novapex

 

Arhitectura interioara: Lasati la vedere tevile de cupru!

tevi de cupru
vizualizari

De obicei vrem sa ascundem tevile din casele noastre, insa tevile de cupru raman acum la vedere datorita influentei designului industrial. Atrasi de calitatile intrinsece ale cuprului - stil, longevitate, usurinta de instalare - si de avantajele instalatiilor usor accesibile, tot mai multi proprietari si designeri de interior opteaza pentru conducte si tevi expuse. Retelele din tevi de cupru expuse devin de drept un element de design “stil loft”.

In Europa, materialul cel mai frecvent utilizat pentru transportul apei este cuprul, care este prezent peste tot in case si cladiri. Cu toate acestea, tevile sunt adesea acoperite sau ascunse cu panouri. Dar sunt arhitecti, designeri si proprietari, care aleg sa arate aceste “comori ascunse”, lasand tevile de cupru la vedere, chiar inmultindu-le, pentru a profita de potentialul lor decorativ. Acest lucru este valabil mai ales atunci, cand ei incearca sa mentina caracterul cladirilor industriale si atelierelor de lucru, care au fost transformate in spatii de locuit sau magazine.

Stilul “loft” imbratiseaza utilizarea unor materiale originale (metal, lemn, caramida, beton) si subliniaza aspectele functionale ale cladirilor: tevi, conducte si tevi din metal sunt lasate la vedere ca toata lumea sa le vada, creand o ambianta “stil fabrica”. Aceasta tendinta, combinata cu entuziasmul pentru cupru, ca element decorativ, duce la o redescoperire a calitatilor estetice ale metalului de culoare rosie, care devine astfel mai cautat acum. Numarul de lofturi, frizerii, restaurante si alte locuri la moda, care dispun de instalatii sanitare expuse din cupru, ca parte al decorului, se inmulteste pe zi ce trece!

In afara de rolul lor esential in transportul si mentinerea calitatii apei, tevile de cupru devin in prezent un element central al interioarelor “industriale”. Maleabila si usor de modelat, teava de cupru permite crearea unor retele complexe de conducte si poate fi adaptata la toate proiectele de renovare. Conductele sunt extrem de durabile si 100% reciclabile, proprietarii cu conceptii de eco-design, nu duc lipsa de beneficii daca aleg cuprul.

Sa aruncam o scurta privire asupra unor proiecte europene, pentru a vedea cateva creatii originale.

“Casa colaj”, o locuinta decomandata, Londra
De Jonathan Tuckey

Designerul britanic Jonathan Tuckey a cedat farmecului tevilor de cupru expuse la proiectul denumit “casa colaj”, un fost atelier de prelucrare al otelului inoxidabil, care a fost transformat intr-o casa decomandata in anul 2005. Una din provocarile proiectului a fost de a folosi materiale simple, accentul fiind pe metal, pentru a reflecta fosta destinatie a cladirii. Capetele conductelor expuse au fost prelucrate si prevazute cu robinete. Combinatia de piatra si cupru, ambele fiind lasate la vedere, transforma aceasta locuinta intr-o “casa, dulce casa”, cu un design crud, izbitor.
Mai multe informatii 
Website Designer: www.jonathantuckey.com

Tevi de cupru expuse in “casa colaj” din Londra
© Dirk Lindner

“Nazdrowje” restaurant si bar, Stockholm
De Richard Lindvall

Acest fost-garaj, transformat in restaurant, este o confirmare a apetitului curent pentru stilul industrial si combinarea unor materii prime. Liniile rosu-portocaliu calde, trase de tevile de cupru expuse, trec prin betonul armat gri. Ele nu sunt utilizate numai pentru transportul apei menajere, ci si pentru a ascunde conductele cablurilor electrice. Cuprul este utilizat si ca material de invelire al cosului de fum si al chiuvetei.
Mai multe informatii
Website Designer: www.richardlindvall.com

Cupru expus in restaurantul Nazdrowje din Stockholm
© Mattias Lindbäck

Frizerie, Amsterdam
De Ard Hoksbergenr

Cladirea dateaza din secolul al 19-lea, si se afla in centrul capitalei olandeze. Proiectantul, Hoksbergen, a dorit sa utilizeze tevi de cupru naturale pentru a crea “o atmosfera utilitarista, dar calda”. El le foloseste in doua moduri: pentru transportul traditional al apei la chiuvete si, in acelasi timp, sa ascunda cablurile electrice pentru ilumininat.
Mai multe informatii
Website Designer: www.ardhoksbergen.nl (in olandeza)
Online shop: www.barber.nl (in engleza)

Tevi de cupru la vedere in frizeria din Amsterdam
© Wouter van den Brink

Proiectul “Waterdream”, Suedia
Front pentru Axor

Renumitul producator suedez de dispozitive de fixare si accesorii, Hansgrohe, detine propria gama de design, Axor. O serie de artisti s-au inscris in proiectul “Waterdream”, care avea ca scop crearea “baii viitorului”. Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken si Anna Lindgren de la studioul suedez Front, au conceput dusul lor de vis, cu tevi de cupru, ca tema centrala. Designerii au declarat: “Ne-am inspirat din drumul apei, pentru a atrage atentia la frumusetea ascunsa a tehnicilor, care ne permit sa accesam apa in conditii de siguranta, asa cum ne dorim”.
Mai multe informatii
Website-ul Studioului Front: www.frontdesign.se

© AxorAlexander Schneider

Despre Institutul European al Cuprului:
ECI a fost fondat in 1996 si este reprezentantul industriei europene al cuprului. Face parte din Copper AllianceTM -reteaua internationala a asociatiilor profesionale, finantata de catre industria cuprului-, a carei misiune comuna este apararea si dezvoltarea comertului cuprului, bazat pe performantele sale tehnice superioare si contributia la o mai buna calitate a vietii.

Aflati mai multe pe site-ul: copperalliance.eu

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019

 

Licitatii

Licitatii banner Article

 

Valoarea estimata:2850
Data publicarii: 7.04.2020
Valoarea estimata:7300
Data publicarii: 7.04.2020
Valoarea estimata:
Data publicarii: 7.04.2020