Daikin a achizitionat grupul austriac AHT, lider in productia sistemelor comerciale de refrigerare si congelare

244 vizualizari
Daikin preia AHT
Distribuie pe

Daikin Industries Ltd. a semnat la sfârșitul acestui an un acord pentru achiziționarea grupului austriac AHT, lider pe piața de refrigerare comercială. Astfel, compania niponă își consolidează expertiza în domeniul refrigerării și continuă, totodată, expasiunea strategică globală în segmentul comercial. Tranzacția în valoare de 881 milioane de euro va fi finalizată în ianuarie 2019, prin preluarea integrală de către Daikin Europe N.V. a acțiunilor deținute de Bridgepoint, acționarul de capital privat al grupului AHT.

Această decizie face parte din strategia Daikin de extindere a gamei de soluții comerciale în domeniul refrigerării și de implementare a noilor reglementări de mediu referitoare la economiile de energie și agenți frigorifici. În Europa, Daikin a început vânzările sistemelor eficiente de refrigerare și congelare pentru magazine și supermarket-uri încă din anul 2000. În plus, în 2016, compania a achiziționat producătorul italian de sisteme de refrigerare, Zanotti, extinzându-și încă de atunci activitatea cu echipamente industriale de refrigerare pentru prelucrarea produselor alimentare și depozitare frigorifică.

Cu o cifră de afaceri de aproximativ 500 de milioane de euro, AHT este cel mai mare producător mondial de sisteme comerciale de refrigerare și congelare, furnizând de peste 35 de ani echipamente inovatoare, eficiente și ecologice pentru toate lanțurile importante de magazine și supermarket-uri, precum și pentru producătorii de înghețată și băuturi.

Daikin a achizitionat AHT

Odată cu această achiziție, Daikin își extinde gama largă de produse, servicii și soluții inovatoare din domeniul HVAC-R cu vitrinele frigorifice și de congelare AHT, destinate industriei alimentare. Compania intenționează să își consolideze și structura de vânzări și servicii pre și post vânzare, devenind un furnizor care oferă o coordonare completă a produselor de aer condiționat și de refrigerare. Această achiziție are, de asemenea, rolul de a întări poziția Daikin de lider al pieței HVAC-R din Europa și de a favoriza extinderea pe scară largă a activității sale în domeniul refrigerării, în Statele Unite, dar și în Asia, o regiune cu o creștere remarcabilă atât a populației, cât și a prosperității economice.

Pentru Daikin, activitatea de refrigerare prezintă oportunități deosebite de a utiliza tehnologiile avansate pe care compania le-a dezvoltat, precum economisirea inteligentă a energiei, tehnologia inverter și controlul agenților frigorifici. Datorită faptului că există o afinitate între segmentul de refrigerare și cel de climatizare, activitatea principală a Daikin, așteptările sunt ridicate pentru dezvoltarea unor sinergii cu operațiunile curente ale companiei. Obiectivul Daikin este să ofere valoare adăugată serviciilor sale prin soluții axate pe energie și mediu.

www.daikin.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video