Cele mai impresionante 5 povesti despre energia regenerabila din 2017

203 vizualizari
5 povesti despre energia regenerabila din 2017
Distribuie pe

Cât de mult am progresat în trecerea la energia verde în 2017? Care sunt obstacolele care ne stau în cale? Citiți mai departe pentru a afla.

Dezvoltarea continuă a sistemelor de energie regenerabile a dus la prețuri mai scăzute ale energiei, la emisii de gaz mai reduse în Australia, la uzine și ferme solare mai mari în India și China în 2017. Ce înseamnă acest lucru pentru giganții care folosesc combustibili fosili și concurenții lor din domeniul energiei regenerabile?

Iată cele mai tari povești despre energie ale anului, potrivit www.eco-business.com:

1. Lumea se îndreaptă cu viteză spre energia regenerabilă, doar Asia de Sud-Est rămâne în urmă

Energia regenerabilă furnizează cantități record electricitate în țări precum Marea Britanie, Germania și regiuni din SUA. În America Centrală, insula Costa Rica a generat energie regenerabilă suficientă pentru a se alimenta singură 300 de zile pe an, în mare parte energie hidroelectrică.

Dar progresul în domeniul energiei regenerabile din Asia a avut mai multe resurse. Cel mai mare proiect de energie eoliană din Asia de Sud-Est a generat 1,1 miliarde de dolari, iar Filipine a lansat prima fabrică de panouri solare. Pe de altă parte, Vietnamul a continuat să dezvolte proiecte alimentate cu cărbune. În ciuda potențialului puternic de energie regenerabilă din Asia de Sud-Est, observatorii din industrie declară că regiunea întârzie în ceea ce privește adoptarea surselor regenerabile din cauză că se lovesc de obstacole ca profitul și obligația de a dezvolta proiecte care să aducă bani.

2. Cea mai mare baterie litiu-ion din lume pusă în funcțiune

Managerul Tesla, Elon Musk, a promis și a pus în funcțiune o baterie litiu ion de 100 megawați în Jamestown, Australia de Sud. El a făcut un pariu cu statul că va construi bateria în 100 de zile – dacă nu, statul ar fi primit-o gratuit - după ce căderile de energie din rețea au lăsat statul fără electricitate timp de câteva zile.

Tesla

Activată la sfârșitul lunii noiembrie, cea mai mare baterie litiu-ion din lume a fost testată pentru prima dată în a doua săptămână a lunii decembrie, când o uzină pe cărbune a căzut. Bateria lui Musk a pompat 100 de megawați în rețea în 140 de milisecunde, dovedind politicienilor australieni sceptici că energia regenerabilă poate fi o sursă fiabilă de electricitate.

3. Este timpul ca atotputernicul petrol să devină verde

Un raport al grupului de cercetare Wood Mackenzie a estimat o scădere a cererii de combustibili fosili și a constatat că presiunile crescânde asupra companiilor de a dezvălui riscurile legate de schimbările climatice reprezintă atât amenințări, cât și oportunități pentru companiile mondiale de combustibili fosili. Acesta a sugerat că gigantii petrolului trebuie să înceapă să investească în energii regenerabile pentru a rămâne competitivi.

Combustibili fosili

Industria a făcut pași în acest an: Shell s-a angajat să reducă emisiile nete de gaze cu efect de seră cu 20% până în 2035 și la jumătate până în 2050, în timp ce compania britanică BP a cheltuit 200 milioane de dolari pentru a obține o cotă de 43% din cel mai mare dezvoltator de energie solară, Lighthouse, BP revenind în sectorul solar din 2011.

4. Inovații pentru o energie mai curată

Cercetătorii au continuat să dezvolte noi modalități de a obține energie mai curată. Un grup internațional de oameni de știință a dezvoltat un tip nou de fibre care produc energie electrică atunci când sunt întinse sau răsucite. Folosind energia din unda oceanică sau mișcarea umană, fibrele de atomi de carbon reprezintă o formă de energie regenerabilă.

O alta inovatie prezentata anul acesta de Laboratorul Național de Energie Regenerabilă din Colorado SUA, sunt celulele perovskite, un tip de tehnologie cu film solar care se poate dizolva în soluții și pulveriza pe suprafețe. Acest lucru reduce costurile de producție ale panoului solar și permite aplicarea filmului pe mai multe tipuri de suprafețe.

5. Renunțarea la combustibilul fosil

Mișcarea pentru renunțarea la combustibilul fosil a primit noi impulsuri. Cedând presiunii populare, băncile australiene au trecut pe poziția renunțării la combustibilii fosili, în timp ce Banca Națională a Australiei a pus în aplicare o politică oficială de stopare a împrumuturilor către proiectele miniere de exploatare a cărbunelui iar Commonwealth Bank spune că nu va mai investi în cărbune. Cea de-a 8-a ediție anuală a raportului de finanțare a carburanților pentru combustibili fosili a constatat că băncile asiatice sunt cei mai mari vinovați de finanțarea combustibililor fosili.

La Paris, la începutul lunii decembrie 2017, Banca Mondială, banca olandeză ING și gigantul de investiții AXA au anunțat planurile de a renunța la combustibilii fosili. În Singapore, studenții de la colegiul de arte Yale-NUS au cerut universității să-și renunțe la donația în valoare de 365 milioane de dolari provenită de la companii cu surse de energie "inacceptabile din punct de vedere moral", cum ar fi cărbunele, petrolul și gazul, prima campanie de anihilare a combustibililor fosili din orașul-stat.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video