Cities of Tomorrow #5: punctul de intalnire al mediului privat cu autoritatile publice

49 vizualizari
Cities of Tomorrow #5
Distribuie pe
Continuam seria de discutii pe tema oraselor viitorului din Romania si dezbatem, cum am putea, impreuna cu cei interesati, sa contribuim la dezvoltarea efectiva a acestora. Dorim sa aducem in discutie modalitatea in care orasele, regiunile si in extenso intreaga Romanie pot deveni mai competitive.

Romania competitiva este tema dezbatuta in panelul central. Pornind de la studiul „Romania Competitiva”, asumat de Ministerul Economiei, la care au participat 600 de specialisti din diverse domenii, vom incerca alaturi de invitatii nostri din administratia centrala si locala sa gasim, intr-un panel moderat chiar de coordonatorul acestui proiect, domnul Vasile Iuga, raspunsurile la intrebarea: Cum putem face din Romania si din orasele sale, tara in care vrem sa traim, sa muncim, sa ne crestem copiii si in care, in unele cazuri, sa dorim sa ne intoarcem?

Participantii din acest panel, care alaturi de domnul Iuga vor dezbate tema competitivitatii Romaniei incercand sa vina cu solutii concrete provin din domenii de activitate variate, atat din randul autoritatilor publice cat si din mediul privat.

Keynote Speakeri ai acestei editii sunt doamna Arh. Dorothee Dubrau si Prof. Peter Zlonicky.

Doamna Dubrau este viceprimar al orasului german Leipzig. In perioada mandatului sau, Leipzigul continua trendul ascendent transformandu-se dintr-un oras tipic fostului bloc estic, aproape parasit si dezindustrializat, asa cum sunt inca multe si in Romania, intr-un oras tanar si prosper, modern, cu o industrie puternica in care cu greu mai gasesti o locuinta!

Domnul Zlonicky este profesor universitar pentru urbanism si design la Universitatea Tehnica din Dortmund. Dumnealui este seful Biroului de Studii Urbane din München si a supervizat principalele proiecte de planificare urbana din Berlin si Bonn (districtele parlamentare si guvernamentale din ambele orase), dezvoltarea orasului Dortmund, Mannheim/Ludwigshafen, Münster si Weimar. In calitate de consultant a activat in proiecte de cooperare in lumea intreaga inclusiv Romania (Sibiu).

Dupa panelul central vom avea 8 mese rotunde, un World Café, la care se vor discuta concret si aplicat subiecte/proiecte diferite in functie de actualitatea si necesitatea tematicii. Subiectele dezbatute sunt variate: de la eficienta energetica, finantare, reconversia siturilor industriale, la mobilitate sau turism.

Dupa dezbaterile interactive participantii la eveniment se vor regrupa pentru panelul final, cel dedicat marchetarii orasului/regiunii. Tema este „Orasul capitala culturala europeana - impactul acestui proiect asupra dezvoltarii economice, sociale si culturale a orasului”. Orasele castigatoare ale acestui proiect au beneficiat concret si durabil de pe urma acestuia, nu numai prin cresterea numarului de turisti in anul respectiv, ci prin investitiile majore ce s-au facut pentru pregatirea evenimentului. Am ales Sibiul si Wroclaw pentru a povesti din experientele lor acumulate in cadrul acestui proiect, despre beneficiile si dezvoltarea orasului datorate afluxului de fonduri si capital, iar Timisoara pentru a ne relata despre provocarile cu care se confrunta in pregatirea acestui eveniment major, dar si actiunile si proiectele de investitii concret planificate.

O alta noutate o constituie market place-ul organizat in foyerul hotelului. Aici, pe langa sponsorii ce-si vor prezenta solutiile si tehnologiile destinate modernizarii si eficientizarii orasului si regiunilor vor fi prezente si autoritatile locale (ADR, CJ, primarii) ce vor prezenta proiecte concrete pe care le doresc realizate si unde cauta sprijinul actorilor privati.

Contact:
Dr. Ilinca Pandele
Camera de Comert si Industrie Romano-Germana
Tel. +40 21 207 91 17
Email: pandele.ilinca@ahkrumaenien.ro

InstalNews.ro este partener media al evenimentului.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video