Vanzarile si veniturile Bosch cresc semnificativ

52 vizualizari
Bosch
Distribuie pe

Un an de afaceri profitabil în 2017

„ Vânzările cresc până la aproximativ 78 de miliarde de euro

„ Profitul din exploatare a crescut la 5,3 miliarde de euro

„ Sectorul de afaceri Soluţii de mobilitate creşte mai repede decât decât producția auto

„ Noua Industrie 4.0 are 500 de angajați

„ O mulțime de soluții pentru agricultură inteligentă și orașe inteligente

„ Denner, CEO al Bosch: „Ne-am dat seama din timp de potențialul uriaș al conectivității și reuşim în present să îl transformăm într-o afacere de success.”

Stuttgart și Ludwigsburg, Germania – În 2017, Bosch a înregistrat o creștere puternică de 6,7 procente a vânzărilor. Conform datelor preliminare, furnizorul de tehnologie și servicii a generat vânzăride 78 de miliarde de euro anul trecut. Luând în considerare ajustarea la efectele cursului de schimb valutar, rezultă o creștere de 8,3 procente. Rezultatele vânzărilor au fost afectate negativ de efectele cursului de schimb valutar până la o valoare de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

„Ne-am depășit previziunile de creștere și ne-am mărit profitul. În 2017, am înregistrat cele mai mari vânzări din istorie”, a declarat Dr. Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH, în cadrul conferinței de presă referitoare la cifrele preliminare, care a avut loc în Ludwigsburg, Germania. Ca urmare a forței sale inovatoare și a strategiei bazate pe conectivitate, compania continuă să urmeze o traiectorie ascendentă. Denner a explicat: „Ne-am dat seama din timp de potențialul uriaș al conectivității și reuşim în prezent să îl transformăm într-o afacere de success.” Veniturile din operaţiuni, înainte de dobânzi şi taxe (EBIT), a crescut la aproximativ 5,3 miliarde de euro în 2017. Acest lucru echivalează cu o marjă EBIT din operaţiuni de 6,8 procente. Pprofesorul Stefan Asenkerschbaumer, CFO și vice-președintele consiliului de administrație, a explicat „Succesul Bosch în activitatea sa de bază finanțează eforturile sale de a deveni unul dintre principalii furnizori de tehnologie IoT și soluții de mobilitate”. Anul acesta, compania vede numeroase oportunități de a extinde sfera de aplicare a conectivității în alte arii, de exemplu pentru fabrici, clădiri și orașe, dar și de a transforma mobilitatea. Denner a subliniat, de asemenea, importanța transformării culturii corporatiste pentru a se adapta transformării digitale.

Nou: o unitate operaţională de Industrie 4.0

Denner a afirmat că digitalizarea și conectivitatea au devenit părți integrante și sunt bine ancorate în activitatea zilnică desfășurată de Bosch. „Transformarea ne oferă oportunitatea de a demonstra că pentru Bosch excelența nu este un lucru care există doar pe hârtie, ci și în practică – atât din punct de vedere tehnologic, cât și comercial”.

Bosch vede un potențial uriaș de vânzări în industria conectată, sau Industria 4.0. O nouă unitate operaţională, Bosch Connected Industry, şi-a demarat activitatea la începutul lunii ianuarie 2018 cu 500 de angajați. Bosch își va concentra aici toată expertiza și toate activitățile sale în domeniul Industriei 4.0, în special cele referitoare la software și servicii. În plus, Bosch își va folosi expertiza în implementarea Industriei 4.0, oferind servicii de consultanță terților. De acum şi până în 2020, compania dorește să exploateze potențialul Industriei 4.0 pentru a creşte vânzările cu peste un miliard de euro. După ce a cumpărat acțiuni la furnizorul de hărți HERE, Bosch va valorifica acest potențial suplimentar pentru proiecte în domeniul Industriei 4.0.

bosch_teh

Conectivitatea răspunde unor provocări fundamentale

Denner a subliniat importanța conectivității pentru internetul lucrurilor: „Planeta noastră poate asigura un cămin locuibil pentru miliarde de oameni doar dacă vom găsi soluții inovatoare pentru problemele presante”. Bosch desfășoară în prezent circa 170 de proiecte IoT care răspund unor provocări fundamentale, cum ar fi creșterea populației, urbanizarea, poluarea aerului și schimbările climatice.

„Folosim internetul lucrurilor pentru a conecta lumea reală în încercarea de a îmbunătăți calitatea vieții”, a declarat Denner.

În 2017, de exemplu, compania a lansat soluții noi pentru agricultura inteligentă sau conectată, despre care se speră că va putea hrăni opt miliarde de oameni până în 2025. În acest caz, soluțiile bazate pe senzori și inteligența artificială sunt utilizate pentru cultivarea sparanghelului, a căpșunilor și a roșiilor. Tehnologia Bosch contribuie, de asemenea, la sporirea eficienței și sustenabilităţii fermelor de stridii și în creșterea vitelor. Se estimează că piaţa agriculturii digitale va crește cu peste 70 procente până în 2020.

