Targul de la Hanovra pune pe prim plan procesele de fabricatie integrate retelei

224 vizualizari
HANNOVER MESSE 2013 (Targul de la Hanovra)
Distribuie pe

 

 

• Cand piesele de prelucrat „comunica” cu masinile-unelte
• Tara partenera Rusia: o noua dimensiune a relatiilor Germania-Rusia
• Mai multi expozanti si un nivelul record de participare internationala

HANNOVER MESSE 2013 (Targul de la Hanovra) si-a deschis portile pe data de 8 aprilie, gazduind un numar mai mare de expozanti si un nivel record de participare internationala. Peste 50% dintre companiile prezente la targ provin din afara Germaniei. Anul acesta, productia pe baza IT – considerata ca fiind urmatorul pas in evolutia procesului de productie - se afla in centrul atentiei la cel mai important targ pentru tehnologie industriala. 

“Numarul impresionant de expozanti inregistrati si numarul mare al companiilor internationale prezente reflecta necesitatea la nivel mondial de impartasire a informatiilor cu privire la tehnologiile care pun bazele viitorului productiei. Pentru multi expozanti, mediul economic global prezent este un alt motiv pentru a fi prezenti la Targul de la Hanovra”, afirma Dr. Jochen Köckler, membru al Consiliului de administratie al Deutsche Messe. „In timp ce China a recuperat din progresul economic, iar multe tari in curs de dezvoltare sunt pe o traiectorie ascendenta in privinta cresterii, in zona euro si SUA situatia ramane incerta. De aceea, producatorii trebuie sa fie in masura sa reactioneze rapid la schimbarile in privinta cererii. Si pentru a realiza acest lucru, ei trebuie sa faca unitatile lor de productie mai flexibile, astfel incat acestea sa se poata adapta sau chiar sa schimbe complet gama de produse, in cel mai scurt timp posibil. Multe companii trebuie de asemenea sa priveasca mai departe, spre noile piete, pentru a-si reduce dependenta lor de un portofoliu restrans pe pietele existente. Si exact in acest punct Targul de la Hanovra 2013 poate adauga valoare, prin faptul ca aici producatorii vor gasi tehnologiile si partenerii potriviti care ii vor ajuta sa isi reduca expunerea la riscuri si sa isi sporeasca competitivitatea”, a adaugat Köckler.

Tema principala a targului, Industria Integrata („Integrated Industry”), accentueaza puternic orientarea Targul de la Hanovra spre viitorul proceselor de fabricatie. „Am ales aceasta tema nu doar pentru a evidentia legatura tot mai stransa dintre domeniile cheie ale targului – automatizare, energie si tehnologii de actionare, aprovizionare in domeniul industriei, cercetare si dezvoltare; intentia este de a anunta faptul ca tehnologia informatica va avea un rol hotarator in valul de schimbari ce va afecta evolutia proceselor de fabricatie”, explica Köckler. „Ciclurile de viata ale produselor din ce in ce mai scurte si diversitatea din ce in ce mai mare a produselor inseamna ca liniile de productie trebuie sa devina mult mai flexibile. De ex., cei mai multi producatori de automobile pot deja produce modele diferite pe aceeasi linie de productie. Acest tip de capacitate necesita sisteme software de ultima generatie si tehnologii web-based”.

Industria integrata inseamna si interconectarea tuturor masinilor implicate in procesul de productie. Acest lucru poate aduce beneficii multiple. Viitoarele linii de productie complet integrate vor fi mai putin predispuse la intreruperi; masinile vor fi in masura sa detecteze abateri semnificative de la caietul de sarcini a piesei de prelucrat; piesele de prelucrat vor avea un identificator unic care va „comunica” utilajului modul in care acestea trebuie prelucrate. Acest lucru va permite reconfigurarea automata a masinilor-unelte in timpul productiei si continua adaptare la cerintele in schimbare, fara a fi necesara oprirea liniei de productie. „Piesele de prelucrat vor comunica efectiv cu masinile-unelte”, explica dl. Köckler. “Altfel spus, Industria Integrata inseamna ca bunurile pot fi produse mai repede si mai ieftin la un nivel calitativ mai inalt, accentuandu-se astfel competitivitatea pe termen lung a producatorului”.

HANNOVER MESSE 2013 
Targul de la Hanovra 2013 a fost deschis in mod oficial de Cancelarul Germaniei Angela Merkel si Presedintele Rusiei Vladimir Putin. Rusia este oficial tara partenera a editiei din acest an a targului. Peste 160 companii din Rusia expun la Hanovra tehnologiile si serviciile, intr-un spatiu de aprox. 4.900 mp, cea mai mare suprafata de expunere a companiilor rusesti la un targ dedicat tehnologiilor industriale din afara Rusiei. „Rusia este alegerea ideala ca tara partenera la HANNOVER MESSE 2013. Anul trecut, schimbul comercial germano-rus a atins un nou record de 80 de miliarde de euro. In acest an, ne asteptam din partea companiilor mici si mijlocii high-tech in special, sa inceapa sa beneficieze de noile oportunitati create de aderarea Rusiei la Organizatia Mondiala a Comertului. Iar Hanovra poate fi un loc foarte potrivit pentru gasirea partenerilor rusi potriviti”, afirma Köckler. 

„Spatiul expozitional exterior si cele 25 hale expozitionale au fost ocupate in intregime anul acesta. Un numar de 6.500 expozanti isi expun la Hanovra solutiile, pe o suprafata de peste 236.000 mp”, afirma Köckler. Aceasta reprezinta o crestere a numarului de expozanti si al spatiului de expunere fata de editia precedenta din 2011 (6.333 expozanti, 230.971 mp), care a fost un mare succes. “Editia din acest an este posibil sa inregistreze cifre record, luand in considerare faptul ca la editia din 2011 au fost inregistrate cele mai mari cifre din ultimii 10 ani”, afirma Köckler. Cea mai puternica prezenta, in afara Germaniei, o au la targ China, Italia, Turcia, Rusia si Franta. De remarcat este si faptul ca la aceasta editie a fost inregistrat acelasi numar de companii din Italia si Spania, ca si la editia din 2011. Köckler: “Un expozant din Spania mi-a spus recent ca nu isi permite sa piarda acest targ pentru ca a pierdut 80% din clientii sai interni. La Targul de la Hanovra acesta va putea sa intalneasca noi grupuri de clienti si sa abordeze noi piete. Si exact aceasta este HANNOVER MESSE: Platforma perfecta pentru crearea si dezvoltarea de noi contacte internationale”.

Despre HANNOVER MESSE (Targul de la Hanovra) 
Expozitia de top din domeniul tehnologiei industriale are loc anual la Hanovra, Germania. Targul de la Hanovra reuneste 11 targuri emblematice: Industrial Automation - Motion, Drive & Automation (MDA) - Energy - Wind - MobiliTec - Digital Factory - ComVac - Industrial Supply - IndustrialGreenTec - Surface Technology - Research & Technology. Editia din anul acesta a pus accent puternic pe automatizarile industriale si IT, energie si tehnologii de mediu, transmiterea si controlul energiei electrice, tehnologii de productie, service, cercetare si dezvoltare.

www.hannovermesse.de

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video