Aerteknika

”Memorandumul de Intelegere dintre Administratia Nationala «Apele Romane», Romania si Asociatia Board-urilor de Apa din Olanda (Unie van Watterschappen)” a fost prelungit, pana in anul 2020

Memorandumului de Intelegere dintre Administratia Nationala „Apele Romane”, Romania si Asociatia Board-urilor de Apa din Olanda (Unie van Watterschappen)
vizualizari


In perioada 23 - 24 ianuarie 2017, a avut loc la Bucuresti workshopul tehnic, in cadrul „Memorandumului de Intelegere dintre Administratia Nationala „Apele Romane”, Romania si Asociatia Board-urilor de Apa din Olanda (Unie van Watterschappen)” (semnat, in data de 23 iunie 2008, la Haga si prelungit pana, in anul 2020, prin schimb de scrisori intre presedintii celor doua parti).

La acest eveniment au participat din partea olandeza: specialisti din cadrul Autoritatilor Regionale de Apa Rijnland, Roer en Overmaas, Noorderzijlvest si Sediului Central al Autoritatilor de Apa din Olanda, precum si un reprezentant al Ambasadei Regatului Tarilor de Jos in Romania, iar din partea romana: specialisti din cadrul Ministerului Apelor si Padurilor, Administratiei Nationale „Apele Romane”, Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor si Administratiilor Bazinale de Apa.

Intalnirea a fost deschisa de catre domnul Director George Constantin – Director Directia Management Resurse de Apa din cadrul Ministerului Apelor si Padurilor, si condusa de domnul Sorin Rindasu, Director Departamentul Situatii de Urgenta din cadrul A.N. „Apele Romane”, membru in cadrul Comisiei Bilaterale pentru aplicarea Memorandumului. 

Scopul workshopului a fost de a discuta aspecte privind dificultatile in implementarea Directivelor Europene (Directiva Cadru privind Apa si Directiva privind Riscul la Inundatii) precum si masuri de tip “win-win”, de a realiza un schimb de experienta privind activitati/proiecte de interes pentru cele doua parti referitoare la managementul apei, inclusiv procedee de imbunatatire a mentenantei si a sigurantei digurilor, dar si discutii privind identificarea unor posibile viitoare colaborari directe intre Administratiiile Bazinale de Ape si Autoritatile de apa din Olanda privind gestionarea riscului la inundatii, inclusiv prin aplicarea conceptului “mai mult spatiu pentru rauri” si refacerea zonelor umede.

In acest context, in data de 24 ianuarie 2017, cu sprijinul Romsilva - Administratia Parcului Natural Comana, a avut loc o vizita pe teren in Comana, judetul Giurgiu.

Rezultatele workshopului, inclusiv propunerile de colaborare vor fi prezentate la cea de-a sasea intalnire a Comisiei mixte romano- olandeze pentru implementarea „Memorandumului de Intelegere dintre Administratia Nationala „Apele Romane”, Romania si Asociatia Board-urilor de Apa din Olanda (Unie van Watterschappen), Olanda”, care urmeaza sa se desfasoare in decursul acestui an, in Romania. 

Opinii

Oil&Gas Black Sea Summit

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romanian Energy Efficient Forum 2018

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare