Valve electromagnetice producator ODE, ITALIA

396 vizualizari
valva
Distribuie pe

Producatorul de electrovalve ODE, cu sediul in Colico, Italia, este o companie de varf in proiectarea, producerea si comercializarea valvelor electromagnetice de mai bine de 30 de ani. Compania a fost infiintata in 1960 de catre inginerul Giovannimaria Pensa pentru a creste numarul locurilor de munca intr-o zona unde acestea erau greu de gasit. Pe parcursul existentei sale, firma s-a dovedit a fi flexibila si capabila sa se adapteze cerintelor unei piete intr-o continua transformare: astfel, a parcurs -de la stadiul de prelucrare a unor obiecte de mecanica fina pentru alte firme - multiple etape, oprindu-se la productia de valve electromagnetice. Gratie experientei acumulate de-a lungul timpului, atat pe partea de productie, cat si pe cea tehnica, succesul nu s-a lasat greu asteptat si a determinat mutarea firmei in Colico, intr-o noua incinta, mai mare si adecvata noilor nevoi .Parteneriatul inceput in 2004 cu firma Defond din Hong Kong a accentuat caracterul international al firmei, ce se conturase deja destul de evident; acesta s-a realizat cu respectarea standardelor de calitate si know-how-ului obtinute in anii de activitate. Cercetarea si capacitatea de inovatie au fost intotdeauna unele din cele mai importante caracteristici ale politicii companiei, acestea contribuind in mod determinant la succesul firmei. Compania are un departament de cercetare-dezvoltare, echipat cu 5 statii 3D CAD; software ‘Metoda Elementului Finit’ pentru calculele necesare in mecanica fluidelor, cea magnetica si structurala; sisteme multicanal pentru datele ce masoara valorile parametrilor fizici ce determina deschiderea valvelor, ex: temperatura, presiune, timp de functionare, voltaj, flux principal si curent. In plus, un laborator intern complet echipat a fost realizat pentru a efectua teste pe produse utilizand diverse fluide (aer, apa, abur). Aceste teste, impreuna cu calculele efectuate, reprezinta faza finala a fiecarui nou proiect si garanteaza fiabilitatea produsului final.

Valvele electromagnetice pot fi utilizate intr-o varietate de domenii. Se pot realiza de asemenea produse personalizate.

Valvele produse de ODE sunt de mai multe feluri: pentru actiune directa, indirecta, operare combinata si proportionala; sunt concepute si realizate de sistemele CAD CAE pentru modele tridimensionale. Conexiunile variaza de la 1/8 ‘’G pana la 2’’G si sunt utilizabile in cele mai variate domenii: in prezent ODE produce aproximativ 3500 de articole diferite. Materialele utilizate sunt alama, bronz si otel inoxidabil, sau aliaje speciale si materiale plastice, utilizate in mod deosebit in industria alimentara. Sigiliul poate fi confectionat dintr-o varietate de materiale; de asemenea, pot fi folosite la temperaturi de pana la 200º C. Au fost obtinute de asemenea aprobarile UL, CE, DVGW,VDE, ATEX, NSF, ACS. 
Filozofia companiei in ceea ce priveste calitatea, adanc inradacinata in cultura organizationala a firmei ODE a permis intreprinderii din COLICO sa obtina certificarea ISO 9001, emisa in 1997 de catre Biroul de Calitate Veritas cu acreditarea institutului recunoscut international SINCERT. Aceasta certificare, ce a fost actualizata in 2003, in conformitate cu standardele Vision 2000, este considerata de asemenea un instrument pentru imbunatatirea eficientei companiei, deoarece vizeaza toate nivelurile de operare si productie.

