Aerteknika

VELUX se angajeaza in dezvoltarea unui mediu sustenabil prin aprovizionarea din surse certificate

Velux
vizualizari

Ca in fiecare an, in luna martie, Grupul VELUX face cunoscute rezultatele raportului de CSR pentru anul precedent, in care sunt detaliate angajamentele si progresele inregistrate. Cel mai recent raport dovedeste progrese reale facute in atingerea targetelor setate pentru 2020, in special in ceea ce priveste aprovizionarea cu lemn durabil, provenit din surse certificate si paduri sustenabile.

“Suntem incantati ca am reusit sa progresam, apropiindu-ne cat mai mult de atingerea obiectivelelor privind dezvoltarea durabila, asa cum o demonstreaza acest raport. CSR-ul si raportul de sustenabilitate reprezinta un instrument valoros pentru clienti, angajati sau pentru alte parti interesate sa evalueze performanta si angajamentul companiei fata de practicile de business cu adevarat durabile”, spune Mikkel Skott Olsen, Head of CSR din cadrul Grupului VELUX.

Aproximativ 80 de milioane de locuitori din Europa traiesc in locuinte nesanatoase si umede, care prezinta un risc ridicat de aparitii ale alergiilor si astmului, in timp ce, aproximativ 30 de milioane sufera din cauza lipsei luminii naturale. Acesta este motivul pentru care Grupul VELUX se angajeaza in dezvoltarea unor solutii inovatoare care pun in prim-plan sanatatea oamenilor si construirea unui mediu sustenabil.

Raportul CSR pentru anul 2016 releva faptul ca:
98% din lemnul utilizat pentru manufacturarea produselor VELUX provine din paduri certificate, sustenabile, un procent de trei ori mai mare decat media mondiala si care se apropie de obiectivul VELUX setat pentru anul 2020 de 99%;

97% din deseurile produse sunt reciclate sau utilizate pentru generarea de energie;

Nivelul de emisie de CO2 a fost redus cu 26% fata de nivelul din anul 2007, iar targetul pentru 2020 este o reducere de 50%;
Ferestrele de mansarda VELUX sunt proiectate pentru a avea o durata de viata de 40 de ani. In acest sens, 98% dintre montatori si distribuitorii parteneri sunt de acord ca produsele VELUX sunt de calitate si fiabile.

Rata accidentelor produse la locul de munca raportata la un milion de ore de lucru este de 1.9, de aproape cinci ori mai mica decat intr-o industrie similara. Pe termen lung, compania tinde catre zero accidente la locul de munca;

Grupul VELUX a avut mereu grija ca forta de munca sa reflecte diversitatea si demografia din societate. Astfel, in 2016, doua femei au fost incluse in boardul director VELUX, acesta fiind acum compus din trei femei si trei barbati.

Raportul VELUX analizeaza si o serie de initiative si activitati precum: eforturile companiei de a promova un mediu de viata sanatos pentru oameni, finalizarea celei de-a 27a case demostrative, mai precis a unei locuinte sociale in Bruxelles, Belgia sau donatiile Fundatiililor VELUX, care in 2016 au fost in valoare totala de 155 milioane de euro.

Raportul VELUX poate fi consultat integral aici: http://www.velux.com/csrreport

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romtherm 2019

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare