ECOTIC si InfoCons: Un nou parteneriat pentru un mediu curat!

320 vizualizari
colecatre_deseuri
Distribuie pe

ECOTIC se alatura in acest an Campaniei Nationale InfoCons “Inchide, Stinge, Recicleaza!”, cu mesajul necesitatii colectarii separate a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a deseurilor de baterii. Prin aceasta noua campanie, ECOTIC si InfoCons urmaresc sa contribuie la constientizarea consumatorilor romani si a autoritatilor locale in ceea ce priveste colectarea separata a deseurilor.

Ca stat membru UE, Romania are o tinta nationala obligatorie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) de 45%. ECOTIC si InfoCons isi propun prin derularea acestei campanii la nivel national sa informeze cetatenii asupra importantei colectarii si reciclarii DEEE. Desi tendinta a fost ascendenta in ultimii ani in ceea ce priveste colectarea separata a acestei categorii de deseuri, sunt necesare eforturi sustinute pentru intensificarea actiunilor de colectare care sa conduca la atingerea tintei.

„Suntem convinsi ca prin intermediul acestei campanii comune vom contribui concret la mai buna informare a cetatenilor romani privind responsabilitatile ce le revin in domeniul colectarii selective si reciclarii deseurilor”, a declarat Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC.

„Un mediu mai curat inseamna o viata mai buna, o viata mai sanatoasa. Cu atitudine putem cu adevarat sa avem o viata la un nivel si un standard european” Sorin Mierlea – Presedinte Asociatia InfoCons.

In acest context, merita evidentiata miza tripla a activitatilor de colectare selectiva si reciclare care au impact important de ordin ecologic, economic si social.

ecotic

De ce trebuie să colectăm separat deșeurile de echipamente electrice și bateriile uzate?

  • Echipamentele electrice si bateriile uzate contin substante toxice precum mercur, fosfor, cadmiu si alte metale grele sau diverse bromuri care polueaza solul, apa si aerul.

  • Prin reciclarea corecta a DEEE sunt recuperate materii prime secundare care vor fi reintroduse in circuitul economic si se vor regasi in produse noi.

  • Daca reciclam 1 milion de telefoane mobile, recuperam 250 kg de argint, 24 kg de aur, 9 kg de paladiu si 9 tone de cupru.

  • Daca reciclam 10.000 de televizoare, recuperam 130 de tone de sticla, 30 de tone de plastic, 25 de tone de fier si 10 tone de cupru.

  • O singura baterie uzata aruncata la cosul de gunoi, apoi ajunsa la rampa de gunoi, poate polua un metru patrat de pamant si 10 litri de apa.

In contextul demersului continuu de informare a populatiei, ECOTIC (www.ecotic.ro) pune la dispozitia publicului larg o harta online a punctelor de colectare din sistemul propriu. Cetatenii sunt invitati sa predea echipamentele electrice uzate sau stricate, precum si bateriile la punctele de colectare disponibile pe http://inchide-stinge-recicleaza.ro/cum-se-recicleaza/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video