Activitati ale Societatii Expertilor Tehnici Extrajudiciari si Consultanti, SETEC-AGIR

426 vizualizari
setec-agir
Distribuie pe

Societatea Expertilor Tehnici Extrajudiciari si Consultanti, din cadrul Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania, a avut in data de 21.09.2013, la sediul AGIR din Bucuresti, Calea Victoriei nr. 118, trei actiuni de mare importanta in existenta si evolutia sa:

1. Adunarea Generala anuala, ora 9;
2. Deschiderea unui nou curs de obtinere a calitatii de expert tehnic extrajudiciar si consultant SETEC-AGIR, ora 12;
3. Workshop "Expertiza tehnica sau tehnica expertizei", Parteneri: AGIR, ANEVAR, AIIR, ASPIR, ora 15.

Cele trei activitati s-au bucurat de o larga participare a expertilor tehnici extrajudiciari si consultanti din toata tara, cursanti si lectori ai cursului de experti tehnici extrajudiciari, precum si de invitati de marca din cadrul asociatiilor de experti tehnici partenere.


In cadrul adunarii generale anuale, presedintele in functiune, dr. ing. euring. Dragos POPA, a prezentat situatia la zi privind Expertiza tehnica si acreditarea expertilor tehnici AGIR, efectivul membrilor cotizanti si demersurile pentru realizarea noului card de membru SETEC-AGIR. 
A fost prezentata situatia financiara si activitatile de baza ale societatii. Intre acestea, la loc de cinste se afla protocolul incheiat cu AEXEA – Europa si ORADEX – Africa, societati similare SETEC-ului, care doresc o colaborare efectiva cu societatea din Romania, sub denumirea CECIA. In aceasta organizatie, pozitia si rolul societatii romanesti SETEC-AGIR este recunoscut si apreciat, inclusiv prin acordarea pozitiei de presedinte executiv si a uneia de vicepresedinte, colectivului roman. 

In cadrul SETEC-AGIR functioneaza Oficiul pentru Certificarea Expertilor Tehnici Extrajudiciari si Consultanti, CERTEXPERT, sub conducerea conf. dr. ing. Ligia PETRESCU, care se ocupa in principal de acreditarea expertilor tehnici extrajudiciari in cadrul AGIR si ca membrii AEXEA, urmarind si realizand armonizarea diferitelor specializari doctorale sau de licenta cu nomenclatorul specializarilor de expertiza. Avand in vedere volumul de activitati, in conducerea oficiului a fost cooptat ca director adjunct d-nul ing. dipl. Cristian CETATEANU.
Un alt punct al ordinei de zi a fost alegerea si validarea noii conduceri a SETEC-AGIR, in urmatoarea componenta: presedinte – dr. ing. euring. Dragos POPA, vicepresedinti – conf. dr. ing. Ligia PETRESCU si ing. dipl. Florin CETATEANU, secretar general si trezorier – ing.dipl. Dragos NASTASE.
Urmatoarea adunare generala a SETEC-AGIR va avea loc in luna mai 2014, eveniment care se va cumula cu prima intalnire din Bucuresti a CECIA.


In incheierea Adunarii Generale a SETEC-AGIR, au fost inmanate diplome de Membru de Onoare unor membrii marcanti sau colaboratori ai societatii noastre.

Cursul de pregatire Experti Tehnici Extrajudiciari si Consultanti a debutat cu prezentarea activitatilor expertului tehnic extrajudiciar si consultant SETEC-AGIR. Viitorii cursanti au primit suportul de curs si prezentarea modulelor juridic, economic si tehnic ale cursului, modalitatile de comunicare, datele si continutul testelor intermediare precum si date initiale pentru intocmirea si sustinerea raportului de expertiza tehnica.

Atelierul de lucru "Expertiza tehnica si tehnica expertizei", a avut ca principal scop, pe langa prezentarea unor expertize de referinta, reunirea expertilor tehnici afiliati diferitelor societati de profil din Romania: CET-R, AGIR, ANEVAR, AIIR, ASPIR. Aceasta reuniune a permis un schimb fructuos de idei si modalitati de actiune, directii de dezvoltare si armonizare a tipului de activitati specifice fiecarei organizatii. 

Au avut interventii salutare:
- Ing.dipl.Virgil PUTICIU – Presedintele CET-R, Corpul Expertilor Tehnici din Romania;
- Ing.dipl. Virgil FLORESCU – Vicepresedinte ASPIR, Asociatia Profesionala a Specialistilor din Domeniul Echipamentelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat;
- Dr.ing.dipl. Catalin LUNGU – Presedinte AIIRFV - filiala Valahia, Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania Filiala Valahia;
- Dr.ing.fiz. Delia Patroi – cercetator stiintific la INCDIE ICPE-CA, Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Inginerie Electrica;
- Ing.dipl. Alexandru GATLAN – AFER - Autoritatea Feroviara Romana.
Au pregatit expertize tehnice pentru prezentare:
- Dr.ing.dipl. Paul OLARU – specialitatea stiinta materialelor, expert tehnic Danieli S.P.A. – Italy;
- Dr.ing.dipl. Adriana Dabija – specialitatea Industrie alimentara, expert tehnic, cadru didactic, Univ. Stefan cel Mare, Suceava;
- Ing.dipl. Vladimir IORDANESCU – specialitatea hidraulica, expert tehnic SETEC AGIR
- Ing.dipl. Cristian Cetateanu – specialitatea Centrale murale, expert tehnic SETEC AGIR, director TERMO CONSULT & TRAINING S.R.L.

Informatii suplimentare:
- tel. 0722443124, e-mail: tudodei@yahoo.com, sau 
- tel. 0729205505, e-mail: florin.cetateanu@termoservice.ro
- site: www.agir.rowww.setec.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 822.576 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.334 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 24.500 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video