RCEPB 2013 – Tendinte europene in reabilitarea stocului de cladiri: bariere si solutii

75 vizualizari
RCEPB2013
Distribuie pe

Dupa un lung sir de modificari si amanari, legea 372/2005 care transpune Directiva Europeana 31/2010, a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 283 din 20 mai 2013. Desi prevederile noii legi sunt mult mai clare si obliga fara echivoc la intocmirea certificatelor de performanta energetica, auditorii energetici din Romania sunt sceptici in ceea ce priveste relansarea domeniului performantei energetice a cladirilor si instalatiilor aferente si implicit a activitatii lor profesionale. 

De aceea, AIIR* (Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania), promotorul cel mai avizat si mai activ al meseriei de auditor energetic, impreuna cu OAER (Ordinul Auditorilor Energetici din Romania) si FII-UTCB (Facultatea de Inginerie a Instalatiilor din Romania), incearca prin Conferinta Internationala RCPEB sa readuca in prim-plan principiile corecte si pragmatice privind economia de energie din cladiri, privind eficientizarea consumurilor de energie prin utilizarea surselor potrivite de surse regenerabile. De la conceptul de cladire eficienta s-a parcurs drum lung, profesionistii din domeniu discutand acum, dupa lansarea Directivelor Europene 28/2009, 31/2010 sau 27/2012 de cladiri pasive, cladiri verzi sau cladiri “cu consum aproape zero” de energie. 

Importanta evenimentului RCEPB 2013 din 29 mai 2013, de la Biblioteca Nationala a Romaniei (sala Aula), incepand cu orele 9:00, este marcata si de prezenta la nivelul cel mai inalt a presedintilor ARACO (Asociatia Romana a Antreprenorilor din Constructii), PSC (Patronatul Societatilor din Constructii), OAR (Ordinul Arhitectilor din Romania), RoGBC (Consiliul Roman al Cladirilor Verzi) si FGS-Familia (Federatia Generala a Sindicatelor Familia "Anghel Saligny"). 

MDRAP si Primariile de Sector din Bucuresti vor fi de asemenea reprezentate la nivel foarte inalt. Au fost invitati ambasadori si personalitati tehnice de prestigiu national si international (programul pe www.rcepb.ro). 

Desi tematica principala a RCEPB se regaseste intr-o oarecare masura si in programul altor conferinte tehnice organizate in Romania sau Europa, este sigur ca evenimentul international din 29 mai 2013 va fi foarte bun atat din punct de vedere profesional, cat si din punct de vedere al actiunilor de promovare pregatite de organizatori. 

*AIIR, OAER si FII-UTCB au fost implicate direct in elaborarea “Metodologiei de calcul a performantei energetice a cladirilor si instalatiilor aferente, Mc001/2007” si Legii 372/2005 (vechea si noua forma). Din 2003 si pana in prezent cele trei institutii au format principalul “motor” din Romania in pregatirea viitorilor experti si auditori energetici pentru cladiri (peste 2000 de ingineri si arhitecti au absolvit cursurile de pregatire pentru auditori energetici organizate de AIIR si Facultatea de Inginerie a Instalatiilor). 

TEMATICA RCEPB 2013 - TENDINTE EUROPENE IN REABILITAREA STOCULUI DE CLADIRI: BARIERE SI SOLUTII
* Procesul de implementare a Directivelor Europene 2010/31/EC, 2006/32/EC si 2009/28/EC. Perspectivele noii directive de eficienta energetica. 
* Politici, programe si surse de finantare in vederea atingerii obiectivelor 20+ pentru eficienta energetica si utilizarea SRE. 
* Problemele si solutiile auditorilor energetici; calitatea formarii vs. calitatea serviciilor. 
* Standarde europene privind performanta energetica a cladirilor si instalatiilor aferente. 
* Conceptul NZEB si posibilitatea de implementare in Romania. 
* Rolul instalatiilor eficiente energetic in cladiri. 
* Cladirile pasive in Romania si Europa. 
* Cladirile verzi in Romania si la nivel international. 
* Rolul autoritatilor locale in absorbtia de fonduri europene pentru eficientizarea energetica a cladirilor publice. 
* Programe nationale si europene de reabilitare termica a cladirilor rezidentiale: rezultate si perspective. 
* Inspectia instalatiilor din cladiri conform directivelor europene. 

RSVP pana pe 27 mai 2013, orele 12:00 la tel/fax 021.252.42.95 sau e-mail office@aiiro.rooffice@rcepb.ro. Pentru orice nelamuriri / intrebari va stam la dispozitie. 

Echipa AIIR 
Tel/fax: 021/252.42.95 
e-mail: office@aiiro.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video