Oregon Park, cel mai nou ansamblu de cladiri «verzi» al Portland Trust, proiectat sa consume cu 40% mai putina energie

222 vizualizari
Oregon Park
Distribuie pe

Unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Romania in domeniul cladirilor de birouri „verzi”, Portland Trust, construieste un nou ansamblu de birouri care aplica tehnologii de ultima generatie: Oregon Park. Ca si proiectul precedent, Floreasca Park, distins cu multiple premii internationale, Oregon Park se va pozitiona peste standardele pietei autohtone, prin implementarea unora dintre cele mai performante masuri de sustenabilitate si eficienta energetica de la ora actuala.

Denumit dupa unul dintre cele mai „verzi” state americane, in care se afla si orasul Portland, proiectul Oregon Park este situat in cea mai dinamica zona de birouri din Bucuresti, Floreasca – Barbu Vacarescu, si va cuprinde trei cladiri ce ocupa o suprafata de 69.342 de mp. Constructia primelor doua cladiri a inceput in toamna anului 2014, pe o suprafata totala inchiriabila de 44.723 de mp. Cladirea A va dispune de o suprafata inchiriabila de 20.104 mp si este deja ocupata in totalitate de Oracle, in timp ce Cladirea B va avea 24.619 mp.

Cladirile sunt concepute dupa recomandarile BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) pentru calificativul „Excelent”, pe care Floreasca Park il detine deja. „Oferim substanta, nu doar marketing. Nu doar ne declaram verzi, noi chiar livram solutii de reducere a costurilor mult peste standardele pietei. Ca si la Floreasca Park, consumul de energie pentru racirea si incalzirea cladirilor va fi cu 40% mai mic decat al oricarei constructii similare de clasa A”, declara Florin Furdui, Country Manager Portland Trust.

„Exista multe moduri in care poti avea grija de mediul inconjurator, insa Oregon se concentreaza pe reducerea consumului de energie prin masuri practice si sustenabile. Printre altele, cladirile noastre vor avea un sistem geotermal de pompe de caldura, lifturi cu sistem inteligent de control al destinatiei (DCS), iluminare cu lampi LED de ultima generatie, atat in birouri cat si in restul zonelor - parcari, spatii comune, fatade vitrate de cea mai buna calitate, ce asigura un raport optim de transfer de lumina si termic. Combinate, toate aceste elemente vor scadea semnificativ cheltuielile cu utilitatile ale viitorilor chiriasi, dar si pe spatiile comune, generand un cost total de locuire extrem de eficient. Beneficiind de spatii verzi generoase si ergonomic amenajate, Oregon Park va fi atat un mediu de lucru placut, prietenos cu natura, dar si foarte eficient din punct de vedere al costurilor”, adauga Florin Furdui.

Sistemul geotermal valorifica temperatura pamantului prin puturi la mare adancime care gazduiesc instalatia ce asigura transferul dintre sol si interiorul cladirii, diminuandu-se astfel costurile de racire si incalzire si emisiile de carbon. Aceasta tehnologie a fost implementata pentru prima data la un complex de birouri din Romania la Floreasca Park, proiect pentru care Portland Trust a castigat in 2014 Premiul pentru Cea mai verde cladire de birouri din Bucuresti, in cadrul galei Central and Eastern European Quality Awards (CEEQA), si premiul Office Development of the Year la EuropaProperty SEE Real Estate Awards Gala & Forum Romania.
Viitorii chiriasi vor beneficia de acces rapid spre centrul orasului, cartierele rezidentiale si aeroport prin intermediul a trei bulevarde - Calea Floreasca, Barbu Vacarescu si Nicolae Caramfil - dar si catre zone de recreere sau catre Promenada Mall, si vor avea la dispozitie diverse mijloace de transport in comun, inclusiv metrou, prin doua statii. Regimul de inaltime al cladirilor va fi de doua subsoluri, parter si 6 etaje, pentru a pastra toate calitatile unui parc de birouri aerisit, cu spatii verzi generoase si zone de relaxare. Pentru ca nu exista alte cladiri in imediata apropiere, toate spatiile vor avea o lumina naturala foarte buna.

Primele doua cladiri vor avea asigurate circa 600 de locuri de parcare pe cele doua niveluri subterane si aproximativ 100 supraterane. Ambele vor fi dotate cu statii de incarcare a vehiculelor electrice si rack-uri de biciclete acoperite si securizate cu card, oferind astfel servicii complete pentru mijloacele de transport alternative.

Finalizarea lucrarilor la cladirile A si B este programata pentru luna iulie 2016.

Portland Trust este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliara din Europa Centrala si de Est. Firma a fost infiintata in anul 1997 de catre britanicul Robert Neale, care detine functia de director general in cadrul companiei. In 1999, o parte din Portland Trust a fost preluata de grupul American Apollo Real Estate Advisors, acum ARES Management, pentru a se putea extinde si a investi in proiecte mai ample. In Romania, compania a pus accent pe dezvoltarea unor cladiri de birouri la cele mai inalte standarde si a unui spatiu industrial. Portland Trust are birouri in Praga si Bucuresti si a construit pana in prezent peste 550.000 de mp de spatii inchiriabile.
Portland Trust este dedicat unor politici de mediu clare si simple – folosirea materialelor locale, naturale, pe cat posibil, conceperea cladirilor intr-o maniera fundamental eficienta din punct de vedere al consumului de energie, implementarea unor tehnologii eficiente si aderarea la regulile internationale privind eficienta energetica. Compania a castigat numeroase premii pentru design si sustenabilitate.
Printre proiectele dezvoltate de catre Portland Trust in Romania se numara parcul de birouri Floreasca Park, Bucharest Business Park si Opera Center. 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video