Aerteknika

Companiile ii provoaca pe ingineri sa creeze soluţii IoT pentru detectarea pierderilor de apa costisitoare

Concurs pierderi de apa
vizualizari

Inginerii sunt provocaţi să inventeze un produs care să detecteze pierderile de apă pe reţele, produs din categoria Internet of Things.

Companiile DesignSpark si Legal & General au colaborat pentru a lansa un concurs inedit, LeakKiller Challenge. Produsul dorit: unul ieftin, smart, de detectare a pierderilor de apă şi oprire a acesteia de la distanţă, care să poată fi utilizat în orice locuinţă.

Inginerii și companiile de asigurări i-au provocat pe inventatori să rezolve o problemă care scoate zilnic plăți de asigurare în valoare de 2,5 milioane £ în Marea Britanie.

Organizatorii oferă 15 000 de lire sterline pentru un nou sistem IoT de detectare și avertizare a scurgerilor. Firmele au declarat că vor transforma prototipul câștigător low-cost, open-source într-un produs care poate fi instalat în case pentru a proteja împotriva scurgerilor și pentru a reduce primele de asigurare.

Potrivit Asociației Asiguratorilor britanici, aproximativ una din cinci cereri de plăți de asigurare a clădirilor și a lucrurilor este pentru daune cauzate de scurgeri. Pe lângă costurile financiare și pagubele fizice, scurgerile provoacă stres și perturbări ale activității, a spus RS.

"Multe revendicări de plată pentru scurgerile de apă au loc atunci când țevile înghețate se fisurează în timpul iernii, dar există o mulțime de alte motive pentru care apar scurgeri - mașinile de spălat sau mașinile de spălat vase prost instalate, apa care se scurge de sub cadă sau duș sau rezervoarele de apă cu scurgeri din mansarde", a declarat Maarten Ectors, reprezentant L & G.

Orice sistem trebuie să țină cont de unul sau mai multe dintre cele trei criterii: detectarea unei curgeri neobișnuite, cum ar fi apă care curge mai mult decât în ​​mod normal; detectarea apei în zone unde nu ar trebui să fie; și oprirea alimentării cu apă automat sau de la distanță.

"Este provocator să ne ocupăm de o problemă importantă, reală, și în acest sens cerem o implicare serioasă a participanților", a spus Mike Bray de la RS. "Nu vrem concepte vagi și nedemonstrate, căutăm proiecte complete funcționale și un film demo".

Participanții sunt încurajați să utilizeze softul gratuit RS DesignSpark și resursele auxiliare. Câștigătorul va fi anunțat în ianuarie 2018.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul RS.

Opinii

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

Îi răsplătim pe cei care aleg să conducă eco și folosesc mașini electrice, punându-le la dispoziție autonomie în deplasare: printr-o infrastructură acoperitoare și prin asigurarea gratuității deplasării, suportând costurile alimentării.

Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România

Ne aşteptăm ca segmentul coboţilor să continue a fi în următorii ani unul dintre principalii vectori de dezvoltare a pieţei de soluţii de automatizare.

Jürgen von Hollen, Preşedinte, Universal Robots

Se estimează că energia solară va oferi cu 40.000 mai multe locuri de muncă în Europa până în 2019 dacă barierele comerciale sunt eliminate.

James Watson, CEO SolarPower Europe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Karmenu Vella

După unele estimări, 23.000 de decese au loc anual în România din cauza poluării aerului cu anumite particule. Este important să lucrăm pentru a combate această problemă.

Comisarul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella

Zhechko Kyurkchiev, CEO Tesy

De aceea noi la TESY ne bazăm pe oportunitatea de a-i atrage pe oamenii cei mai talentați și dornici să învețe, care au energia să creeze produse impresionante și ambiția de cuceri obiective provocatoare.

Zhechko Kyurkchiev, CEO Tesy

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare