Aerteknika

10 lucruri de stiut despre umidificatoare

de stiut despre umidificatoare
vizualizari

Atunci când umiditatea din locuința dvs. este scăzută, aerul uscat poate afecta totul, de la piele și păr, la mobilă și podele. Umidificatoarele pot fi o modalitate foarte bună de a menține un nivel sănătos de umiditate, dar există unele lucruri pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a le achiziționa.

1. Luați în calcul unde aveți nevoie de umiditate

Este doar o încăpere în casa dv. care are nevoie de mai multă umiditate sau poate beneficia de umiditate întreaga locuință? Un umidificator mic poate funcționa într-un dormitor, în timp ce un umidificator pentru toată casa poate livra umiditate într-un spațiu mare.

2. Abur cald sau rece?

Aparatele de umidificare cu abur cald au un element care va încălzi apa și o va elibera ca umiditate caldă. Deoarece aceste umidificatoare au un element de încălzire, trebuie să aveți grijă să le țineți departe de copii și de animalele de companie. Umidificatoarele cu abur rece creează umiditate la temperatura camerei. Modelele cu abur cald folosesc ceva mai multă energie electrică, deoarece au nevoie să încălzească apa. Umidificatoarele de aer ultrasonice pot furniza atât abur rece cât şi abur cald.

3. Gândiți-vă la stil

Umidificatoarele de masă pot sta pe un birou sau pe o măsuţă de toaletă, în timp ce consolele stau pe podea. Multe umidificatoare de masă vin cu un design elegant sau amuzant.

4. Cât de mare e zgomotul?

Umidificatoarele produc un anumit zgomot. Dacă veți folosi umidificatorul în dormitor, luați în considerație un model ultrasonic care creează un sunet mai discret, liniștitor și este mai silențios decât alte modele de pus pe masă.

5. Luați în considerație întreținerea

Indiferent de tipul de umidificator pe care îl folosiți, va fi necesară întreținerea lui. Principalul lucru este să păstrați rezervorul de apă curat pentru a evita depunerile și mucegaiul, care pot influența calitatea aerului din locuință. Clătiți rezervorul și împrospătați apa în fiecare zi. O dată pe săptămână, îndepărtați reziduurile și dezinfectați, respectând instrucțiunile producătorului.

6. Există și prea multă umiditate

În timp ce aerul uscat vă poate afecta sănătatea, poate crea energie electrică statică și provoca daune locuinței, mobilierului și altor corpuri, nivelul ridicat de umiditate poate provoca de asemenea probleme. Prea multă umiditate poate duce la apariția mucegaiului și la apariţia condensul ferestrelor. Umiditatea în interior ar trebui să se situeze la un nivel de 30 – 50 %.

7. Gândiți-vă la timp

Multe umidificatoare au ceas încorporat. Acesta vă permite să setați umidificatorul să pornească la o anumită oră, astfel încât camera să aibă nivelul corespunzător de umiditate când ajungeți acasă.

8. Funcționalitatea înaintea designului

În timp ce unele umidificatoare se integrează mai bine în decorul casei decât altele, gândiți-vă că modelul ales trebuie să se potrivească nevoilor dvs. și să funcționeze conform acestor nevoi. Rămâneți concentrat pe modelele care se potrivesc cel mai bine necesităților dvs. de umiditate, și nu stilului dvs. de decorare.

9. Găsiți un model ușor de utilizat

Dacă veți folosi un umidificator de masă, alegeți unul ușor de curățat și mutat. Toate umidificatoarele trebuie să aibă setări clare de afișaj, ușor de văzut și simplu de înțeles.

10. Modelele Humidistat

Unele umidificatoare au un umidistat care va face ca unitatea să se oprească atunci când umiditatea va atinge un anumit nivel prestabilit (umiditatea ideală). Acest lucru poate fi util dacă intenționați să lăsați umidificatorul pornit atunci când nu sunteți în încăpere.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

Îi răsplătim pe cei care aleg să conducă eco și folosesc mașini electrice, punându-le la dispoziție autonomie în deplasare: printr-o infrastructură acoperitoare și prin asigurarea gratuității deplasării, suportând costurile alimentării.

Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România

Ne aşteptăm ca segmentul coboţilor să continue a fi în următorii ani unul dintre principalii vectori de dezvoltare a pieţei de soluţii de automatizare.

Jürgen von Hollen, Preşedinte, Universal Robots

Se estimează că energia solară va oferi cu 40.000 mai multe locuri de muncă în Europa până în 2019 dacă barierele comerciale sunt eliminate.

James Watson, CEO SolarPower Europe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Karmenu Vella

După unele estimări, 23.000 de decese au loc anual în România din cauza poluării aerului cu anumite particule. Este important să lucrăm pentru a combate această problemă.

Comisarul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella

Zhechko Kyurkchiev, CEO Tesy

De aceea noi la TESY ne bazăm pe oportunitatea de a-i atrage pe oamenii cei mai talentați și dornici să învețe, care au energia să creeze produse impresionante și ambiția de cuceri obiective provocatoare.

Zhechko Kyurkchiev, CEO Tesy

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare