Inovatii semnificative: prima intalnire din cadrul «jumpthegap talk» in Bucuresti

Valentin Vodev

• Discutia va fi dusa intre cei doi invitati speciali designerul Valentin Vodev, membru al juriului international, si arh. Justin Baroncea, intr-o discutie moderata de Constantin Goagea, arhitect si redactor sef al revistei Zeppelin.

Inovatie semnificativa. Oportunitati oferite de design si arhitectura in solutionarea adevaratelor nevoi ale oamenilor.
Unde: UAUIM (str. Academiei, nr 18-20, Bucuresti)
Cand: 22 februarie 2017
Ora: 18:00

Prima sesiune din cadrul “jumpthegap” are loc la Universitatea de Arhitectura Ion Mincu, sala Frescelor, pe 22 februarie, sub denumirea de “Inovatie semnificativa: Oportunitatile oferite de design si arhitectura in solutionarea adevaratelor nevoi ale oamenilor.”

“Jumpthegap talk” reprezinta o serie de intalniri cu profesionisti renumiti, din domeniul design-ului si al arhitecturii, ce isi vor impartasi propriile viziuni. Astfel de intalniri au loc in diferite orase din jurul lumii, pentru promovarea competitiei internationale de design jumpthegap, organizata de Roca, companie care anul acesta sarbatoreste 100 de ani, in colaborare cu Centrul de Design Barcelona.

Invitatul special al serii va fi Valentin Vodev, membru juriului jumpthegap si designer recunoscut international, cu birouri in Bulgaria si Austria, care va vorbi desper design, provocarile in a gasi inspiratia in jurul nostru pentru a gasi solutii aplicabile la problemele curente cu care se confrunta populatia. Alaturi de el va fi arhitectul roman Justin Baroncea, corespondent al revistei spaniole Arhitectura si profesor la scoala BAC-FPC Barcelona. Discutia va fi moderata de Constantin Goagea, arhitect si directorul revistei Zeppelin.

Competitia din acest an cumuleaza premii de 26.000 de euro astfel:
- Categoria pentru studenti – 10.000 euro
- Categoria pentru tineri profesionisti – 10.000 euro
- Premiul de sustenabilitate oferit de Fundatia We Are Water – 6.000 euro

Tinerii se pot inscrie in competitie pana la data de 15 martie, urmand sa isi inscrie proiecte in competitie pana la data de 19 aprilie.
Anul trecut s-au inscris in competitie 3.700 de participanti. Romania a inregistrat un numar record de participanti, avand 12 proiecte inscrise de 83 de persoane la ambele categorii. Astfel, tara noastra a ocupat locul 12 in topul competitiei dupa numarul de participanti. Si in editia anterioara, startul inscrierilor a fost marcat in Romania printr-o conferinta organizata de Roca in octombrie 2015 cand designerul portughez Guta Moura, membru al juriului, a vorbit studentilor de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu despre competitie.

Primele sesiuni din cadrul “jumpthegap talk” vor avea loc, in prealabil, la Sofia (Expo Bath) si in Barcelona (Roca Gallery in Barcelona) pe 21 si 23 februarie. Evenimentul de la Sofia il va avea avea invitat tot pe Valentin Vodev, acesta fiind originar din Bulgaria, iar cel din Barcelona reuneste trei membri din juriu: Benedetta Tagliabue, arhitect si director la Estudio Miralles Tagliabue EMBT; Isabel Roig, director al BCD si Josep Congost, director de design si inovatie la Roca.
Intrarea este libera cu inscriere online, disponibila aici.


Jumpthegap este o competitie internationala de design, lansata de Roca, care are loc o data la doi ani. De la prima editie, in anul 2014, a beneficiat de colaborarea Centrului de Design din Barcelona (BCD) si principalul sau scop este acela de a oferi o platforma unde tinerii profesionisti si studentii la arhitectura cu o varsta mai mica de 35 de ani, de pretutindeni, pot sa isi demonstreze creativitatea prin solutii sustenabile si inovatoare de design pentru spatiul de baie.

www.jumpthegap.com

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare