Aerteknika

Acord privind supracapacitatea din industria siderurgica

supracapacitatea siderurgică la nivel mondial
vizualizari

Membrii Forumului global au convenit, în data de 30 noiembrie, la Berlin, asupra unui acord privind supracapacitatea siderurgică la nivel mondial. Acesta precizează practicile care denaturează piața, ducând la supracapacitate, și este dublat de un mecanism solid de monitorizare a capacității și evoluției politicilor, pentru a se putea urmări punerea lui în practică în 2018 și 2019.

Comisarul pentru comerț, Cecilia Malmström, care a participat la reuniune, a declarat: “Reușita de acum arată cât de importantă este cooperarea multilaterală efectivă pentru soluționarea problemelor de ordin mondial, mai ales în perspectiva celei de a 11-a Conferințe ministeriale a Organizației Mondiale a Comerțului care va avea loc la Buenos Aires. Desigur, munca noastră nu se oprește aici. Acum va trebui să și înfăptuim ceea ce ne-am propus, iar industria europeană, forța de muncă, consumatorii și cetățenii noștri se bazează pe faptul că aceste angajamente se vor materializa. În calitate de copreședinte al acestui forum pe parcursul anului viitor, UE va urmări îndeaproape punerea în aplicare a acestor măsuri.”

Membrii Forumului global trebuie să asigure, cu prioritate, aplicarea rapidă a principiilor și recomandărilor convenite și să schimbe între ei, în prima jumătate a anului 2018, informații despre măsurile luate pentru a elimina subvențiile care denaturează piața. Forumul global va continua să se reunească cel puțin de trei ori pe an pentru a monitoriza respectarea angajamentelor asumate prin acord.

Context

Sectorul siderurgic este o industrie vitală pentru economia Uniunii Europene și ocupă o poziție centrală în lanțurile valorice mondiale, asigurând locuri de muncă pentru câteva sute de mii de cetățeni europeni.

Creat în decembrie 2016, în urma unui apel lansat de liderii G20 la Hangzhou, Forumul global privind supracapacitatea siderurgică a fost consolidat în urma rezultatelor Summitului G20 din iulie 2017, de la Hamburg. Forumul este gestionat de OCDE și raportează anual miniștrilor G20.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romtherm 2019

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare