Aerteknika

Spune-mi care e temperatura din dormitorul tau ca sa iti spun din ce tara esti

temperature
vizualizari

Temperatura din dormitor: nopti calduroase in Turcia si Romania, racoroase in Germania

februarie 2017 - Spune-mi care e temperatura din dormitorul tau ca sa iti spun din ce tara esti. Da, se pare ca pentru multi europeni numarul gradelor Celsius din dormitor este o conditie importanta pentru un somn cat mai confortabil. Cu cat e mai cald, cu atat mai bine, afirma 18% dintre romani, care considera ca o temperatura de 25 de grade Celsius sau chiar mai mare este optima pentru odihna din timpul noptii. Alti 27% dintre cei chestionati vad potrivita pentru dormitor o temperatura de 23-24 de grade Celsius, proportie egala cu a celor care ar prefera doar 20-21 de grade Celsius.

Cine crede ca in dormitoarele italienilor domneste o atmosfera fierbinte se insala, deoarece 34% dintre acestia prefera sa doarma la 18 sau 19 grade Celsius. Temperatura in dormitor de 18 grade este, de asemenea, preferata de 22% dintre germani.

Pe de alta parte, turcii vor caldura. Potrivit unui studiu realizat de E.ON si Kantar EMNID referitor la traiul in Europa, o treime din populatia Turciei alege sa-si petreaca noptile in dormitor la temperaturi de 25 de grade sau chiar mai mari. Astfel, noptile turcilor se situeaza in topul clasamentului, fiind urmate la o oarecare distanta de cele ale locuitorilor din Suedia si Cehia, unde un sfert din populatie se bucura de un somn odihnitor la 20 de grade.

Temperaturile scazute in dormitor, la 15 grade sau mai mici, sunt pe placul britanicilor. Nu mai putin de 18 procente dintre acestia prefera temperaturile oarecum polare in defavoarea celor specifice verii. Si in Germania oamenii isi doresc ca temperatura din dormitor sa fie scazuta, 17% dintre germani preferand sa se odihneasca la temperaturi sub 15 grade.

Tendintele privind temperatura din sufrageriile europenilor nu sunt diferite fata de cele din dormitor. Aproape jumatate (43 procente) dintre respondentii din Turcia se simt bine intr-o sufragerie calduroasa, a carei temperatura se situeaza in jurul a 25 de grade sau chiar mai mare. Gasim cele mai reci sufragerii tot in Italia, unde 26% dintre respondenti au spus ca se simt bine la o temperatura de 18 sau 19 grade. Cei mai multi dintre romanii prefera ca in sufrageriile lor temperatura sa fie undeva intre 20 si 23 de grade Celsius.

Aceste rezultate fac parte din studiul “Traind in Europa”, in cadrul caruia E.ON si Kantar EMNID au chestionat circa 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Ceha, Romania, Suedia, Turcia si Ungaria in luna decembrie 2016.
 

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Oil&Gas Black Sea Summit

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare