Ce trebuie sa stii despre sistemele HVAC si internetul tuturor lucrurilor (IoT)

276 vizualizari
Ce este IoT și cum influențează industria HVAC
Distribuie pe

An de an, industria HVAC devine tot mai inteligentă și mai ecologică. Internetul tuturor lucrurilor (IoT) joacă un rol important în asigurarea acestui viitor ecologic. Dar ce este IoT și cum influențează industria HVAC?

În primul rând, să vedem ce înseamnă Internetul tuturor lucrurilor. IoT este ceva simplu - fraza se referă la conectarea dispozitivelor, sau "lucrurilor" prin internet. Acest lucru permite dispozitivelor să comunice cu noi, cu diverse aplicații și între ele, permițând circulația liberă a datelor importante.

Potrivit platformei online WorldBuild 365, se așteaptă ca IoT să devină ceva universal în următorii ani. De exemplu, compania de cercetare Gartner sugerează că 6,4 miliarde de "lucruri" interconectate au fost utilizate în 2016, numărul lor crescând la 20,8 miliarde în întreaga lume până în 2020.

Deci, ce înseamnă acest lucru pentru industria HVAC? În esență, înseamnă sisteme mai inteligente și mai bine integrate pentru toate tipurile de aplicații. Chiar și arhitecții și inginerii vor face schimbări ale proiectelor de construcție, încălzire și ventilație.

Tehnologia are avantajele ei. Începând cu 2011, au fost prezentate dispozitive noi bazate pe idei mai intuitive, ca Nest Learning Thermostat de la Nest Labs. Acesta permite utilizatorilor să controleze de la distanță încălzirea prin telefon, dar termostatul, după cum sugerează și numele, învață preferințele utilizatorilor controlând în avans încălzirea pentru maximum de confort.

Desigur, inteligența și intercomunicarea sistemelor activate IoT nu se restrâng la controlul mobil. Sistemele pot comunica cu ele însele dacă se află în aceeași clădire sau complex sau în diferite structuri ale unui oraș sau țări.

De exemplu, dacă o structură are sisteme HVAC montate pe acoperiș, acestea vor fi legate la o rețea de stocare cloud găzduită de administratorul clădirii. Senzorii localizați în echipamentul HVAC vor aduna volume mari de date operaționale care vor fi stocate apoi în cloud.

Aceste date, inclusiv factori externi, cum ar fi vremea și rata de folosire, vor fi colectate – analizate - integrate și comunicate altor dispozitive HVAC din sistem. Nu numai că acest lucru sporește eficiența energetică, dar și schimbă unitatea de pe acoperiș dintr-o piesă pur reactivă într-una cu caracter predictiv.

Sistemele HVAC pregătite pentru IoT ar trebui să fie cu siguranță luate în considerație pentru a fi folosite de către ingineri și arhitecți în timpul etapelor inițiale de proiectare și construcție a clădirilor. O serie de inovații suplimentare îmbunătățesc amplasarea echipamentelor HVAC în clădiri datorită conectivității acestora, ceea ce îi va ajuta mai mult pe arhitecți.

Thermocable, o companie britanică de cabluri, a încheiat parteneriat cu firma de tehnologie Concirrus, pentru a crea stații de control de la distanță, care pot alerta utilizatorii în caz de rupere, încălzire sau pătrundere a apei în cabluri. Asta înseamnă că aceste cabluri pot fi amplasate în zone greu accesibile, dar trebuie să vă asigurați că sunt ușor de monitorizat pentru rezolvarea rapidă a problemelor.

Deși acesta este doar un exemplu al modului în care funcționează tehnologia IoT și cum pot beneficia de ea cei din domeniul construcțiilor, lucrurile vor evolua în viitorul apropiat.

Odată cu Internetul tuturor lucrurilor vin trei avantaje cheie pentru industria HVAC:

  • Sisteme mai inteligente, avansate din punct de vedere tehnologic
  • Creșterea eficienței energetice
  • Întreținere ușoară, proactivă

Pe măsură ce lumea devine tot mai conectată, Internetul tuturor lucrurilor va deveni tot mai important în toate sectoarele din întreaga lume. Industria HVAC a fost una dintre primele care a realizat importanța acestuia, care este posibil să devină o forță motrice majoră în schimbarea proiectelor HVAC din următorii ani.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 54.285 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.031 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video