HOUSING FORUM 2017. Romania, mai aproape de acasa. Initiative si politici pentru ca fiecare om sa aiba o locuinta accesibila si eficienta energetic

46 vizualizari
Housing Forum
Distribuie pe

Habitat for Humanity Romania, in parteneriat cu Wienerberger Romania, anunta conferinta Housing Forum 2017, ce va avea loc pe 18 mai la Hotel Hilton (sala Regina Maria). S-au alaturat ca parteneri BCR Banca pentru Locuinte, Rockwool si Knauf Insulation.

Housing Forum propune o dezbatere nationala privind imbunatatirea sectorului locuirii in Romania, prin implicarea unui numar semnificativ de specialisti, reprezentanti ai sectoarelor public, privat si ai societatii civile. Reunind unele dintre cele mai experimentate voci, conferinta este un prim pas catre luarea unor masuri concrete care sa raspunda provocarilor din domeniile eficientei energetice a cladirilor (saracia energetica, vulnerabilitatea energetica si consumatorul vulnerabil) si locuirii acccesibile (transformarea sectorului locuintelor intr-un sector deschis tuturor celor aflati in nevoie de locuire).

Ives Cabannes, urbanist si activist bine-cunoscut la nivel international pentru numeroasele cercetari si programe de dezvoltare in America Latina, Africa, Europa este invitat special al conferintei. Cabannes va aduce in discutie principalele provocari cu care se confrunta Romania in domeniul locuirii si va prezenta proiecte inovatoare de locuinte accesibile si cu un consum redus de energie, care au dus la imbunatatirea conditiilor de locuit pentru familii din peste 15 tari din Europa.

“Costurile excesive ale locuintelor, lipsa facilitatilor de baza, saracia energetica sau supraaglomerarea sunt unele dintre cele mai serioase provocari ale sectorului de locuinte din Europa de Est si in primul rand in Romania. Furnizarea masiva a locuintelor decente si accesibile pentru fiecare, femeie sau barbat, tanar sau batran, trebuie, prin urmare, sa devina o prioritate la nivel de tara. Solutiile exista”, a declarat Ives Cabannes.

In ultimul timp, Habitat for Humanity, organizatie prezenta in peste 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea precara, a intensificat la nivel global si in Romania, eforturile de advocacy, pentru a putea avea un impact mai mare si a ajuta mai multi oameni.
„Locuirea precara este una dintre cele mai dure forme de excluziune sociala. In Romania, peste 5 milioane de oameni traiesc in conditii severe de saracie. Dintre acestia, 1,5 milioane sunt copii. Foarte multe familii care traiesc in locuinte supraaglomerate, ineficiente din punct de vedere energetic sau construite din materiale improprii, dintre care multe nu au fost niciodata renovate.
Pentru a veni in sprijinul acestor familii, este necesara o schimbare de paradigma in care locuirea sa devina un pilon central al politicilor nationale de dezvoltare. Ma bucur ca, inca de la prima editie, conferinta Housing Forum reuneste specialisti in domeniul locuirii, precum si actori publici si privati care pot schimba lucrurile in bine”,
a declarat Roberto Patrascoiu, Director national Habitat for Humanity Romania.

Wienerberger, cel mai mare producator mondial de materiale de constructii ceramice, s-a alaturat Habitat for Humanity in acest demers; conferinte si initiative de acest gen au loc in mai multe tari in care cele doua organizatii au operatiuni.

“Cladirile construite incorporeaza multe bunuri, dar mai ales vieti. Similar cu multe aspecte ale vietii noastre cotidiene, realizarea de constructii rezidentiale se confrunta cu multe provocari, dar si cu multe oportunitati.
In ultimii ani observam in Romania un interes tot mai ridicat pentru constructii performante energetic, atat in randul beneficiarilor finali, cat si a specialistilor. Stilul modern si un design optimizat sunt, cel mai adesea, asociate unei constructii performante energetic. In egala masura, un cost total al constructiei accesibil pentru piata locala este una dintre preocuparile majore ale specialistilor si beneficiarilor.
Din experienta noastra, in calitate de producatori de materiale de constructii ceramice, o proiectare riguroasa, utilizarea unor materiale de constructii de o calitate ridicata si o atenta supervizare a lucrarilor de executie uneori pot fi insuficiente pentru imbunatatirea calitatii locuirii la nivelul intregii tari. Consideram ca subiectele propuse de Housing Forum 2017 si dezbaterea acestora din mai multe perspective reprezinta o buna oportunitate pentru o evolutie a Romaniei in sectorul constructiilor rezidentiale”
, a declarat Corneliu Fecioru, Managing Director Wienerberger Romania.

Consultati aici AGENDA evenimentului:

Sustin conferinta Housing Forum 2017 si eforturile Habitat for Humanity de advocacy si companiile BCR Banca pentru Locuinte, Rookwool si Knauf Insulation. Mai multe detalii se gasesc in agenda conferintei si pe pagina - www.habitat.ro/housing-forum/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video