GF va achizitiona Eucasting Ro, specializata in turnarea metalelor neferoase usoare din Romania

542 vizualizari
Eurocasting Romania
Distribuie pe

GF Automotive, o divizie a a grupului elvețian Georg Fischer (GF) anunță achiziționarea firmei Eucasting Ro SRL, specializată în turnarea metalelor neferoase ușoare, cu două fabrici de producție în România, la Pitești și Scornicești. Achiziția urmărește strategia GF Automotive de a-și extinde prezența în afacerile cu componente din metal.


Eucasting a fost fondată în 1960, în Italia, de către familia Mapelli. În 2006, compania a început expansiunea în România cu o turnătorie în Pitești, la 100 km vest de București (România). Pe baza unei puternice cerințe a clienților pentru piese turnate din aluminiu, în anul 2010 a fost deschisă o a doua fabrică în Scornicești (la aproximativ 50 km sud de Pitești).
În Scorniceşti, la fabrica inaugurată în 2010, se fac piesele pentru electromotoare Bosch, în Piteşti se sablează, iar prelucrarea mecanică se realizează în Germania, de către clienţi. 

Cu o forță de muncă de aproximativ 500 de angajați, Eucasting generează o cifră de afaceri de aproximativ 50 de milioane de franci elvețieni. Șaizeci la sută din vânzări sunt realizate în segmentul automobilelor, urmate de soluții de iluminat și alte aplicații industriale. Încheierea tranzacției este anticipată pentru noiembrie 2017. Părțile au convenit să nu dezvăluie detalii financiare.
Yves Serra, directorul executiv al GF, a declarat: „Suntem încântați să primim compania Eucasting în familia GF. Atât baza sa de clienți, cât și locațiile sale completează foarte bine GF Automotive și așteptăm cu nerăbdare să sprijinim dezvoltarea sa rapidă."

Federica Mapelli, proprietar al Eucasting Ro SLR, spune: „Suntem încântați să devenim o parte a GF Automotive și să planificăm împreună următorii pași în dezvoltarea noastră. Know-how-ul puternic și competențele în construcții ale GF Automotive vor spori opțiunile pentru a răspunde mai bine solicitărilor clienților noștri actuali și potențiali."

GF Automotive este unul dintre cei mai importanți furnizori din industria auto, un partener de dezvoltare tehnologică și producător de componente pentru autoturisme, camioane și aplicații industriale. Divizia oferă soluții de turnare pe bază de fier, aluminiu și magneziu la 11 fabrici de producție din Germania, Austria, China și SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video