Virtu, cel mai eficient panou solar hibrid din lume, pe rampa de lansare la scara globala

2625 vizualizari
panou solar Virtu
Distribuie pe

Compania Naked Energy a investit 1,2 milioane de euro în tehnologia sa patentată de energie termică solară – Virtu - și pentru a-i accelera lansarea.

Virtu, cel mai eficient panou solar fotovoltaic și termic din lume (PVT) pentru acoperișuri, proiectat cu scopul de a oferi sprijini clădirilor cu emisii de carbon zero la scară globală, este acum cu un pas mai aproape de comercializare, contribuind astfel la deblocarea impactuluii economic și climatic.

Tehnologia termică solară, susținută de EIT Climate-KIC, este adăpostită într-un tub cu vidat pentru a reduce pierderile de căldură, captând mai multă căldură pentru utilizare în clădiri, ducând totodată căldura departe de celulele fotovoltaice, creând un mediu care maximizează pcapacitatea de producție electrică.

montare pe acoperis
Sistemul hibrid pune capăt nevoii de instalații separate pentru panouri solare termice solare și panouri fotovoltaice pe acoperișurile plane, oferind o alternativă ultracompactă care generează atât căldură, cât și energie electrică, cu eficiență de top, și cu recuperarea cheltuielilor în timp mai scurt și rentabilitate mai mare a investiției.

Naked Energy a fost primul start-up din Regatul Unit, care va fi susținut de programul de accelerare a start-up-urilor finanțat de EIT Climate-KIC de la Imperial College London, în anul 2012. În același an, a fost și primul câștigător al agenției de inovații pan- European Venture Competition. EIT Climate-KIC a sprijinit start-up-ul în etapele inițiale, punându-l în legătură cu colaboratorii și utilizatorii finali din cadrul rețelei și oferindu-i posibilitatea de a-și proiecta produsul pentru un impact climatic la scară.virtu

Noua investiție a fost asigurată de acționarii existenți și de investitorii privați. Strângerea de fonduri a fost condusă de consilierii de specialitate Capella Partners și EthicalFin și a fost sprijinită prin intermediul platformei de investiții Syndicate Room.

Christophe Williams, Director General a Naked Energy, a declarat:

"Suntem încântați că am făcut finanțarea actuală și așteptăm cu nerăbdare un nou capitol interesant. Producția la scară poate începe acum în cel mai serios mod făcând primul pas important pentru certificarea independentă a tehnologiei. Ne extindem echipa și așteptăm cu nerăbdare să intrăm în parteneriate strategice internaționale pentru distribuția tehnologiei Virtu către clienții finali de pe tot globul."

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Permalink

Eficiența celulei fotovoltaice rămâne aceeași undeva la 15-18%, poate eficiența generală fotovoltaică plus termică să ajungă undeva pe la 80%, pe timp însorit, în rest nimic senzațional în afară de faptul că aceste sisteme vor avea prețuri foarte mari și nejustificate și îi vor pune pe fugă pe majoritatea doritorilor de ”noutăți senzaționale” !

VIOREL
Permalink

Randamentul fotovoltaicelor va creste dar nu spectaculos, depinde mult si de consumul apei calde in sensul ca apa din captator sa nu depaseasca 30-40gr.C, cand randamentul celulelor scade. Ideea nu este rea avand in vedere faptul ca in ultima vreme natura face "figuri" iar acumularea de energie, fie ea calorica sau electrica, trebuie reconsiderata. Mai trebuie lucrat la greutate, fiabilitate si..pret!

gica70
Permalink

Buna ziua!
Ma intereseaza acest tip de panuri VIRTU, puteti sa-mi furniati:
- caracteristici
- mod de montaj
- preturi pentru o putere instalata de aprox 5,5 kw electric
- putrea termica pt. situatia de mai sus.
Astept raspuns,
Cu stima!
Ing. Laurentiu Ciolca

laurentiu.ciolca@gmail.com

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 54.285 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.031 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video