A fost anuntata Ziua Internationala a Refrigerarii, pe 26 iunie

202 vizualizari
a
Distribuie pe

Asociațiile profesionale din industrie și organismele profesionale din întreaga lume se unesc în vederea stabilirii pe 26 iunie a Zilei Mondiale a Refrigerării, care va fi sărbătorită în întreaga lume ca eveniment anual. Întreaga industrie mondială este încurajată să profite de ocazie pentru a promova rolul important al instalațiilor de refrigerare, aer condiționat și pompe de căldură la bunăstarea omenirii.

S-a luat decizia de a sărbători această zi cu scopul de a spori gradul de conștientizare a modului în care tehnologia de răcire, aerul condiționat și pompele de căldură (RACHP – Refrigeration, Air Conditioning, Heat Pumps) îmbunătățesc viața modernă și contribuie semnificativ la bunăstarea societății umane din industria RACHP de azi.

Termenul "refrigerare" aici este utilizat în sensul său cel mai larg, ca fiind procesul de realizare și menținere a unei temperaturi cerute sub cea a mediului înconjurător. Un exemplu de refrigerare este conservarea și distribuția produselor alimentare perisabile. Sistemele de răcire sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă pentru a oferi confort termic oamenilor prin intermediul aerului condiționat. În mod similar, pompele de căldură sunt dispozitive care iau căldură dintr-o sursă și o utilizează într-o altă locație.

Tehnologiile și aplicațiile de refrigerare, climatizare și ale pompelor de căldură au evoluat ca urmare a necesităților oamenilor pentru hrană, confort și necesități termice, cu o istorie care datează de secole. Totuși, rămâne frustrant pentru cei care lucrează în această industrie faptulcă este recunoscut pe scară largă că viața modernă nu poate exista fără aceste tehnologii de refrigerare și că nu există o apreciere din partea societății mai largi pentru abilitățile și cunoștințele utilizate zilnic de către profesioniștii din industrie.
Asociațiile și societățile din SUA, India, Pakistan, Filipine, Thailanda, Australia, Africa, Orientul Mijlociu și din întreaga Europă și-au anunțat cu toții sprijinul pentru înființarea Zilei Mondiale a Refrigerării.

Refrigerarea, aerul condiționat și pompele de căldură au impact asupra aproape fiecărui aspect al societății moderne și totuși este  adesea tehnologia ascunsă la care nimeni nu gândește până când ceva nu merge bine, deci este corect să recunoaștem această contribuție, marcând-o cu o zi specială în anul calendaristic.

Stabilirea unei zile Internaționale a Refrigerării a fost rezultatul luptei personale de peste un deceniu a bine-cunoscutei figuri din industrie, Steve Gill, Președintele Institutului de Refrigerare din Anglia. Deși acesta admite că ideea sărbătoririi acestei zile ar putea să nu fie nouă, câștigarea unui consens pentru o dată fixă din partea organizațiilor și a persoanelor din întreaga lume este o premieră, cu siguranță.

Steve Gill afirmă: “Refrigerarea are o istorie atât de lungă și fascinantă, plină de inventatori, pionieri în domeniul ingineriei, oameni de știință și antreprenori industriali din întreaga lume, care merită să fie recunoscuți și amintiți pentru contribuția lor valoroasă. Cu o istorie atât de lungă și bogată, convenirea unei date calendaristice s-a dovedit a fi o provocare chiar și la nivel național, să nu mai vorbim de una internațională. Cu toate acestea, industria este unită în dorința de a-și îmbunătăți imaginea în fața publicului larg din toate motivele corecte și astfel am reușit să construim solidaritate pe mai multe obiective comune și, în cele din urmă, să convenim asupra unei date”.
Cum va fi marcată această dată în 2019 în Marea Britanie și în alte părți, enu este încă stabilit, însă diversele grupuri sunt în discuții, iar detaliile evenimentelor planificate vor fi epublicate în timp util.

Un site web este în prezent în construcție și urmează să fie gata până în septembrie: www.worldrefrigerationday.org. Până atunci, evenimentele și actualizările pot fi găsite pe twitter la @worldrefday.

Orice organizație sau persoană care dorește să susțină Ziua Mondială a Refrigerării poate scrie pe email: steve@worldrefrigerationday.org

Photo by Stellar Food for Thought, sursa: gineersnow.com

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video