ODE concepe calitatea la modul urmator: controale constante asupra proceselor, o retea computerizata ca garantie a conformitatii produselor, inregistrarea tuturor pasilor pentru o analiza eficienta a datelor si urmarirea atenta a traseului componentelor pana in faza de produs finit.
Valvele electromagnetice pot fi normal inchise sau normal deschise cu actionare directa sau cu 
servo-comanda. Valvele cu doua cai normal inchise cu actionare directa au racord de intrare si de iesire. Pistonul pe care este montata o garnitura de etansare actioneaza in mod direct pentru deschiderea sau inchiderea orificiilor principale. Cand bobina nu este alimentata, pistonul este in pozitia inchis astfel incat sa impiedice debitul de fluid.  Valvele cu doua cai normal deschise cu actionare directa au racord de intrare si de iesire. Pistonul actionand asupra unei garnituri suport printr-o teaca, asigura deschiderea si inchiderea valvei electromagnetice. Cand bobina este alimentata pistonul se misca in jos si impinge garnitura suport intr-o pozitie care inchide orificiul, astfel incat sa impiedice debitul de fluid.

Observatie: in situatia valvelor familiare o crestere a presiunii cauzeaza o crestere a fortei necesare pentru a deschide valva: daca diferenta de presiune dintre intrare si iesire este mai mare decat valoarea maxima pentru care valva a fost proiectata, este posibil ca aceasta sa nu mai deschida chiar daca este alimentata cu energie electrica.

Valvele cu doua cai normal inchise cu servomotor au o conducta de intrare si una de iesire. Principalul orificiu, in corp, este deschis de efectul dezechilibrului de presiune dintre suprafata superioara si inferioara a diafragmei (pistonului); cand bobina nu este alimentata exista fluid sub presiune in camera de langa diafragma, in timp ce langa diafragma exista doar presiune in zona exterioara a principalelor orificii – aceasta este rezultatul fortelor pe diafragma ca sa impinga si sa inchida principalele orificii. Cand bobina este alimentata, miscarea pistonului, in care garnitura este montata, duce la deschiderea orificiului pilotului si descarcarea camerei deasupra diafragmei – dezechilibrul presiunii misca diafragma care deschide orificiile principale. Valvele electromagnice pe care vi le propunem spre atentie sunt cele care se utilizeaza in mod frecvent in domeniul circuitelor de incalzire termica si in cazul instalatiilor care se monteaza in jurul casei (vezi cazul rezervoarelor de acumulare apa). Sunt electrovalve normal deschise sau inchise, utilizate cu fluide ca de exemplu apa, apa fierbinte, abur, motorina, benzina.

Electrovalvele normal deschise si inchise de apa, cu dimensiuni cuprinse intre ½”-2”, se pot utiliza cu diferite fluide in functie de materialul garniturii de etansare utilizate. In functie de codul comandat aceasta garnitura poate fi utilizata pentru aer, apa, abur, etc. Presiunea minima admisa este de 0,3 bar, iar maxima 25 bar. Materialele din care sunt confectionate electrovalvele sunt urmatoarele: corpul din alama, iar restul elementelor din otel inox. Una din noutatile acestui an ale producatorului este kit-ul antiumiditate – in cazul in care doriti sa montati aceste electrovalve electromagnetice in medii umede, pentru siguranta dvs. si a instalatiei puteti monta aceste kit-uri antiumiditate Acesta este realizat dintr-o mufa de inchidere speciala, echipata cu garnituri de etansare. Sistemul permite obtinerea gradului de protectie IP67 doar cand se utilizeaza cu anumite bobine speciale si un conector special echipat cu o garnitura de etansare pe surub. Pentru celelalte bobine sistemul garanteaza un sistem de protectie superior impotriva umiditatii daca se compara cu sistemele anterioare anti-umiditate.

Va reamintim ca, daca doriti sa obtineti mai multe detalii despre produsele comercializate de firma ROUPEL 2000 S.R.L., personalul specializat al firmei va sta la dispozitie si va invita sa vizitati showroom-ul de prezentare la urmatoarea adresa: 

ROUPEL 2000 S.R.L.
Showroom si depozit:

Comuna Glina, str.Intrarea Abatorului nr.9, jud. Ilfov
tel: 0788869970, 0788500028

Sediul central: 
Calea Dorobantilor 196, Sector 1, Bucuresti, 
tel: 021-231.88.90/91, fax. 021-231.88.92
e-mail: office@roupel2000.ro, site: www.roupel2000.ro 
 

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video