Case și orașe inteligente: spațiu locuibil pentru miliarde de oameni

Ca urmare a creșterii numărului de aplicații de mobilitate și IoT pentru semiconductoare, Bosch construiește o fabrică de plachete în Dresda și intenționează să investească în aceasta peste un miliard de euro până în 2021. Una dintre utilizările acestor cipuri sunt casele inteligente. Pentru bucătăria inteligentă, Bosch va oferi nu doar electrocasnice conectate, ci și un număr mare de servicii digitale. Ecosistemul Home Connect integrează o aplicație în 12 limbi dezvoltată de startup-ul Kitchen Stories. Aplicația, care a fost deja descărcată de peste 15 milioane de ori, conține peste 1.000 de rețete și folosește videoclipuri sau fotografii pentru a ilustra modul de preparare a acestora. În cadrul evenimentului CES desfășurat în Las Vegas la începutul acestui an, Bosch și-a prezentat portofoliul său extins pentru conectarea unor orașe întregi. Printre ofertele sale se numără sistemul de monitorizare mobil al aerului, „Climo”, care furnizează date în timp real legate de calitatea aerului în oraș. Până înn 2025, 80 dintre metropolele din lume vor fi orașe inteligente și, chiar și în prezent, Bosch desfășoară 14 proiecte majore în acest domeniu. Piața orașelor inteligente va crește la 700 miliarde de euro până în 2020.

Mobilitate urbană: fără emisii, fără stres și fără accidente

Urbanizarea atrage după sine numeroase probleme. Traficul urban va crește cu 30 procente până în 2050. „Dorim să obținem o mobilitate urbană fără emisii, fără stres și fără accidente. În acest scop, vom automatiza, electrifica și conecta traficul rutier”, a afirmat Denner. Începând din această vară, platforma de e-scooter sharing COUP aduce scuterele electrice pe străzile din Madrid. Și automatizarea va reduce povara traficului urban – până la începutul deceniului următor, Bosch și Daimler vortransforma în realitate prezenţa autovehiculelor complet automatizate şi fără șofer pe străzile urbane. Primele autovehicule de testare vor fi pe străzi în 2018. Bosch și Daimler au făcut încă un pas către conducerea automatizată în 2017: în parcarea Muzeului Mercedes-Benz din Stuttgart, cele două companii au lansat primul serviciu de parcare complet automată cu valet din lume.

Sistemul de propulsie al viitorului: colaborări pentru dezvoltarea celulelor de carburant

În ceea ce privește electrificarea, Bosch a înregistrat progrese importante în 2017. Pentru autovehicule hibride, a început producția unei noi baterii de 48 V ușor de integrat în noile modele de autovehicule. Astfel, producătorii consacraţi şi startup-urile pot renunţa la procesele de dezvoltare lungi și costisitoare. Începând din 2019, noul sistem de propulsie electric sau e-axle dezvoltat de Bosch va mări autonomia autovehiculelor electrice.

„Bosch accelerează ritmul de dezvoltare în domeniul electromobilității. Am primit numeroase comenzi în 2017, unele dintre ele în valoare de miliarde de euro”, a declarat Denner. Bosch colaborează cu Nikola Motor Company, un start-up din S.U.A., pentru dezvoltarea unui e-axle cu hidrogen pentru camioanele de mare tonaj. „Până în 2030 cel târziu, celulele de carburant vor juca un rol important în cadrul sistemului de propulsie. Accelerăm activitățile de dezvoltare și ne extindem treptat portofoliul de produse”, a spus Denner. În China, cea mai mare piață pentru electromobilitate, Bosch colaborează cu producătorul de motoare pentru camioane Weichai la un proiect pilot pentru dezvoltarea de celule de carburant pentru camioane. După cum a explicat Denner: „De la biciclete la camioane – în domeniul electromobilităţii, niciun furnizor din industria auto nu are un portofoliu la fel de diversificat precum Bosch.”

tehno

O viziune viabilă din punct de vedere tehnologic: motorul cu ardere internă neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2

Denner a subliniat importanța și potențialul motorului cu ardere internă: „Este puțin probabil să atingem limitele de CO2 în Europa fără a utiliza carburant diesel.”

Referindu-se la discuția actuală cu privire la interdicţiile de circulaţie pentru autovehiculele diesel, Denner a evidenţiat faptul că există deja o tehnologie diesel eficientă, care protejează resursele naturale. Și nu doar atât: „Autovehiculele noastre de testare îndeplinesc limitele de emisii stabilite pentru 2020 chiar şi în prezent. Deja dezvoltăm și testăm sisteme care permit obținerea unor valori mult sub aceste limite”, a afirmat Denner, responsabil, printre altele, de cercetare și inginerie avansată. Inginerii Bosch au un obiectiv ambițios: să dezvolte un motor cu ardere internă care „expiră” doar ceea ce „inspiră”. Cu excepția CO2, emisiile acestuia ar urma să fie similare cu aerul ambiant. Alimentate cu carburanți sintetici, aceste motoare ar fi chiar neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Cultura inovației: îmbunătățirea conectivității

„Transformarea digitală nu se poate produce fără o schimbare culturală”, a spus Denner. „Regândim modelul de conducere și colaborare care, la rândul său, întăreşte cultura noastră a inovaţiei”. În multe domenii, Bosch elimină ierarhiile și barierele între diferite departamente și roluri. Compania a eliminat deja peste două treimi din procedurile birocratice specifice companiilor mari, precum și bonusurile individuale. Denner consideră că, în cadrul Bosch, cultura inovației oferă un avantaj competitiv clar: „Suntem norocoși că avem angajați care doresc să se dezvolte permanent”.

