Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" a devenit "de facto" membru al Alianţei Române a Universităţilor de Ştiinţă şi Tehnologie (ARUST)

29 vizualizari
tuiasi
Distribuie pe

Alianța Universităților de Știință și Tehnologie primește noi membri și dezvoltă parteneriate cu mediul economic

Reprezentanți ai conducerii Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) au participat în perioada 24 – 25 aprilie 2023 la o importantă ședință de lucru a Alianței Române a Universităților de Știință și Tehnologie (ARUST), noua denumire a Alianței Române a Universităților Tehnice (ARUT). 

La întrunirea celor mai importante universități tehnice din România s-a luat decizia extinderii alianței prin admiterea de noi membri și crearea unui Forum al Partenerilor Strategici, care include parteneri economici importanți ai instituțiilor de învățământ superior tehnic.

Întrunirea a avut loc la Universitatea Tehnică de Construcții București, în cadrul ConstructFEST, un eveniment național important derulat în domeniul construcțiilor. În cadrul acesteia Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” a devenit de facto membru al ARUST și au fost inițiate demersurile pentru ca și Universitatea Tehnică a Moldovei să se alăture. Ambele universități au fost parteneri apropiați ai instituțiilor de învățământ superior tehnic care alcătuiesc ARUST.

TUIASI (Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" Iasi) a fost reprezentată la întâlnire de o delegație condusă de prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul universității, prof. univ. dr. ing. Aurelian Ciocoiu, președintele Senatului, prof. univ. dr. ing. Carmen Loghin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare, dezvoltare și inovare, cât și prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relațiile internaționale.

 „Includerea celor două universități în cadrul ARUST, respectiv UAUIM București și UTM, reprezintă două dintre propunerile la care am ținut personal foarte mult. Consider nu doar firească întregirea alianței cu aceste două universități, cu care avem tangențe educaționale și parteneriate științifice puternice și de tradiție, ci și impusă de necesitatea completării expertizei alianței în domeniile tehnice", a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

A doua decizie majoră a alianței a fost cea de a lansa Forumul Partenerilor Strategici ARUST, din care vor face parte diverse entități economice, parteneri ai universităților tehnice. Reprezentanții alianței spun că forumul va juca un rol important în discutarea și planificarea viitorului educației și cercetării din României.

„Împreună cu Forumul Partenerilor Strategici, avem imaginea unei alianțe solide și vitale pentru dezvoltarea economică a României, în acord cu solicitările evidente ale societății românești”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

În perioada următoare este analizată oportunitatea de a invita în cadrul alianței și forumului noi membri. Din Forumul Partenerilor Strategici ARUST au acceptat să facă parte, în acest moment, următoarele companii și organizații (în ordine alfabetică):

    AEROSTAR SA
    Amazon Development Center SRL
    Asociația Producătorilor de Energie Electrică (HENRO)
    Asociația Română a Apei (ARA)
    Automobile Dacia SA
    Borgwarner Romania SRL
    Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR)
    Compania Națională de Investiții (CNI)
    Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice TRANSELECTRICA SA
    Continental Automotive Romania SRL
    DIGI SRL
    E-INFRA Group
    EMERSON SRL
    Federația Patronatelor Societăților din Construcții
    Google Bucharest SRL
    HELLA SRL
    HONEYWELL ROMANIA SRL
    MICROSOFT ROMANIA SRL
    NOKIA NETWORKS SRL
    ORANGE ROMANIA SA
    SIEMENS SRL
    Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA
    Tenaris Silcotub SA
    THALES ROMANIA SRL
    VODAFONE ROMANIA SA

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video