Noua cultura a baii: cand elementele se potrivesc precum piesele de puzzle

62 vizualizari
cologne
Distribuie pe

Baia, camera aceea care, timp de zeci de ani, ocupa ultima poziție în ierarhia încăperilor (și care era la fel de bine mobilată și decorată), a ajuns să aibă toată atenția. Ceea ce reprezenta epitoma designului comun, obișnuit, a ajuns să nu mai fie doar o încăpere dedicată spălării sau o cameră stilată de meditare, potrivit http://www.immsider.de. O zonă confortabilă pentru relaxare, un templu dedicat sănătății, echipat pentru tratamente cu abur sau terapie cu lumină, o sală de fitness, o oază de bunăstare la lumina lumânării? O baie în care te destinzi cu un iPod sau cu sunet controlat de smartphone ori pur și simplu un punct de întâlnire matinal al membrilor familiei. Oricum ar fi, baia combină multiple funcții, ca nicio altă parte a casei și adună la un loc elemente care nu depind neapărat unul de celălalt: apă, lemn, textile și aparate electrice.

Baia, intersecția elementelor de design interior

Ca urmare, băile au stabilit în mod constant standarde în creștere în ceea ce privește calitatea tehnică și calitatea designului. La urma urmei, este un loc în care grupuri de produse complet diferite sunt aduse laolaltă pentru a crea o nouă cameră în care să ne bucurăm de momentele de intimitate și de relaxare care au devenit atât de prețioase pentru noi. Baia poate să găzduiască mobilier rezistent la apă, parchet, tencuială de perete, dușuri tip ploaie și șeminee montate în perete. Modul în care apa este evidențiată de diverse accesorii și de jocuri de lumină este cel mai bun exemplu prin care se transmite cum evoluția băii creează noi concepte de produse. Dar, mai presus de toate, designul băii contemporane reprezintă modul în care se îmbină diferite zone ale casei. La fel ca bucătăria și sufrageria, baia se îmbină cu dormitorul și spațiul de locuit pentru a forma o unitate în care diferite funcții, cerințe arhitecturale și concepte estetice se adaptează unele la celelalte.

De la o încăpere destinată toaletării, la un spațiu cu posibilități nelimitate
Cabinele de duș cu rigole, căzile de baie pentru două persoane și lavoarele duble sunt din ce în ce mai solicitate datorită tendinței de a folosi baia în comun – și nu doar în cazul familiilor. Baia nu este doar un loc pentru igiena personală; este, de asemenea, un spațiu în care ne concentrăm atenția pe sănătatea și pe relațiile noastre. Nu ne mai îmbrățișăm doar pe canapea; ne plac îmbrățișările și în baie. Sau pe canapea, în baie. Și când baia este dotată cu un șemineu și o saună, atunci visul băii de lux a devenit o realitate! Și ce poate fi mai logic decât să transformi locul astfel încât să fie cât mai primitor, adăugând elemente de mobilier pe care te poți așeza, aparate fitness și să păstrezi, în general, spațiu pentru mișcare? Loc pentru copii, unde se pot juca, pentru exerciții de yoga, abdomene, pentru citit și pentru ore întregi de relaxare. Nu contează dacă ești singura persoană din locuință sau mai ai pe cineva, deoarece, din fericire, există întotdeauna o soluție în cazul în care îți dorești să ai timp și spațiu doar pentru tine. Baia este o încăpere care îți oferă nenumărate posibilități care abia așteaptă să fie descoperite.

Înlăturarea limitelor dintre diferitele zone ale locuinței
De ce nu poate fi folosit lemnul în baie, atâta timp cât dă tonul în restul casei? În cazul în care culoarea ta preferată este roșu, de ce să nu reflecte cada acest aspect? Dacă ritualul de îngrijire este prețios pentru tine, de ce să nu combini o tradiție veche cu un design modern și să pui în dormitor o masă de toaletă completată de un lavoar, chiar lângă intrarea care duce către dressing și către o cadă rotundă? De ce să așezi totul lângă perete, când există atât de multe elemente frumoase care pot fi așezate în mijlocul încăperii, precum prețioasele sculpturi? Viața nu se oprește după limita impusă de ușa de la intrarea în baie. Așa că, de ce să nu îi oferi băii atenția pe care le-o oferi celorlalte încăperi din locuință?

Tendința pentru băile de locuit este de neoprit. Multe băi așteaptă să fie renovate cu dragoste și organizate astfel încât să se maximizeze potențialul lor de încăpere primitoare. Despre inspirație și noi caracteristici ale băii se vor discuta mai multe la IMM Cologne în 2018, eveniment care va aborda în mod special acest subiect.

Foto 1: Utilizarea lemnului în baie creează o atmosferă care invită la relaxare. Photo: Keuco, Team 7
Foto 2: Scavolini transformă baia într-o oază a bunăstării, dând un sentiment de bunăstare. Photo: Constantin Meyer, Koelnmesse
Foto 3: Pentru interpretarea sa din 2016 “Das Haus – Interiors on Stage”, Sebastian Herkner a creat o baie care îmbină genial modul a trăi și igiena. Photo: Keuco
Foto 4: O sală de baie cu o tematică specială. Photo: Constantin Meyer, Koelnmesse

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video