10 comportamente cheie de leadership ale inginerilor HVAC

250 vizualizari
Instruirea inginerilor HVAC
Distribuie pe

Importanța instruirii inginerilor HVAC în leadership 

Atunci când companiile din domeniul HVAC angajează ingineri, acestea caută în mod obișnuit experiența tehnică și profesională a solicitanților. La urma urmei, trebuie să angajeze oameni cu abilități tehnice, astfel încât să poată deveni mai târziu „bunuri” valoroase ale companiei

Dar ceea ce aceste companii nu au în vedere la angajare este importanța egală a abilităților de conducere în rândul inginerilor HVAC. Acest lucru ar trebui să fie întotdeauna considerat o competență cheie, deoarece se potrivește cu expertiza tehnică a inginerilor pentru a îndeplini sarcinile eficient. 

Potrivit observațiilor făcute până în prezent, aptitudinile de conducere includ „abilitatea de a evalua riscurile și de a lua inițiative, competența de a lua decizii în fața incertitudinii, a unei situații de urgență și a dorinței de a livra la timp în ciuda constrângerilor sau a obstacolelor, inventivitate și flexibilitate, încredere și loialitate în cadrul unei echipe și capacitatea de a relaționa cu alții”.

Abilitățile menționate sunt esențiale în industria HVAC în care este necesar să se desfășoare fără probleme afacerile și proiectele.

Inginerii HVAC primesc roluri diferite în operarea și întreținerea, proiectarea și construcția sistemelor, fabricarea și vânzarea de echipamente, precum și în educația și cercetarea produselor și sistemelor HVAC. Asemenea roluri necesită deseori abilități de conducere ale inginerilor implicați pentru a duce treaba la bun sfârșit. 

Pentru ca aceste abilități de conducere să fie practicate, inginerul HVAC nu are nevoie de o poziție de vârf specifică, cum ar fi un lider de proiect, un manager tehnic sau un lider executiv. Chiar și un inginer debutant poate exersa calitățile de conducere prin intermediul sarcinilor care îi sunt date.

Cu toate acestea, cei care se află la apogeul carierei trebuie să acționeze ca lideri de cele mai multe ori. Ei au responsabilități mult mai mari de îndeplinit, provocări mai dificile cu care se confruntă, și mai mulți oameni pe care să îi coordoneze. Se așteaptă de la ei ca, având în vedere poziția pe care o dețin, să fie lideri eficienți.

Pentru a avea succes ca lideri în domeniul ingineriei, inginerii HVAC trebuie să manifeste 10 comportamente cheie de leadership, așa cum sunt enumerate în nr. 12 al revistei The Psychologist Manager.

Aceste 10 comportamente cheie de leadership includ:
• consultarea sau verificarea cu ceilalți membri ai echipei înainte de a face planuri;
• delegarea, distribuirea sarcinilor și acordarea de responsabilități substanțiale celorlalți;
• influență spre vârful piramidei sau apelând la cei din top management; 
• inspirarea și motivarea celorlalti de a fi implicați și entuziasmați la locul lor de muncă;
• mentorarea sau facilitarea dezvoltării abilităților și avansarea în carieră; 
• crearea de contacte sau dezvoltarea și menținerea unor relații utile;
• rezolvarea problemelor sau luarea de decizii ferme cu privire la aspectele care ar trebui să garanteze rezultate; 
• recompensarea sau recunoașterea și lăudarea celor care au finalizat cu succes proiectele; 
• teambuilding sau încurajarea cooperării și soluționarea conflictelor; 
• sprijinirea sau asistarea celor care au nevoie de ajutor.

În timp ce abilitățile de conducere nu se reflectă întotdeauna în CV-ul inginerilor HVAC, ele pot fi cunoscute și testate în timpul interviului. Intervievatorul poate adresa întrebări situaționale legate de locul de muncă, care măsoară capacitățile de conducere ale solicitanților.
Cu toate acestea, se recomandă în continuare să urmați cursuri de leadership care servesc ca o bază pentru această competență de conducere a fiecăruia, în special atunci când solicitați o funcție HVAC. Aceste cursuri se regăsesc pe platforme care oferă oportunități de învățare pentru inginerii HVAC în ceea ce privește abilitățile de leadership.

Inginerii HVAC care beneficiază de cursuri de leadership - altele decât seminariile tehnice - desfășoară operațiunile din cadrul companiei fără probleme, iar calitatea serviciilor oferite clienților săi este întotdeauna respectată. Creditarea abilităților de conducere ale angajaților face parte din strategia companiei în furnizarea unui nivel unic de servicii și sprijin pentru clienți.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video