Aerteknika

Accesul la apa potabila in Croatia, facilitat prin politica de coeziune

2
vizualizari

Aproximativ 96 milioane euro din Fondul de Coeziune vor fi investite în dezvoltarea rețelelor de alimentare cu apă și de tratare a apelor uzate din regiunile croate Slavonia și Istria, precum și din insula Krk.

Comisarul pentru politică regională, Corina Crețu, a declarat: "Fiecare euro investit de Uniunea Europeană în aceste proiecte facilitează accesul la apă potabilă curată și contribuie la protejarea mediului înconjurător în Croația."

Pachetul de investiții include:
• 19,3 milioane de euro pentru construcția unei stații de tratare a apei uzate și a unor sisteme de filtrare în zona urbană Osijek și în orașele Bilje și Darda, din regiunea Slavonia în nord-estul Croației, în scopul protejării pânzei freatice de infiltrații. Prin acest proiect, care va fi finalizat până la finalul lui 2018, vor beneficia de un mai bun acces la apă potabilă 125.000 de persoane. 
• aproximativ 28 de milioane de euro pentru modernizarea a patru stații de tratare a apei uzate în zonele urbane Lanterna, Poreč Sjever, Poreč Jug și Vrsar, în regiunea vestică Istria. 
• 48,5 milioane de euro pentru facilitarea acesului la apă potabilă curată în insula Krk, care are 14.500 locuitori și unde turiștii petrece nu mai puțin de 5 milioane de nopți de cazare în fiecare an. Lucrările vor include reabilitarea a circa 40 km de rețele de alimentare cu apă, construirea a 6 stații de tratare a apei uzate și construirea a 80 km de conducte de canalizare. La finalizarea proiectului, în 2020, marea majoritate a insulei va fi conectată la rețele de apă potabilă și de canalizare moderne. 

Mai multe informații despre utilizarea fondurilor europene în Croația sunt disponibile pe platforma de date deschise

Opinii

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

Îi răsplătim pe cei care aleg să conducă eco și folosesc mașini electrice, punându-le la dispoziție autonomie în deplasare: printr-o infrastructură acoperitoare și prin asigurarea gratuității deplasării, suportând costurile alimentării.

Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România

Ne aşteptăm ca segmentul coboţilor să continue a fi în următorii ani unul dintre principalii vectori de dezvoltare a pieţei de soluţii de automatizare.

Jürgen von Hollen, Preşedinte, Universal Robots

Se estimează că energia solară va oferi cu 40.000 mai multe locuri de muncă în Europa până în 2019 dacă barierele comerciale sunt eliminate.

James Watson, CEO SolarPower Europe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Karmenu Vella

După unele estimări, 23.000 de decese au loc anual în România din cauza poluării aerului cu anumite particule. Este important să lucrăm pentru a combate această problemă.

Comisarul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella

Zhechko Kyurkchiev, CEO Tesy

De aceea noi la TESY ne bazăm pe oportunitatea de a-i atrage pe oamenii cei mai talentați și dornici să învețe, care au energia să creeze produse impresionante și ambiția de cuceri obiective provocatoare.

Zhechko Kyurkchiev, CEO Tesy

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare