenta ca element structural.

„Potrivit unor studii interne referitoare la cauza incendiilor si incindenta lor anuala, folosirea gamei Sika Pyroplast pe elementele structurale ale unei cladiri mareste considerabil timpul de rezistenta la foc, reduc sansa de propagare a focului si protejeaza elementele structurale oferind posibilitatea de a pastra structura intacta”, a mai afirmat Aurelian Pascale.

Acesta a subliniat, de asemenea, ca avantajul principal al acestor produse este chiar abilitatea de a minimiza efectele unui incendiu, contribuind astfel la oprirea in timp util a incendiului, la salvarea constructiei, a bunurilor existente si cel mai important: a vietilor persoanelor aflate in interior.

Produsele din gama Sika Pyroplast sunt fabricate de catre Sika Germania, in unitatea de productie din Stuttgart, si reprezinta o noutate si la nivel de grup, nu doar local, acestea fiind introduse pe piata din Romania imediat dupa lansarea globala datorita potentialului pe aceasta nisa.

Potrivit reprezentantului Sika Romania, unicitatea unei astfel de game la nivelul companiei si chiar la nivelul pietei locale se va reflecta si in cifra de afaceri.
„Suntem increzatori ca putem atinge vanzari semnificative cu noua gama, avand in vedere numarul tot mai mare de cereri pentru astfel de produse. De altfel, mizam ca peste 30% din vanzarile Sika Pyroplast sa fie realizate pentru constructii rezidentiale, fie ca este vorba de locuinte individuale private sau de ansambluri de mari dimensiuni”, a incheiat Aurelian Pascale.

Noua gama de produse Sika Pyroplast Wood T poate fi gasita de catre clientii persoane fizice in intreaga retea de magazine Dedeman, in timp ce clientii corporate pot contacta echipa Sika Romania pentru o oferta concreta.

 

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

 

ajutor instalator

 

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ieas

 

Licitatii

Licitatii banner Article

 

Valoarea estimata:567225
Data publicarii: 23.08.2019
Valoarea estimata:316997
Data publicarii: 23.08.2019