Interviu cu dl. Liviu Mateescu, Presedintele ARTS: “Tehnica de varf are un pret“

495 vizualizari
Liviu Mateescu
Distribuie pe

 

RSF2018

Asociația Română pentru Tehnică de Securitate a început deja pregătirile pentru cea de a V-a ediție a bienalei de tehnică pentru securitate, ROMANIAN SECURITY FAIR. Organizată în parteneriat cu ROMEXPO, expoziția adună la standuri, odată la doi ani, cei mai importanți actori din domeniu din România, și tinde să devină un hub regional pentru toți cei care proiectează, produc, distribuie sau instalează echipamente și tehnică de securitate.

L-am întrebat pe domnul Liviu Mateescu, președintele ARTS care sunt așteptările față de ediția 2018 a Romanian Security Fair.

Liviu Mateescu: Așteptările sunt mari, căci, după 10 ani de muncă asiduă, am reușit să punem la punct un eveniment cu adevărat relevant pentru industria noastră și nu numai. ....
Desfășurat între 18 și 20 Octombrie, Romanian Security Fair se plasează în siajul târgului de tehnică de securitate de la Essen, poate cel mai mare la nivel European, și pe care l-am avut întotdeauna, păstrând proporțiile, ca model și ca obiectiv de atins. Ne dorim ca târgul de la București să capete o relevanță similară pentru întreaga zonă de sud-est a Europei și să aducă sub același pavilion de la ROMEXPO firme importante din toate țările din regiune.

Reporter: Ce deosebește ediția din 2018 a RSF de ediția precedentă?

Liviu Mateescu: Primul și, cred eu, cel mai important lucru este faptul că târgul va fi deschis și sâmbăta. Vrem să ne deschidem astfel, și spre end-useri, spre beneficiarii ultimi ai produselor și serviciilor noastre. Dincolo de orice, tehnologia pe care o prezentăm noi la expoziție este o chestiune de siguranță a cetățeanului, atât ca “locuitor al cetății” cât și ca individ. Faptul că a crescut definiția camerelor CCTV, că a crescut sensibilitatea unor senzori de detecție, că am implementat softuri puternice de face-recognition sau că am reușit interconectarea unor aparate de alarmare este doar o performanță intelectuală sau tehnologică. Toate aceste lucruri, însă, se traduc într-o creștere a siguranței personale atât acasă, la birou, în mijloacele de transport, pe stadion sau la mall, și aceasta este ceea ce, cred eu, că este esențial. Al doilea lucru care deosebește RSF 2018 de RSF 2016 este însăși tehnologia care va fi adusă de către expozanți. Vorbim de integrarea tehnologiilor I.P. în sistemele de securitate, fie că este vorba de sistemele de acces sau cele de analiza video; avem lucruri noi și în zona de semnalizare și protecție la foc, și mă refer la interfețele de comunicare IP, precum și senzori de detecție de generație nouă; avem apoi sistemele de analiză a datelor video care – de la ultima ediție – au ajuns la un grad de sofisticare la care nici măcar nu ne gândeam în urmă cu ceva timp. În al treilea rând – și la acest aspect se lucrează intens în acest moment – este că vrem să aducem la târg și companii care activează în zone conexe tehnologiilor de securitate: iluminare inteligentă,  echipamente de protecție, domotică, automatizări, servicii conexe.

Reporter: Pe cine ați vrea să vedeți la târg?

Liviu Mateescu: Aș vrea să vedem la târg, așa cum spuneam, mai mulți utilizatori, în special din rândul administrațiilor centrale și locale – ministere, primării de orașe, indiferent de mărime - care ar trebui să vadă nivelul de dezvoltare la care au ajuns sistemele de monitorizare video și care – odată implementate -  ar putea contribui la o reducere semnificativă a evenimentelor neplăcute din trafic sau a criminalității ca fenomen social. Este un lucru demonstrat că un sistem video performant și funcțional nu numai că înregitrează evenimentele petrecute în zonă, dar – și mai important – acționează ca un factor descurajant pentru cei care se gândesc să încalce legea.

Reporter: Dincolo de autorități, pe cine ați mai dori să vedeți la RSF?

Liviu Mateescu: Aș vrea să văd companii și oameni din companii care folosesc și integrează în activitățile lor soluții de securitate: arhitecți, constructori, electricieni, specialiști în iluminarea spațiilor. Cred că a venit timpul ca elementele care asigură securitatea – fie că este vorba de securitatea la incendii, sisteme anti-efracție, sisteme de supraveghere video etc. – să fie luate în seamă și integrate de cei care desenează, construiesc sau modelează felul nostru de a exista social încă de la început. Concepul de “living smart” include în egală măsură și securitatea individului, și funcționalitatea spațiului în sine și estetica lui.

Reporter: Sunt utilizatorii români de sisteme de securitate mai pretențioși decât cei din alte țări din Europa?

Liviu Mateescu: Unii da, unii nu. Consumatorul român de securitate nu este un consumator foarte informat, atent, orientat spre calitate. Și mai vedem din păcate, că numai reglementarea strictă îl face pe consumatorul român de tehnică de securitate să se conformeze la ceea ce în alte țări consitutuie, mai degrabă, norme de bun simț civic, criteriul de alegere a ununi sistem de securitate fiind – de cele mai multe ori – prețul cel mai mic.  Asigurătorii ar trebui să se implice mai mult în această chestiune și să judece mai bine care sunt criteriile pentru stabilirea cuantumurilor despăgubirilor în caz de pagubă. Până la urmă, cine instalează sisteme de siguranță performante, reduce riscul de pagubă și cred că acest lucru ar trebui luat în considerare.  Revenind la RSF, cred că unul din rolurile pe care această expoziție îl are este și acela de a demonstra că tehnica de vârf are un preț, dar că salvarea vieții unui om este neprețuită.

Reporter: Cine ar mai trebui să fie prezent la Romanian Security Fair?

Liviu Mateescu: Oricine lucrează în acest domeniu ar trebui să fie – într-o formă sau alta – prezent la târg, fie ca expozant, fie ca vizitator. Este cel mai mare eveniment al acestei industrii, cea mai bună șansă de a-ți face cunoscute produsele și serviciile, cea mai bună oportunitate de a vedea dacă ceea ce faci tu – ca producător, ca integrator de soluții de Securitate – este la nivelul cerințelor pieței. La târg ai posibilitatea de a te întâlni și de a găsi parteneri de afaceri – cumpărători sau furnizori de echipamente și soluții – oameni din acest domeniu extrem de dinamic.

http://www.romaniansecurityfair.eu/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 54.285 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.031 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video