Performanţele companiei în 2017 pe sectoare de afaceri

Toate sectoarele de afaceri au avut un rol în dezvoltarea pozitivă a afacerii companiei în 2017. Conform cifrelor preliminare, vânzările sectorului Soluții de mobilitate au crescut cu 7,8 procente – de trei ori mai rapid decât producția auto globală – la 47,4 miliarde de euro. După ajustarea la efectele cursului de schimb valutar, creşterea a fost de 9,2 procente. Acest succes s-a datorat, în primul rând, cererii mari de sisteme de injecție diesel, în special pentru sectorul de autovehicule comerciale, de sisteme de injecție de benzină, precum și sisteme de asistență pentru șofer și infotainment. În sectorul Bunuri de larg consum, BSH Hausgeräte și Scule Electrice au înregistrat o cifră a vânzărilor de 18,5 miliarde de euro, în creștere cu 4,5 procente După ajustarea la efectelecursului de schimb valutar, rezultă o creștere de 6,7 procente. BSH Hausgeräte, în mod special, a avut realizări mari în 2017, la aniversarea a 50 de ani de existență. Sectorul Tehnologie industrială a înregistrat o creștere puternică de 7,7 procente, cifra de vânzări ajungând la 6,7 miliarde de euro. Acesta este echivalentul unei creșteri de 8,5 procente după ajustările în funcție de cursul de schimb valutar, datorate în primul rând diviziei Tehnologie de acţionare şi control. În sectorul Tehnologie pentru construcţii şi energie au fost înregistrate vânzări de 5,4 miliarde de euro, echivalentul unei creșteri 3,1 procente, sau 4,8 procente după ajustările la efectele cursului de schimb valutar. Diviziile Termotehnică și Sisteme de securitate au cucerit clienții cu soluții conectate pentru încălzire și climatizare, plus tehnologie inteligentă pentru automatizarea clădirilor și securitate.

bosch-bici

Performanţa în 2017 în funcţie de regiune

În Europa, afacerea Bosch s-a dezvoltat foarte bine, cu o creștere a vânzărilor de 5,5 procente (6,3 procente după ajustările la efectele cursului de schimb valutar), ajungând la 40,7 miliarde de euro. Unul dintre motive a fost creșterea continuă înregistrată în vestul şi centrul Europei. În America de Nord, creșterea furnizorului de tehnologii și servicii, după ajustările în funcție de cursul de schimb valutar, a fost comparabilă cu cea din anul anterior. Vânzările au atins în total 12,1 miliarde de euro, o scădere nominală de 2,3 procente. Revenirea în America de Sud a continuat și în 2017, cu o creștere a vânzărilor de 15 procente, atingând cifra de 1,6 miliarde de euro. Luând în considerare ajustarea la efectelecursului de schimb valutar, rezultă o creștere de 12 procente. Bosch a înregistrat o creștere puternică în regiunea Asia Pacific și Africa, cu o creștere a vânzărilor până la 23,6 miliarde de euro. Aceasta reprezintă o creștere față de anul trecut de 14 procente, sau 17 procente după ajustările în funcție de cursul de schimb valutar.

Creșterea numărului de angajați la peste 400.000

În 2017, numărul de angajați ai Grupului Bosch la nivel global a crescut cu aproximativ 11.200 de persoane. La 31 decembrie 2017, Grupul Bosch avea 400.500 angajați. Bosch a angajat câteva mii de specialiști software și IT la nivel global. Numărul de angajați ai companiei a crescut în primul rând în Asia Pacific și în Europa Centrală și de Est. În Germania, numărul angajaților a crescut cu 3.800.

Perspective pentru 2018: creșterea vânzărilor și profitului în ciuda contextului economic dificil

În 2018, Bosch estimează o creștere moderată a economiei globale, de aproximativ 2,5 procente. Per ansamblu, furnizorul de tehnologie și servicii vede o serie de riscuri economice din cauza contextului geopolitic, cum ar fi negocierile pentru Brexit, politica externă imprevizibilă a S.U.A. și tensiunile cu Coreea de Nord. Bosch estimează o încetinire a ritmului de creștere economică, în special în China. În ciuda acestui context dificil, Bosch are în plan creșterea vânzărilor și profitului în 2018 și continuarea procesului de transformare într-una dintre principalele companii IoT și unul dintre cei mai mari furnizori de soluții de mobilitate.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video